pondělí 2. prosince 2019

Ochrana dřeva před škůdci

Odhalte a odstraňte příčiny napadení dřeva. Dalším krokem je zjištění příčiny napadení, tedy co hmyzu nebo houbám umožnilo se do dřeva pustit. V drtivé většině je příčinou napadení dřeva hmyzem nebo houbami právě zvýšená vlhkost! Vymyslete tedy řešení, jak příčiny zvýšené vlhkosti odstranit. Základním principem konstrukční ochrany dřeva je ochrana dřevěných prvků konstrukce před přímým působením vlhkosti v podobě dešťové, vzlínající nebo jiné vody.


Pokud řádně uložíte dřevěné dílce a vlhkost ve dřevě nepřesáhne , můžete v klidu spát, protože nám dřevo vydrží prakticky navždy. Olej je světlostálý, lehce přetíratelný, s dobrou přilnavostí a pronikací schopností. Chrání dřevo před vodou, zašpiněním a tím i povětrnostními. Opti F Preventivní dlouhodobá ochrana Koncentrovaný kapalný fungicidní a insekticidní přípravek pro dlouhodobou preventivní ochranu dřeva proti plísním.


Poznejte naše produkty, díky kterým můžete dřevo účinně chránit. Smyslem nátěru dřeva je jeho dlouhodobá ochrana před znehodnocujícími vlivy Kvalitu nátěru ovlivní nejen volba jeho vhodného typu (např. barva, lazura, lak, olej), ale i jeho správné nanášení na připravený podklad. Ošetření dřeva před hmyzem Pakliže máte doma ve střeše červotoče a již nejsou aktivní, stačí použít preventivní přípravek na ochranu dřeva proti novému napadení. Postačí přípravek univerzálnějšího pojetí s kombinovanou účinností proti různým druhům škůdců.


V příznivých podmínkách nám dřevo může sloužit po dlouhou dobu, musíme ho však chránit před působením škůdců konstrukční ochranou. Tam, kde není tato ochrana možná, je vhodné přistoupit k preventivní ochraně chemické. Lignofix – ochrana dřeva Lignofix E-Profi. Ochráníme váš majetek před škůdci a vlhkostí.


Nabízíme odbornou konzultaci a poradenství v oblasti ochrany dřeva. Přírodní olej je určen pro dřevěné povrchy v exteriérech a interiérech (pergoly, zahradní dřevěný nábytek, ploty). Proniká hluboko do dřeva a. Nejzávažnějšími škůdci opracovaného dřeva jsou červotoči, tesařík krovový, hrbohlav parketový, dřevomorka, koniofora, trámovka a další druhy dřevokazných hub. Vedle hospodářské škodlivosti je nutné vidět i vliv plísní a hub na zdraví. Vyvolávají alergická onemocnění kůže a sliznic (ekzémy, astma).


Dřevo je jedním z nejstarších stavebních materiálů, které člověk využívá ke stavbě a úpravě svého okolí. Existuje mnoho způsobů aplikování ochranných látek, kterými jsou např. Ochrana dřeva před škůdci a povětrnostními vlivy 10.


Jak provádíme ochranu a léčbu dřeva ? Odolnost dřeva je závislá na mnoha faktorech, které ovlivňují míru napadení. Věci, které ovlivňují napadení dřeva se dají rozdělit na dvě hlavní skupiny. Před započetím prací je vždy nutné provést odborný průzkum krovových, stropních a jiných dřevěných konstrukcí. Provedení odborného průzkumu konstrukce krovu popř.


Jedná se především o výrobky REMMERS. Impregnace dřeva – účinná ochrana střešních krovů před škůdci Díky impregnaci dřeva ochráníte vaši střechu nejen před nechtěnými dřevokaznými škůdci , ale také vaše finance spojené s případnou sanací napadeného neošetřeného dřeva. Tlaková ochrana dřeva - zajišťuje rovnoměrné ošetření dřeva do hloubky, čímž vznikne trvalý účinek ochrany. Samozřejmě tento způsob je finančně nákladný ovšem velmi efektivní.


Používá se především pro ošetření střešní konstrukce před půdní vestavbou, jelikož povrchová aplikace nebrání larvám v požírání dřevní hmoty uvnitř materiálu. Mechanická ochrana rostlin před chorobami a škůdci Mechanická ochrana rostlin před chorobami a škůdci spočívá v odstraňování suchých, poškozených nebo nemocných, zvláště virovými chorobami napadených ovocných dřevin. Z korun stromů odstraňujeme housenčí zámotky a hnízda a také mumifikované plody, které jsou zdrojem zárodků moniliové hniloby pro příští.


Ideální ochrana dřeva v exteriéru Abychom dlouhodobě v exteriérech udržely dobré vlastnosti a hlavně přirozený vzhled dřevěných stavebních prvků, musíme vždy dřevo odpovídajícím způsobem ošetřit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky