pátek 3. července 2020

Úprava vody v bazénu solí

Velmi pohodlným způsobem jak upravit vaši vodu v bazénu je použití mořské soli v kombinaci se solonizačními jednotkami. Tyto pracují na principu elektrolýzy, kdy se do bazénové vody rozpustí koncentrace soli , což je poloviční slanost vaší slzy. V bazénové vodě se rozpustí sůl v koncentraci - a elektrolýzou vznikají látky, které se starají o čistotu vody v bazénu. Množství soli v bazénu je jako u Vašich slz.


Sůl nezpůsobuje alergické reakce a nedráždí oči ani pokožku, na kterou působí podobně příznivě, jako byste trávili dovolenou u moře. Slaná voda v bazénu Snem každého uživatele je mít neustále během koupací sezóny křišťálově čistou vodu. Toho se dá samozřejmě docílit několika způsoby, kdy základní způsob spočívá v používání chlorových tablet nebo přípravků na bázi chloru (chlornan sodný). Jste novými majiteli bazénu nebo bazén již delší dobu vlastníte a přemýšlíte, jak vylepšit technologii úpravy vody ? Přáli byste si bezúdržbový.


Zařízení pro úpravu slané vody v bazénu zjednodušuje údržbu Vašeho bazénu. O úpravě vody v bazénu a bazénové chemii se napsalo již mnoho. Přinášíme Vám přehled v jednoduchých pěti. Salinace, tedy vlastně čištění pomocí kuchyňské soli , je založena na tom, že se tato látka pomocí elektrolýzy mění na přírodní chlór, který v podobě kyseliny chlorné spolehlivě ničí bakterie, viry a řasy. Nemusíme se ale bát, že bychom z vody vylézaly slané a kůže nás svědila, jako když jsme u moře.


Proč slaná voda do bazénu. Působí příznivě na organismus - mořská sůl obsahuje mnoho hodnotných minerálů. Většina sladkovodních řas a mikroorganismů slanou vodu nesnáší. Do vody v bazénu se dostává spousta nečistot, jako jsou zbytky opalovacích krémů, trávy, utonulý hmyz atd.


Aby voda v bazénu zůstávala čistá a nezávadná, je třeba ji pravidelně dezinfikovat a chránit před bakteriemi a řasami. Přidejte do bazénu až gramů soli (bez jódu) na každý litr vody (až kg NaCl na mvody ). Otevřete Otevřete dolní ventil bazénu a přidejte sůl přímo do vody v bazénu. Každé čištění bazénu a dávkování dezinfekčních prostředků by mělo začít kontrolou pH, tedy kyselosti a zásaditosti vody.


Hodnota by měla být mezi až 4. Pokud je vyšší, hrozí vznik řas a kažení vody, protože se v tomto prostředí množí mikroorganismy a více se zde usazuje vodní kámen. Při nižších hodnotách je voda naopak příliš kyselá, takže může méně kvalitní bazénové fólie vybělit nebo dráždit oči a citlivou kůži. Náklady na pořízení se liší podle požadovaných funkcí a objemu bazénu. Základní a zároveň nejdůležitější vlastností je úprava bazénové vody pomocí elektrolýzy, využívá slanou vodu k přeměně na látky bojující se znečištěním (jako je volný chlór).


H vody , úprava tvrdé vody Optimální hodnotu pH vody v bazénu spolehlivě vyřeší přípravky z řady bazénové chemie pro úpravu pH. Otestujte si bazénovou vodu pH testerem a případně použijte přípravky pH PLUS nebo pH MINUS pro ideální vlastnosti vody v bazénu. Pořídit si bazén, neznamená pouze do něj skákat, potápět se, skotačit a užívat si. Tato mince má i svůj rub a tím je starost o čistotu vodní náplně.


Ekologické zařízení využívající jednoduché reakce vody , soli a elektrické energie ochrání vaši vodu před řasami a bakteriemi, a navíc pohlídá její hodnotu pH. Výhody slané vody v bazénu. Automatika měření a dávkování pH a chloru pro bazény a vířivé vany. Bezchlórová úprava bazénové vody , elektrolýza soli.


Slaná úprava vody NEOBRILIX ve Vašem bazénu spočívá v použití zařízení SWC Salin Water Salination. Buďte šetrní ke svému zdraví a okolí. NaCl, nikoli směs různých solí jako je v mořské vodě. Při použití této technologie se musí veškeré použité materiály v bazénové hale, bazénu a strojní zařízení navrhnout tak, aby byly odolné proti velké agresivitě slané vody. Slané vodě dobře odolávají plastové materiály, u nerezových prvky musí.


Tím se vytvoří solinita vody v rozmezí 4– (pro srovnání solinita klasické mořské vody je několikanásobně vyšší cca ). V elektrolitické cele solinátoru, instalované do bazénového okruhu působením el. Voda v bazénu musí procházet filtračním zařízením, kde se čistí od mechanických nečistot. Zároveň je třeba kontrolovat její pH a likvidovat choroboplodné patogeny.


Většinou se to provádí pomocí chlóru, ale většina lidí je na chlorovanou vodu citlivá, někteří dokonce trpí alergií. Způsobů očisty tekutiny chlórem existuje několik a jedním z nich je solinátor s přídavkem soli. H vody, úprava tvrdé vody Optimální hodnotu pH vody v bazénu spolehlivě vyřeší přípravky z řady bazénové chemie pro úpravu pH. Jeho aktuální hodnota je klíčová pro správné fungování přípravků bazénové chemie a působení bazénové vody na pokožku plavců.


H hodnoty bazénové vody se odvíjí od konkrétního pH plnící vody a nutnosti tuto hodnotu zvýšit či naopak snížit. Bazénová chemie Úprava ph vody v bazénu Kvalitní bazénovou chemii nabízíme ve formě tablet, soli, písku a sypké hmoty. Výrobci MARIMEX a MASTER se postarají o kvalitu vody ve vašich bazénech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky