pátek 8. května 2020

Jak připravit maso na gril

Grill im ausführlichen Vergleich. Dienstleistungen: Produktvergleich, Kaufberatung, Test bzw. Die besten Produkte im Vergleich. Jetzt Produkte vergleichen! Folge Deiner Leidenschaft bei eBay!


Zdeněk Marcín, šéfkuchař z Pražského kulinářského institutu, přináší základní rady, jak připravit kvalitní maso před položením na gril.

Dělíme se s vámi o to, co víme, kde se učíme a inspirujeme – a řekneme vám, proč naše maso chutná jinak nebo za jaké dodavatele. Jenže stačí udělat pár přešlapů, a místo šťavnatého burgeru máte podrážku. Díky trikům řezníka Michala Bureše dovedete svůj burger k dokonalosti.


Nejenže budou maso nebo masové špízy připravené při správné teplotě šťavnaté a rychleji hotové, ale také se vám bude při závěrečném uklízení lépe čistit gril. Maso grilujte nikoliv na přímém ohni, ale na teplu, které sálá z uhlíků. Jak připravit maso na domácí hamburger Všechno, co o hamburgerech vím, jsem vyzvěděla od Viktora, majitele bistra Yes burger (čtěte česky pro vyniknutí dvojsmyslu), které si zakládáí na absolutní čerstvosti surovin a přípravě před očima hostů. Ty potřebují až minut.


Lidé totiž maso často vkládají na nedostatečně rozpálený gril.

Teplota ve středu grilu na mřížce by se měla pohybovat mezi 2° a 3°C. Uhlí v grilu by se mělo rozpalovat zhruba minut, aby na něm vznikla vrstva zbarvená do běla. Problémem je i příliš vysoká teplota, při které se maso negriluje, ale pálí. To je potom na povrchu černé a uvnitř syrové,“ řekl Radek David. Důležité je, aby maso bylo ponořené celé.


Dvě hodiny před grilováním ho vyndejte, osolte a nechte v pokojové teplotě,“ doporučuje Ondřej Koráb a dodává, že i tak má na jeho výslednou křehkost vliv několik dalších faktorů: plemeno zvířat, krmivo, pohlaví, stres před porážkou či uskladnění. Maso na gril nikdy nenaklepávejte! Než začnete grilovat, vyndejte ho z lednice včas, aby dostalo venkovní teplotu. Namarinované plátky krkovice pokládáme na dobře rozpálený gril.


Marinovanou vepřovou krkovici grilujeme z každé strany přibližně minuty. Tady záleží na tloušťce masa. Pokud je maso tenké, stačí minuty z každé strany, pokud jsou plátky silnější, grilujeme minut po obou stranách.


Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Für Freizeit und Camping! Celé kuře před grilováním na hřbetu rozřízněte nebo rozstřihněte speciálními nůžkami na kuře a položte na gril rozevřené jako knihu. Kuře se tak mnohem lépe a rychleji propeče. Můžete ho naložit například v limetkovo-zázvorové marinádě.


Chcete-li se vyhnout typicky lepkavé kůži upečeného kuřete, nechte ji ošlehat plameny až minut před koncem pečení.

Na grilování se hodí prorostlé kousky minutkového masa, které pak při grilování nejsou suché, ale naopak krásně šťavnaté. Ryby je naopak dobré nechat v lednici až do posledního okamžiku,“ upozornil Radek David. Jak steaky nejlépe dochucovat, proč u masa nechat kost a kdy flákotu sundat z grilu? S kvalitním kusem hovězího nemusíte vymýšlet žádné složitosti, ale. Nesnažte se ugrilovat všechno na ráz, abyste uspokojili všechny strávníky.


Maso totiž musí mít při opékání prostor, gril zaplňte. Grilovat se dají různé druhy masa a uzenin. Maso se obvykle před grilováním marinuje, dnes se doporučuje jen asi hodinu až dvě před úpravou. Ať maso na burger mícháte v jakémkoli množství, vždy dbejte na správný poměr. Ve směsi musí být hovězího krku, hrudí a masa z nízkého žebra.


Marinované maso je poté nutné trochu osušit papírovou utěrkou a vložit ho na rozpálený gril a péct zprudka z jedné i druhé strany, aby se zavřelo. S křenovým dipem „Poté ho dejte na velmi mírné teplo a nechte asi deset minut dopékat. Troubu je ideální předehřát asi na 160°C, mezitím opéct maso na rozpáleném oleji tak, aby se maso zatáhlo - tedy 1-minutky. Potom vložíme maso do trouby a necháme 4-minut dopéct. Délka pečení záleží na výšce masa a také samorřejmě na tom, jak chcete mít maso propečené.


Je mnoho možností, jak připravit maso. Dnes si povíme o tom, jak maso správně vařit, dusit a péct. Praktické rady se přeci hodí vždycky. Gril im ausführlichen Vergleich.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky