pátek 23. března 2018

Treláže pro popínavé rostliny

Většina popínavých rostlin potřebuje pro svůj růst oporu. Elegantním a hlavně praktickým řešením jsou treláže. Jejich výhodou je variabilita a. Pro krásné květy jsou mezi popínavými rostlinami velmi oblíbené plaménky (Clematis).


Daří se jim na jihovýchodně orientovaných místech.

Latě nebo dřevěné či bambusové. Typickou rostlinou vhodnou pro treláže je růže. Měly by však být upínány tak, aby jejich šlahouny vedly vodorovně – díky tomu bude růže déle a častěji kvést. Do zahrady lze umístit i trojrozměrné dekorativní konstrukce z dřevěných latěk, proutí či drátů, například v podobě pyramidy či koule. V zimě je ideální doba pro stavbu a opravdu treláží pro popínavé druhy rostlin.


Mírná zima práci na zahradě přeje, a na jaře bude vše připraveno, než. Konstrukce pro popínavé rostliny koupit o objednat u OBI. Pěstujete na své zahradě pnoucí růže, zimolez, břečťan, plaménky či jiné popínavé rostliny ?

Chcete jim dodat krásný tvar? Vyberte pro ně tu pravou oporu. Podpora pro popínavé rostliny se používá k usměrnění růstu vašich okrasných květin. Nejčastěji se s podporou pro popínavé rostliny setkáte u růží a pomáhá růst i mladému břečťanu. Popínavé rostliny se ovíjí (pravotočivě, levotočivě), plazí, mají úponky či přísavky.


Rostliny rozdělujeme na samopnoucí a ty. I malá zahrada může být plná květin, stačí využít vlastnosti popínavých rostlin, které dokáží růst do výšky a učinit zahradu krásnou i ve třetím rozměru. Opěrná síť pro popínavé rostliny 2x10m.


Hlohyně má ostré pichlavé trny, je stálezelená. V létě kvete bílými květy, které se do. Obytná pergola, pod kterou se vejde stůl, židle, případně nějaké to křesílko a ještě třeba malý gril, je dostatečně velká na to, aby nemusela být hostitelkou pouze jedné popínavé rostliny. Vejde se jich sem vedle sebe i víc. Jde pouze o to, aby se doplňovaly, nepřekážely si, aby jedna po čase nevytlačovala druhou.


Vždyť právě hlavní účel stavby pergoly je sloužit jako opora pro popínavé rostliny. Víte však, jak si takovou treláž vyrobit? A víte, jaké popínavé rostliny k ní zasadit?

Pokud ne, nevadí, poradíme vám. Treláže na zdech balkonů a. Tyto ozdobné treláže nemusí popínavé rostliny vůbec zakrýt celé. Proto se pro ně hodí zejména pnoucí růže, plamének, zimolez a další, méně. Nevysazujte přitom rostliny jen po obvodu pozemku, ale pomocí keřů vytvořte skrytá místa určená pro odpočinek, zeleninové záhony nebo ovocné stromy. Pomohou vám s tím i svislé linie altánu, pergoly či treláží.


Květinové treláže do všech zahrad. Pro popínavé rostliny není bezvýhradně nutné pouze použití pergol. Další vhodnou konstrukcí pro ně je treláž, což je vlastně.


Zuzana aneb Thunbergia j. Sada drátěné treláže pro popínavé rostliny. Navíc některé z nich v době svého kvetení budou do okolí uvolňovat příjemnou vůni, příkladem toho jsou popínavé růže. Pergola a popínavé rostliny k sobě neodmyslitelně patří.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky