pátek 23. března 2018

Založení zahrady

Přejete si okrasnou, nebo užitkovou zahradu? Pokud je vaše lokalita v okolí Prahy, zahradníci Tomáš a Jana Kavkovi vytvoří zahradní prostor přesně podle vašeho přání. Rodinné zahrady projektuji na základě obsáhlých znalostí okrasných a ovocných stromů a keřů, trvalek, bylinek a zeleniny a dlouholetých praktických zkušeností.


Při projektování rodinných zahrad uplatňuji permakulturní principy , které doplňuji starými osvědčenými zahrádkářskými postupy. This feature is not available right now.

Jak vidíte, založení zahrady zas tak jednoduché není. Pro naprostého laika je cenná každá rada odborníka, přizvěte si tedy alespoň dobrého zahradníka či středoškoláka z oboru – ti mají jasnou představu o tom, jak budou vypadat stromy a keře a ostatní rostliny po několika letech. Kromě rodinných zahrad navrhujeme také jiné typy zahra jako jsou zahrady u firemních areálů, hotelů apod. Také provádíme výsadby vzrostlých stromů do liniových výsadeb.


Pokud se chcete sami pustit do zakládání zahrady , zohledněte to, jak ji chcete využívat. Jinak by měla zahrada vypadat pro starší manželský pár, jinak pro. Zajistíme pro Vás vše od návrhu zahrady , přes hrubé terénní úpravy, montáž závlahových systémů, realizace zahradních jezírek, založení travnatých.

Newslettery vám budeme zasílat nejdéle roky nebo do vašeho odhlášení. Stavět zahradu je zodpovědná práce, cílem by měla být dobře založená zahrada, základem je dostatek zeminy, kvalitní materiály a zdravé rostliny v rozumném množství. Kolik stojí v ČR založení pěkné zahrady ? Začněme oklikou – půměrná délka nastavených splátek u hypoték je v ČR kolem let, ale výjimkou nejsou.


Dobrý a promyšlený plán Rozvrhněte si, jak velký bude trávník a kde bude, kudy povedou chodníčky, kde bude vydlážděná plocha na terasu, kde bude dětský koutek, altán, zahradní domek, bazén, jezírko či grilovací centrum. Když dokončíte stavbu nového domu a trochu vydechnete, je na čase pustit se do zakládání zahrady. Mladé rodiny, které novostavbu splácejí, zpravidla řeší jednu podstatnou věc – finance. Proto se lidé často pouštějí do zakládání zahrady svépomocí, ačkoli se to nemusí vždy vyplatit.


Tápete se založením zahrady ? Nevíte, kam umístit jaký strom, keř nebo květinovou výsadbu? Založení zahrady aneb vše, co potřebujete vědět. K založení takové zahrady je z počátku zapotřebí většího úsilí.


Asi po deseti letech se dá o zahradě mluvit jako o soběstačné. Záhony vnesou do zahrady množství barev, rozmanité vůně, výškové a tvarové rozdíly a přilákají motýly a užitečný hmyz. Ořešák je velmi konkurenční jak do zastínění, tak do spotřeby vody a živin.


Vodu a živiny doženete hnojením, ale podmínky limitované letním.

Pustit se do založení zahrady můžete sami, pokud máte zkušenosti a nastudovanou vhodnou odbornou literaturu. Ještě před tím je však třeba si ujasnit, co od. Bývá poměrně nesnadné si představit, kde co na zahradě bude, a občas se stává, že na zahradách vznikají ,,hluchá‘‘ místa. Zahradní architekti vám rádi poradí s celkovou koncepcí zahrady tak, aby byla vhodně využitelná pro celou vaši rodinu. Sdílíme s Vámi Jak na to při zakládání jedlé zahrady , ekozahrady, jedlého sadu.


Ke každému Prvku přidáváme postupy a zkušeností s projektováním. Naše firma KRÁSNÉ ZAHRADY nabízí kompletní realizaci Vaší zahrady , včetně terénních úprav, založení trávníku,dodání a usazení kamenů,osázení. Dobrý den, ráda bych se vás všech pozeptala, zda byste mi neporadili. Plánuji si založit anglickou zahradu, v podstatě zahradu venkovskou, hustě osázenou.


Nejsnáze se zahrady budují v mírně zvlněném terénu, který působí příjemně a není fádní. Prudší svah je nejprve třeba učinit schůdným a obyvatelným. Budování zahrady zde je náročnější, ale výsledek může být velmi efektní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky