pondělí 18. dubna 2016

Máslové fazole

Fazole si namočíme přes noc do studené vody. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli e necháme ji zeklovatět. Pak přidáme na kostky nakrájenou slaninu a necháme ji osmahnout. Vodu z namáčení slijte, luštěninu propláchněte, zalijte horkou vodou a vařte asi minut.


Při vaření můžete přidat koření jako například mletý kmín, zázvor, provensálské bylinky, saturejku a podobně. Velké fazole - máslové, jsou oblíbené zejména do guláše a na saláty. Díky své jemnosti jsou vhodné i pro děti.


Po namočení ještě zvětší svůj objem, takže slupek je minimum a dětem se dobře jedí. Navíc namočením přes noc omezíte nadýmání. Máslové fazole a také sekaná rajčata, chilli, kukuřice a cibule. Vše krátce povařené a nakonec podávané s čerstvým chlebem. Pokud hledáte rychlý, ale zároveň zdravý, dobrý a sytý recept na večeři, pak zkuste tyto kovbojské fazole.


Doporučujeme podávat s rýží. Suché fazole či čočku je třeba dopředu namočit a vaření také nějakou dobu trvá. Proto se hodí mít v zásobě i pár konzerv, které jsou připravené k okamžitému použití. Ať už budete mít ve spíži fazole červené, velké máslové nebo drobné bílé, během chvíle z nich připravíte chutnou a zdravou večeři, obě nebo dokonce snídani! Recepty - Vaříme s fazolemi (a z fazolí).


Velké, máslové fazole nejméně hodin předem namočte, namáčecí vodu slijte a ve vodě se snítkou saturejky je vařte až téměř do měkka. Počítejte s tím, že se budou ještě půl hodinku dusit spolu s masem a omáčkou. Také můžete fazole vařit intenzivněji v tlakovém hrnci na “bio” stupeň (šetrné) vaření. Pokud nemáte citronové pyré, můžete použít citronovou šťávu a kůru.


Jako koření je výborné asijské bylinky od Kotányi nebo různé indické směsi, které obsahují kurku. Velké bílé fazole nejvyšší kvality pro rychlou přípravu tradičních i exotických pokrmů. Chceme-li fazole podávat jako hlavní pokrm, počítáme asi deset deka suchých fazolí na osobu. Po uvaření fazole nabydou na hmotnosti asi o 1procent (na snímku je na váze původně kilogram suchých fazolí).


Použijeme-li fazole do směsi se zeleninou nebo masem, postačí na porci padesát gramů (suchých). Zapečené máslové fazole ve smetanovém krému. Této fazoli díky její chuti říká také máslová. Mají jemnou chuť a obsahují spoustu prospěšných látek pro lidský organismus. Jsou výborné do polévek a salátů.


Zásady cookies Prohlížením těchto stránek přijímáte soubory cookies, které slouží k vylepšení a personalizaci našich služeb a marketingu a ke. Druhý den fazole uvařte doměkka. Například v tlakovém hrnci to trvá padesát. Bohužel tímto postupem dochází ke ztrátě některých vitamínů a minerálních látek.


Inspirace pro ty, kteří si chtějí chutně uvařit a nestrávit v kuchyni hodiny. Tento pin objevil(a) Zuzana. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu.


Ztratí nepříjemnou kyselost a vyniknou lépe chutě. Do mísy dáme mouku, oliv. Poté přidáme žloutky a mléko, promícháme a necháme hodiny odležet. Cukety s arašídovým olejem dáme na pánev a na mírném ohni.


Přemýšlíte často, co budete doma vařit? Pomůžeme vám s plánováním jídel i nákupů. Budete vařit zdravě a vyváženě. A navíc ušetříte čas i peníze.


Jejich domovem je Mexiko, a proto se výborně hodí právě ostrých pokrmů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky