pondělí 16. března 2015

Růže hnojení

Správné hnojení a výživa růží vyžaduje, abychom aspoň jednou za pět let nechali provést rozbor půdy v laboratoři a podle výsledku upravili dávky základních živin N, P, K. Dobrou pomůckou jsou tzv. Růže - růže pro zvláštní účely Také mezi růžemi najdeme „specialisty“, kteří jsou schopni splnit i některá naše zvláštní přání, pokud jde o květy nebo vzrůst. Představíme dva typické zástupce této skupiny: stromkové růže a růže k řezu.


Růže stačí hnojit na jaře a na podzim.

Přilepšit jim ovšem můžete i uprostřed sezóny, když začnou kvést. Zejména opakovaně kvetoucí růže ocení další dávku hnojiva. Růže patří jednoznačně k rostlinám náročným na živiny. Jsou však citlivé na přesolení půdy.


Nezbytným předpokladem k tomu, aby rostliny mohly plně využívat všechny živiny dodané do půdy průmyslovými hnojivy, je dostatek humusu v půdě. Základní řez růží se provádí na jaře, ještě než růže začnou rašit. V létě se jen odstřihují odkvetlé části opakovaně kvetoucích růží, což.

Růže - harmonogram hnojení: minerální hnojivo K dispozici jsou tři různé typy hnojiva: organické hnojivo , které je tvořeno přírodními materiály, jako kravský hnůj , kompost nebo rohová moučka. I hnojení musíme věnovat pozornost, ale až nějakou dobu po výsadbě, protože jsme růže dávali do vyzrálého kompostu. Pěstování růží u nás má dlouholetou tradici. Již v minulém století jsou známa mnohá šlechtitelská panství, kde se růže množily a pěstovaly ve.


Tak, že růže rostou zdravě a kvetou hojně vyžadují intenzivní a pravidelné hnojení. Pokud na to zapomeneme, rostliny nás rychle informují o nedostatku. Podzimní hnojení trávníku.


V těchto dnech, kdy začne být pomalu chladno, nekončí péče o trávníky, ba naopak. Půdopokryvné růže jsou pěstovány zejména proto, aby neprodyšně pokryly půdu a zamezily růstu plevele. Tyto růže se zastřihávají do výšky max. Po několika letech se pak provádí jednorázový zmlazovací řez. Hnojení růží Růže přihnojujeme plnými, nejlépe speciálními hnojivy určenými pro růže.


Nadbytek dusíku v půdě vyvolává jejich bujný růst, tlumí ale výrazně barevnost květů a podporuje rozvoj případných chorob. Hnojivo je vhodné pro optimální hnojení všech odrůd popínavých i keříkových růží. Růže jsou hodně náchylné k tomu, aby byly napadeny některými škůdci.


Nejčastěji se o jejich zkázu stará padlí anebo mšice.

Vůně růží totiž vábí nejen člověka, al i tyto malé organismy, které je pak likvidují. Proto je třeba vytvořit růžím ochranný obal z jiné pro škůdce nevábné vůně. Volit můžeme ale i česnek, který umí dokonale odehnat veškeré nekalé živly.


Růže po vypletí záhonu a odstranění spadaného listí přihrneme zeminou, kterou lze doplnit o vyzrálý kompost nebo rozleželý hnůj. Navršení zeminy ochrání krček keříku před namrznutím. Zakrýt musíme zejména kmínek pomocí slámy a jutoviny, kterou vyplníme slámou a omotáme kolem kmínku. Pnoucí růže patří k poměrně náročným rostlinám, protože vyžadují starostlivou péči.


Z tohoto důvodu se vyplatí vybrat si pro pěstování. Jak probudit růže , které úspěšně přečkaly zimu, do ještě větší krásy? Hnojením i řezem, který se však u různých skupin liší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky