úterý 15. října 2019

Goja ovoce

Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! Riesenauswahl an Markenqualität. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Kostenloser Versand verfügbar.


Jako zelenina se využívají mladé zelené výhony. Ze semen se lisuje olej. Kořeny slouží jako droga ke snižování teploty. Pokud se rozhodnete začít užívat Goji Berry, musíte mít jasno v dávkování. Jaké jsou zdravotní benefity unikátního superovoce?


GOJI je odpověď na čínskou dlouhověkost. Plody HIMALYO jsou plody kustovnice čínské přímo z Číny, z oblasti Ningxia. Odstřiženou větev bez plodů. Kustovnici Goji mám již roky. Goji je komerční název pro plody dvou velmi příbuzných rostlin – kustovnice cizí (Lycium barbarum) a kustovnice čínské ( Lycium chinense).


Goji, kustovnice čínská – červeno-oranžové bobule, které se dle tradiční čínské medicíny nazývají tzv. Pro svůj výjimečný obsah výživných látek se staly nejpoužívanějším a nejprospěšnějším plodem pro lidské zdraví. Goji je mezinárodní název pro sušené plody kustovnice čínské.


Tento keř - kustovnice čínská - roste v mnoha oblastech světa, ale nejlépe se mu daří právě v úrodných čínských podhůřích. Goji, česky také kustovnice čínská (Lycium chinense, godži, goja, červený diamant) se tradičně pěstuje v Číně, pěstitelé z provincie Ningxia patří mezi nejkvalitnější producenty plodů goji. Je to způsobeno specifickým klimatem porůří Himalájí a dostakem kvalitní úrodné půdy. Goji je zázrak prírody, pretože zabraňuje starnutiu, zlepšuje zrak a povzbudzuje pamäť. A vedľajšie účinky goji vôbec nemá.


Tento zázrak prírody sa označuje aj ako ovocie mladosti. Podľa všetkého goji „môže“ aj za skvelú kondíciu tibetských mníchov a ich dlhovekosť. Stärken das Immunsystem. Ovoce začíná plodit ve věku 4-let.


Bobule “mládí a nesmrtelnosti“ plné unikátních látek, které využívá tradiční čínská medicína již celá staletí pro jejich příznivý vliv na. Plody Goji (Godži) se stávají nedílnou součástí jídelníčku domácností se zdravou výživou. Juice nebo džusy raději šťávy, všechny jsou vyrobené z opravdového ovoce jak v BIO tak konvenční kvalitě. Máme džusy, které jinde nenajdete. Goji kuličky s arašídy jsou výbornou zdravou chuťovkou plnou energie a bílkovin.


Posloužej skvěle jako náhrada nezdraného cukroví a návštěva bude překvapena. Z nutričního hlediska jsou tyto bobule velmi cenným druhem ovoce. Obsahují osmnáct druhů aminokyselin, včetně devíti esenciálních aminokyselin (například isoleucin, tryptofan). Goji se nápadně podobá šípku, sušená pak vypadá jako větší.


Godži (goji) jsou plody dvou druhů kustovnice, kustovnice cizí (Lycium barbarum) a blízce příbuzné kustovnice čínské (L. chinense). Vzhledem se nápadně podobá šípku, sušená pak vypadá jako větší červené borůvky. Chuť plodů je však sladší než šípek a bez kyselého dozvuku. V Číně je Goji považována za naprosto nepostradatelný.


Goji hraje nezastupitelnou roli v tradiční čínské medicíně. Traduje se, že kustovnice posiluje imunitní systém, zlepšuje zrak a chrání játra. Rovněž zlepšuje krevní oběh a má pozitivní účinek na vnitřní orgány jako ledviny, plíce. Goji je keř s krásnými oranžovými plody, v Asii jsou plody tohoto ovoce známé též jako „červené diamanty“.


Jeho bobule mají sladkou chuť podobnou karotce a dozrávají od července do října. Tibetští mniši považují goji za hlavní složku své potravy. Goji jsou unikátem mezi vším ovocem, protože obsahují všechny esenciální aminokyseliny a mají nejvyšší koncentraci proteinů. Goji nebo jinak kustovnice čínská, se považuje za nejzdravější ovoce na naší planetě.


Goji Berry (kustovnici) lze konzumovat v podobě sušených plodů, čerstvého ovoce nebo džusu. Asi nejjednodušší způsob, jak konzumovat Goji Berry je ve formě suchého extraktu (sušených plodů).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky