středa 2. října 2019

Jak pěstovat bylinky

This feature is not available right now. Výjimka jsou saturejky – uvádím zde dvě – saturejku zahradní a saturejku horskou. Bylinky lze pěstovat téměř v čemkoli, co vás napadne. Můžete si koupit keramické květináče, použít oblíbeny hrnek, který vám prasknul a nechcete ho.


Nemáte-li zahrádku a chcete je pěstovat v truhlících na balkoně, máte šanci i na omezeném prostoru – sesadíte do truhlíku více druhů.

Rostliny s podobnými nároky vytvoří kombinace nejen užitečné, ale i zajímavé a pěkné na pohled. Jak úspěšně pěstovat bazalku? Koriandr klíčí poměrně dobře, takže stačí několik dnů ve vlažné vodě a začnou se objevovat klíčky.


Asi po třech týdnech už se rýsuje rostlina, která má v kuchyni dvojí uplatnění. Pokud si pořídíte dostatečně velké kvalitní květináče, můžete v nich některé vytrvalé bylinky ponechat i více let. Chcete pěstovat bylinky ? A samozřejmě dobrou zálivku.


Bazalka je na pěstování méně.

Ze všeho nejdříve si musíme najít vhodnou nádobu, ve které budeme bylinky pěstovat. Nejvíce se pro to hodí plastové nebo hliníkové. Stále častěji se setkávám s dotazy, jak můžete úspěšně pěstovat bylinky v nádobách v bytě nebo na balkoně, když není možnost pěstovat je na zahradě.


Díky tomu mají všestranné využití a jejich účinky se. V přírodních zahradách vítězí na plné čáře pestré polykultury, kde vedle sebe rostou druhy vytrvalé i jednoleté. Pokud budou zdravé, dají dostatek zdraví i vám.


Základem pro úspěšné pěstování. Co se týče hnojení, neměli bychom to přehánět. Skvěle nám vystačí i výluh z jiných bylin. Například z kopřivy a heřmánku. A teď, když už víme, jak pěstovat bylinky.


Můžeme sbírat plody svého snažení. Buď je můžeme usušit nebo použít i čerstvé. Majoránka nesnáší přemokření, oregano je pro změnu velmi nenáročná a bezproblémová bylinka. Pár základních pěstitelských rad pro péči o bylinky si poslechněte od zahradníka ve videu.


Pěstování bylinek doma je fantastickou věcí, zvlášť pokud si člověk rád vaří.

Zvolíme speciální hnojivo určené pro pěstování bylinek. Pokud se Vám bylinky rozrostli a nemůžete je spotřebovat, můžete si je uskladnit na zimu. Jak pěstovat bylinky za oknem?


Pokud se chcete dozvědět jak pěstujou bylinky - bazalka, petržel, rozmarýn, šalvěj, saturejka, estragon, libeček, oregano, máta, tymián, meduňka,. Každý miluje vaření s čerstvými bylinkami, jídlo s nimi pak dostává úplně nový rozměr. V obchode si samozřejmě můžete koupit jakékoliv bylinkové koření, ale sami víte, že vlastní pěstované bylinky to nahradit nedokáže. Jak je pěstovat, radí magazín DOMA MF DNES.


Atraktivní vzhled bylinek i jejich vůně přímo vybízí k tomu, abyste je vysadili do nádob a pěstovali za oknem, na balkoně nebo na terase. Ideální je pěstování bylinek na zahradě, ale pokud máte jen balkon, nevadí, se skvělým praktickým návodem to zvládnete hravě. Pokud se však rozhodnete pro bylinky, nabídnou vám kromě toho i dávku čerstvých vitaminů a dalších látek prospěšných zdraví. Léčivé bylinky a zdraví. Poradíme vám, jak se léčivé rostliny pěstují.


Naučte se používat léčivé bylinky a zlepšete své zdraví. Do každé kuchyně neodmyslitelně patří také bylinky , které mají zvláštní chuť a vůni. Zlepšují stravitelnost a jsou plné zdraví prospěšných látek.


Právě seskupení různých druhů a ozdobných variant bývají nejpůsobivější. Jediným omezením jsou rozdílné nároky některých rostlin – například máta a petržel potřebují více vláhy a méně světla, než většina ostatních druhů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky