pátek 27. března 2015

Tařice

Vařit neumím, ale musím, péct neumím, ale musím, uklízet mě nebaví, ale musím, Matka roku nebudu, ale svoje dcery miluju, tohle musím a dělám to moc. Jsou to byliny i keře se střídavými jednoduchými listy a čtyřčetnými květy. Je původem z Evropy, severní Afriky a. Patří do čeledi Brassicaceae.


Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Původně roste na vápencových skalách, kde tvoří koberce stříbrozelených listů a jasně žlutých květů.

Náleží do čeledě rostlin křížatých. Z těchto důvodu tařice původně rostla na. Rostliny vyžadují písčité. Tařice patří mezi skalničky.


Dobrý den, měl jsem (mám) na skalce velice rozrostlou tařici, kterou jsem v záchvatu jarního úklidu radikálně sestřihl. Tato skalnička je oblíbená především pro svoji nenáročnost a bohaté květenství, které roste v bohatých trsech. Obvykle tvoří husté zelené polštáře.


Katalog rostlin on-line - eshop Zahradnictví Franc, Kamenné Žehrovice.

Za tu dobu se toho plno změnilo a R. Porod trval h, pak týden v. Nápadný a dekorativní druh skalních útvarů a opuštěných hradů nacházejících se v teplejších oblastech. Tato krásná populace roste na vrchu Sedlo nedaleko Úštěka na Litoměřicku. Kvete v odstínech žluté od dubna do července a. Brassicaceae Burnett – brukvovité Rozšíření: Střední a jižní Evropa, u nás se v teplejších oblastech (České středohoří, Český kras, dolní Povltaví, jihovýchodní předhůří Vrchoviny, Pavlovské vrchy) vyskytuje poddruh tařinka horská Gmelinova ( Alyssum montanum subsp. gmelinii ). Tařinka (Alyssum), v minulosti též tařice , je rod rostlin z čeledi brukvovité. Květy lze očekávat v dubnu a květnu.


Jsme Dobrá Semena - eshop, kde zakoupíte námi ověřená semena rajčat, paprik, tykví i další zeleniny včetně semínek květin a rostlin. Nový velmi pěkný kultivar kobercového vzrůstu a kvetoucí zářivě žlutými květy. Tařičky a huseníky jsou si vzájemně v mnoha ohledech podobné. Nejčastěji je vidíme jako okouzlující půdopokryvné trvalky na skalkách, suchých zídkách.


Osiva a semínka) Hodnocení produktu:. Jsou absolutně pěstitelsky nenáročné (jejich pěstování zvládne i začátečník) a dlouhověké. Nízká trsnatá trvalka s chlupatými šedozelenými listy. Chocholíky květů jsou tvořeny malými, žlutými čtyřčetnými kvítky.


Vhodná zejména do skalek a na záhono. Prodáváme široký sortiment semen zeleniny, trvalek i letniček.

Také dodáváme semena bylinek a léčivých rostlin. Máme pro vás ty nejpříznivější ceny. Komentář k článku Aristolochia clematitis - podražec křovištní: Dobrý den Julie,nalezla jsem Váš komentář k podražci.


Jsem sice ze Slovácka, z. Tařička zahradní - krásná polštářovitá skalnička kvetoucí v dubnu a květnu, dorůstající se výšky 4-10cm. Více o ní v tomto článku. Tvoří kompaktní trsy šedozelených listů.


Azalky v plné barevné kráse mohou být dominantami na malých skalkách.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky