čtvrtek 21. listopadu 2019

Moli v kuchyni

Entdecken Sie bei Breuninger im E-Shop schöne Kinderbademode von Molo! Premium- und Luxusmarken. Designs werden zum Eyecatcher! Molo rund um die Uhr online kaufen.


Schneller Versand und Rückgabefrist bis zu Tagen. Pokud bydlíte v paneláku, je dobré ho kousek položit i do stoupaček, kudy často motýlci přilétají od sousedů! Odhání je i vůně tabáku.


Nemají rádi světlo ani zimu. Pokud se moli objevují stále, je potřeba vyklidit a pečlivě vymýt špajz, vyhodit všechny sušené potraviny a také koření nebo čaje. Nezbývá než začít nanovo. Ano, zabydleli se u vás moli. Pokud se vyskytli v kuchyni , konkrétně ve spíži či skříňce, kde skladujete zásoby, jako jsou mouka a těstoviny, budou s největší pravděpodobností napadeny.


Moli se nejčastěji drží a úspěšně množí v potravinách, které nejsou pravidelně obměňovány, a které na jednom místě leží delší dobu. Rizikové jsou spíže, spižírny nebo různé poličky a skříňky, do kterých chodíte jenom občas a kde se mohou povalovat těstoviny do zásoby, čokolády a podobně. Moly máte v potravinách ve spíži. Já bych všechny potraviny (mouku, ale i koření) prohlédla, prosila sítem a silně napadené potraviny vyhodila.


Všechno prohlédnuté bych dala nejméně přes noc do mrazničky. Jsou i takové lepivé destičky na moly. Na moly platí jen mráz, chladno je málo.


Zvyšok domácnosti terorizuje moľa šatová a kožušinová. Lámete si hlavu, ako sa k vám dostali? Buď si ich prinesiete už z obchodu v nakúpených potravinách, alebo k vám priletia. Napríklad zvýšený výskyt potravinových vijačiek zaznamenávame pri.


Moli šatní nežijí v kuchyni , ale v nevětraných, tmavých místech se stabilní teplotou. V zamořené kuchyni dokáže nadělat pěknou paseku. Stačí, aby se molům zalíbilo jedno balení mouky, a můžete zlikvidovat obsah celé spižírny. V domácnostech se nejčastěji objevují moli potravinoví a šatní.


Už žádné nepříjemné překvapení v kuchyni ! Pomocí parazitických vosiček ochráníte své potraviny před moly účinně a bez chemie. Nejhorší je situace v panelácích, kde se moli přesouvají digestořemi a stoupačkami. Nejlepší prevencí je nákup potravin, které molům chutnají, dobře zkontrolovat.


Každý sáček mouky, strouhanky a jiných sypkých potravin po přinesení otevřete, zkontrolujte, a pak raději přesypte do uzavíratelných a průhledných dóz. Myslíte, že by pomohlo, kdybych tam přes noc nechal otevřené okno? V kuchyni se bohužel množí moli.


Při momentálních teplotách by to tam bylo jako v. Pokud jste ještě moly neobjevili, nezoufejte. Třeba u Vás vůbec nejsou. A pokud jsou, brzy se ukáží.


Předejít jim můžete i tak, že u některých potravin se podíváte pod obal. Dá se to napříkla pokud kupujete ovesné vločky v průhledném sáčku. Taktéž u všech druhů luštěnin a rýže. V případě mouky je to trochu problém. V tomto případě můžete jen doufat, že si spolu s ní domů nepřinesete i nechtěné návštěvníky.


Jaro je tady, proto vám ukážeme, jak ho uvítat už na prahu vašeho domu, před velikonočním pondělím vás naučíme vyrobit si z proutí něco jiného než. Pokud tedy najdete po bytě poletovat byť i jen jediného mola, buďte si jisti, že někde jsou i jeho larvy. Prohledejte hlavně sypké potraviny jako mouka, cukr.


Co si budeme povídat, i v té nejčistší kuchyni se potravinoví moli mohou objevit. Vy za jejich výskyt totiž nemůžete. Tie spoľahlivo nahradia prírodné detergenty vyrobené z octu, kyseliny citrónovej a vody. Pretrite nimi police a umyte skrinky.


Rovnako spoľahlivo funguje aj čistá citrónová šťava a mydlový roztok. Ak objavíte larvy v potravinách, okamžite ich vyhodte (nesnažte sa vybrať ich a potraviny zachrániť, nikdy sa vám to nepodarí úplne). Nerobte si zbytočne veľké zásoby potravín.


Dostatočne vetrajte – mole neznášajú prievan.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky