středa 27. února 2019

Bazén zakalená voda

Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! Sicher durch den Winter. Zakalení může mít více příčin - přítomnost minerálů, řas, organický zákal atd. Jak se zbavit znečištění?


Zkontrolujte správný chod filtrace. Přidejte Marimex Chlor Šok.

Po hodinách přidejte Vločkovač. Návod jak postupovat v případě zakalené vody bez jiskry. Věříme, že díky dodržování těchto jednoduchých pravidel bude vaše voda čistá jako ze studánky.


Pokud máte stále pochybnosti a trápíte se zakalenou vodou i nadále, neváhejte nás kontaktovat a společně najdeme řešení. Ať si můžete užívat bazénu bezstarostně každý den. Zakalení vody v bazénu může mít mnoho příčin a může se projevovat různě. Voda není průzračná, chybí jí jiskra, může mít až mléčnou či mírně.


Tvrdá voda - vysrážené minerály. Předpokladem je, že každý provozovatel bazénu zná tvrdost a alkalitu napouštěné vody.

Pokud ne, vyžádejte si rozbor dodávané vody. Pokud používáte pro napouštění vodu ze studny, pořiďte si testr na měření tvrdosti vody a alaklity (stačí ve formě papírku). Zákal vody může mít několik příčin. V první řadě může být způsoben vysokým pH.


Proto jako první je dobré změřit testerem hodnotu pH, která je. Ako vyčistiť bazén po zime Na začiatku sezóny z bazéna dáme dolu kryciu plachtu a odpustíme vodu na požadované množstvo. Bazénovou sieťkou odstránime z vody nečistoty.


V horkých dnech se voda zkazí lehce. Stačí odjet na dovolenou nebo nechat přes týden bazén u chalupy a po návratu může být voda úplně zakalená. Při zakalené vodě nejprve doporučujeme upravit tvrdost vody a hodnotu alkality i pH.


Pokud tyto úpravy nevyřeší problém, použijte flokulovací nebo projasňovací přípravky. K jejich aplikaci je třeba se uchýlit vždy, když přestane být voda v bazénu průzračná. Jestliže se voda v bazénu nevyčistí ani po 4–dnech nepřetržitého filtrování při vysoké koncentraci volného chloru, zkuste použít Minerál- pro odstranění minerálního zabarvení a zákalu.


Nemůžete dosáhnout ideální azurově modré vody v bazénu a přijde vám voda stále zakalená ? Za den či dva už je možné bazén opět bez obav využívat. Nezapomeňte proprat filtraci, bude to potřeba. Do plováku či skimmeru umístěte kombinovanou chlorovou tabletu, která zabrání opětovnému množení nežádoucích mikroorganismů.


Někdy se může stát, že neuhlídáte všechny hodnoty v předepsaných mezích a výsledkem pak bude zkažená bazénová voda.

Ta může být buď zelená, mléčná nebo silně zakalená. Pokud tato úprava nevyřeší problém, použijeme přípravek VLOČKOVAČ. Veru, mať „žabaciu“ vodu v našom bazéne nie je nič, čo by nám pridalo na nálade.


V horúcich letných dňoch je bazén doslova chrámom pre schladenie nášho tela. Ak teda máte problém s riasami a zelenou vodou, niekde sa stala chyba. Kalná voda v bazéne sa rozhodne musí riešiť.


Kapkový tester bazénové vody, který měří pH a chlor. Spolehlivé a velmi přesné měření. S jedním balením lze provést 1měření.


Pokud jste po návratu z víkendu nebo z dovolené zjistili, že se vám voda v bazénu zabarvila do zelena, téměř na 1 máte problém s řasami. Ty se do něj mohly dostat díky napadaným nečistotám, ale i díky tomu, že jste se před odjezdem o bazén řádně nepostarali. Nevěšte hlavu a rychle zasáhněte. Aby bola voda v bazéne čistá a zdravotne neškodná, je potrebné myslieť nielen na jej mechanické čistenie, ale aj na dôslednú a pravidelnú chemickú úpravu.


Kontrola vody v bazéne sa odporúča aspoň raz týždenne, počas sezóny je ideálne kontrolovať ju dvakrát.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky