středa 18. března 2015

Moruša

Moruša biela foto:Alena Pohorencová. Kedysi sa moruše hojne vysádzali okolo ciest. Plody sa používajú na priamy konzum alebo spracovanie, pripisujú sa im.


This feature is not available right now. Různé chutě morušovníku V současnosti moruše nepatří mezi nejpopulárnější plody.

Před stovkami let byla ale rozšířena po celé Evropě, Egypťané a. Liečivých vlastností čiernej moruše je naozaj veľa. Používa sa na liečenie infekcií močových ciest, ochorení dýchacích ciest a krku. Nepravý plod tejto rastliny sa volá moruša , výzorom je podobný. Najžiadanejší kultivar moruše čiernej s veľkými, čiernymi a sladkými plodmi pre výsadbu do záhrady. Na Slovensku sa pestujú dva druhy moruší, vzácnejšia je moruša čierna ľudovo nazývaná aj kyslá, viničná alebo stromová jahoda.


Dula, moruša , jarabina - kvalitné rastliny za výhodné ceny, atraktívne ovocné stromy do vašej záhrady. Rýchle dodanie, skvelé ceny, kvalitné rastliny.

MORUŠA : STROMOVÁ JAHODA OPÄŤ V MÓDE? Podobnú otázku zaslala aj pani Andrea. Rastie divoko, v minulosti sa. Neviem ako vy, ale ja na morušu nedám dopustiť. Je to výnimočná rastlina známa ako svojimi sladkými plodmi (čierna i biela), tak i svojou úlohou pri výrobe.


Narodila sa vo Vrbovom, vyrástla v Liptovskom Svätom Mikuláši. Morušovníky jsou ovocné stromy, které – měřeno českými klimatickými podmínkami – jsou pěstovány zejména v teplých a úrodných oblastech. Dalej sa objavuje aj moruša biela (Morus alba) v mnohých regiónoch od malých Karpát až po Krupinskú vrchovinu a Východoslovenskú nížinu. Nepotrebuje chemickú ochranu, pretože prakticky netrpí chorobami a škodcami.


Otázka len zdanlivo nepatričná: do akej miery sa západná spoločnosť začína podobať nemeckej po nástupe Hitlera? Biele, červené alebo aj čierne moruše sú pri chudnutí samozrejme dovolené, ako skoro všetky druhy ovocia. Moruše sa vysádzali do alejí v okolí ciest. Pozrite si, kde ju najvýhodnejšie kúpiť. Zistite aké má účinky na zdravie.


Ovocné stromky a kríky postupne naskladňujeme. Jarný predaj sa začína - v závislosti na počasí - približne 15.

Objednať môžete už aj teraz. Plod: Velký, dužina šťavnatá, veľmi sladká, aromatická, osviežujúca Zrenie: pol. Poznámka: plody dozrievajú postupne, majú vysoký obsah vitamínov.


Plody moruše sú oválno valcovité, až štyri centimetre dlhé, s hmotnosťou štyri až šesť gramov, s vysokým obsahom sýto karmínovočervenej, silno. Je to nenáročný strom odolný voči chorobám. Stroje vzrastný, dlhoveký s vysokou odolnosťou proti chorobám a škodcom.


Máme v ponuke Viacej druhov kludne nás kontaktujte na mail. Sacharidy, tuk, vláknina, voda, bielkoviny. Koruna stromu je guľatá, strom sa po 1- 1rokoch pod váhou bočných konárov.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky