středa 11. září 2019

Jak se zbavit krtka na zahradě

Připravili jsme pro vás ucelený článek, ve kterém detailně popisujeme, jak se zbavit krtka na zahradě aniž byste ho museli zabít. Zaručené rady, jak se zbavit krtka. Můžete zkusit vysazení rostlin, které krtkovi zkrátka nevoní. Pravidelně vysazujte afrikány, česnek, pryšec. Poměrně rozšířenou metodou, jak se krtka zbavit , je využití dýmovnic.


Speciální vyráběné na boj s krtky koupíte v drogerii.

Zapálené se dají do nory, přikryjí trávou a zeminou. Někteří zahrádkáři k vykouření používají dvoutaktní motory, například z motorových pil. Originální způsob boje proti úhlavnímu zahradnímu nepříteli zvolil.


Většině lidí se krtek zdá jako milé sympatické zvířátko, avšak pouze do doby, než začne „úřadovat“ na jejich zahradě. Pohled na skupinku krtinců uprostřed pěstěného trávníků nepotěší asi nikoho, ale pokuste se svůj vztek překousnout a začněte jednat racionálně. Dlouho užívanou a osvědčenou metodou, jak se zbavit krtka , je také vložení ořechů uvařených v mýdlovém louhu (z mazlavého nebo jádrového mýdla) do krtčích chodeb.


Pokud si na zahradě chcete s krtkem užít i trochu té zábavy, můžete si prostě počkat, až vyleze a pak ho chytit. Marně přemýšlíte, jak se na zahradě zbavit krtků? Krtince jsou velkým problémem proslulých anglických trávníků, okrasných zahrad i užitkových záhonů.

Způsobů, jak se ho zbavit , je spousta. Většina funguje jen dočasně, proto je dobré metody střídat. Pozor si dejte na to, že krtek sice nevidí, ale velmi dobře slyší a ještě lepší má čich. Když na něj něco líčíte, dělejte to v rukavicích.


Na lidský pach je zvíře velmi citlivé. Není nic horšího, než přijít na zahradu a vidět zde několik hromádek, které vytvořil krtek. Jeho působení může mít z estetického hlediska fatální. Rady a tipy: Jak skoncovat se slimáky na zahradě ! Než s bojem začnete, smiřte se s tím, že dostat ze zahrady krtka není jednoduché. A to mluvíme jistě za všechny, kteří se o to pokouší nebo už pokusili.


TIP: Jak na krtka na zahradě ? Hryzec vodní (Arvicola terrestris) Hryzec vodní žije v blízkosti vod. Na rozdíl od rodinně založeného hraboše žije mimo období páření samotářsky. Vytváří chodbičky dlouhé několik desítek metrů. Kdo poradí, nemohu se zbavit na zahradě krtka. Použil jsem flašky na tyčce, vlasy, savo, vykuřovací patrony Rodex a nepomohlo vůbec nic.


Myši a hraboši jsou pohromou pro zahradu. Trápí vás na zahradě přítomnost krtka , který vám sice nic z vypěstovaných plodin nespořádá, otráví však každého zahrádkáře řadou nevzhledných.

Hraboši na zahradě mohou způsobit zkázu zeleninových záhonů i keřů, stromů. Tipy, jak se zbavit krtka Zobrazit fotogalerii U rozhrabování krtinců se totiž můžete i utěšovat (a to v podstatě po celý rok, protože krtek sezonu nezná a ryje kdykoliv, více zde ): „Výskyt krtka značí, že půda ve vaší zahradě je v dobré kondici. Jak se zbavit hraboše a předejít jeho návratu. Podle zákona je krtek chráněné zvíře, a tak jej nemůžete usmrtit, tedy ani chytat do pastí, které by jej usmrtily, a neměli byste jej trápit ani v pastích.


Prvním způsobem, jak se zbavit krtka alespoň zpola je ten, že budete vysazovat rostliny, které mu nevoní. Uděláte to velmi jednoduše. Vsaďte určitě na česnek, afrikány či aksamitník, které Krtkovi smrdí a bude se jim vyhýbat.


Určitě je sázejte mezi ostatní rostliny. Past na krtka Pokud se chcete krtka zbavit , připravte si na něho past. Postupujte následovně: Najděte krtinec. Půdu, kterou krtek vyryl, odhrňte.


Hledejte vchod do krtince – ten můžete odkrýt pomocí větvičky. Vchod do krtince pročistěte o. Staráte se o svou zahradu? Pěstujete kořenovou zeleninu, nebo pečujete o záhony s květinami?


Nyní vás ale trápí pohled na hromádky, za které mohou krtci? Na jednu stranu je tento způsob možná drastický, ale myslete na to, že jde o pozemek, který si již nějakým rokem budujete. Nástrahy v podobě rušiček Jestliže vlastníte automobil, s největší pravděpodobností jste se setkali s nástrahami v oblasti rušiček, a to proti kunám. Jak na krtka na zahradě Jedním z nich je i krtek, který svými hromádkami a chodbami v půdě může během několika málo hodin naprosto znehodnotit celý trávník a záhony.


Pohled na rozrytou zeminu je pro mnohé majitele pozemku stále se opakující nepříjemností, proti níž lze často bojovat jen marně. Krtek se většinou nastěhuje právě tam, kde je půda v dobrém stavu, prokypřená a plná života, tedy vhodné potravy pro něj.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky