pondělí 11. listopadu 2019

Štěnice kousnutí

Jejich kousnutí se často projevují zpětně nebo dokonce vůbec ne, takže v první chvíli bývá těžké poznat, že právě váš byt je tímto nepříjemným hmyzem zamořen. Jestliže se ráno probouzíte s červenými pupínky, které v průběhu dne začnou nesnesitelně svědit a vypadají jako štípanec od komára nebo od. Dospělý jedinec štěnice je 3-4mm velký, tmavě hnědé barvy, nymfy jsou slámově zbarvené velikost cca mm). Nyní by jste měli mít velmi dobrý obrázek o tom, jak se pozná kousnutí štěnice.


Jde o hmyz, který se živí především lidskou krví a, proto parazituje zejména na lidském těle. Je přitahován tělesným teplem a stejně jako komár se objevuje v noci, aby mohl napadnout. Bohužel tomu tak není a podle mnohých parazitologických reportů je. Jak vypadá štěnice , jak poznat.


Jak se štěnice dostanou do bytu? Nemusíte být špindíra, aby se problém s tímto parazitem začal týkat i vás. Prevence v tomto případě téměř neexistuje.


Tím se liší od kousnutí od blechy, které svědí krátce. Když ji rozmáčknete, poznáte podle světlé nebo tmavé barvy krve, která po ní zbyde, kdy vás kousla. Světlá krev je známkou toho, že vás kousla před chvílí. Mnohdy “klasicky” vypadá pokousání od štěnice tak, jak je zmiňováno výše, ale není tomu. Máte štípanec, kousanec či dokonce více červených flíčků, které výrazně svědí?


Rozdíly kousnutí od štěnice a od roztoče. Na rozdíl od štěnic nemají roztoči rádi lidskou krev a nepotřebují živé hostitele, aby přežili. Viditelné kousnutí bývá na nohách, pažích, krku. Jak léčit štípance od štěnic. Není pravda, že se štěnice dostanou jen do špinavých a neuklizených bytů – stačí.


Pomalu to už vypadalo, že štěnice z rozvinutého světa vymizeli. Nyní už víte, jak léčit štípance od štěnice – štípnutí a kousnutí si nevyžadují speciální léčbu, vystačíte si s volně prodejnými krémy a gely. Určitě se vám už stalo, že vás štípnul i jiný hmyz. Potírejte místo kousnutí drcenou čerstvou bazalkou, případně bazalkovým olejem.


Vyrobte si kokosovou dřeň – rozmixovanou kokosovou dužinou potřete postižená místa a zabalte cca na hodinu do ručníku. Traduje se, že štěnice žijí zejména tam, kde je nepořádek, že si je často domů přinesou lidé, kteří vybírají odpadky a že prevencí proti štěnicím je udržovat pořádek a neskladovat staré věci. U osob, které se s výskytem štěnic setkaly poprvé, se typická kožní reakce objevuje se zpožděním až po proběhlé imunizaci. Kousnutí může způsobit infekční onemocnění Od jezzina 1. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Uvádí se, že pokud člověk nikdy dříve. Místa úkrytů štěnic lze rozpoznat podle živých štěnic, svleček, vajíček a vaječných obalů, trusu. Opticky mohou být štípance v různém tvaru a barvě – od téměř neviditelných až po zarudlé flíčky. Může trvat i týden, než se poprvé projeví výrazné otoky a svědění.


U některých lidí se tyto znaky nevyskytují buď vůbec nebo jen částečně. To se může projevit za několik hodin, ale i dnů. Je jim jedno, jaká je venku teplota.


Zde je několik fotografií, na kterých je vidět, jak vypadá štěnice postelová: štěnice foto. U každého mohou vypadat jinak. Při velmi vysokém stupni zamoření jsou však i přes den na volně přístupných místech (stěny, nábytek, rámy oken apod.). Jestliže máte podezření na štěnice v bytě či domě, jste na správné adrese.


V následujících řádcích si je představíme trochu blíže, podíváme se na to, kde se vyskytují, jak poznáte jejich kousnutí a jak je úspěšně zlikvidovat. Ve dne se škůdci většinou skrývají, v noci však své úkryty opouštějí a sají lidskou krev. Diagnostikovat kousnutí štěnice je poměrně zdlouhavá a nejednoznačná záležitost. Jinak situaci vyhodnotíte v.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky