pátek 23. března 2018

Zelený hrášek

A to ve slané, mírně oslazené vodě. Zelený hrášek je ne nadarmo označován za účinnou vitaminovou bombu. Pokud se plánujete v brzké době vrhnout na jarní detox, určitě tento maličký.


Kanadští vědci teď navíc zjistili, že častá a pravidelná konzumace této zeleniny může držet krevní tlak na normální hladině, a navíc pomáhat léčit chronické onemocní ledvin. Pro ty nejmenší ve věku od ukončeného 4.

Jaké má kalorické a nutriční hodnoty? Postup přípravy receptu. Očištěné cibulky osmahneme na polovině horkého másla, podlijeme vodou, přidáme zelený hrášek , promícháme a dusíme asi minut.


Jedou je to zelenina, podruhé luštěnina a podle toho se také mění obsah vitamínů, minerálních látek, bílkovin a sacharidů. Ve svém jídelníčku by jej měli mít sportovci a aktivní lidé, děti a neméně také nastávající maminky. Své nezastupitelné místo má v jídelníčku vegetariánů, kterým obsahem bílkovin nahrazuje maso.


Nezralé hrášky či celé lusky se používají jako zelenina ( hrášek ), zralá semena (hrách) se používají jako luštěnina.

Původem je z východního Středomoří. Jinak se pěstuje na polích , kde jen velmi zřídka zplaňuje. Alle Produktinformationen anzeigen. Bewertungen und Bewertungen von MOSH. Já vařím zelený hrášek často a ráda, vždyť k jeho přípravě stačí zhruba čtvrt hodinky.


Je to zdravé zeleninové jídlo, které milují děti i všichni příznivci zeleného hrášku, který nepatří mezi luštěniny, ale mezi zeleniny. V dnešní době se hrášek pěstuje na celém světě a téměř ve všech klimatických a časových pásmech. Největším světovým výrobcem je Kanada.


Začněte nejprve s jednou lžičkou, postupně zvyšujte množství a přidávejte nové druhy zeleniny, později i první masíčko. Ptá se leckterý „měšťák“. Dnes, když ho dostanu koupit v každém obchodě – mražený i konzervovaný, samotný i ve směsi? Jeho charakter se ale mění společně s fázemi zrání, jimiž během života prochází. Jednoduše řečeno je zelený, mladý hrách hráškem a tedy zeleninou, a zralý hrách, přecházející z tmavě zelené do žluté barvy, luštěninou.


Jedná se tedy o tutéž plodinu, u níž ale zrání mění její charakter a nutriční profil. My všichni milujeme a často používáme zelený hrách.

Mnoho oblíbených šalátů se bez ní nedaří. V tomto článku vám řekneme, jaké výhody přináší. C, B B B B E, kyselinu listovou, provitamin A, z minerálních látek hodně hořčíku a draslíku, dále vápník, fosfor, železo, měď a molybden.


Obsahuje také v rostlinné říši nezvykle vysoký podíl hodnotných bílkovin, kterými mohou vegetariáni částečně nahradit příjem masa. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Uzené nakrájíme na drobné kostičky.


Sterilovaný hrášek otevřeme, nalijeme na sítko a necháme okapat. Neobvyklá úprava zeleného hrášku vás asi překvapí, ale věřte, že takto připravený hrášek snědí téměř všichni. Vyloupaný zelený hrášek , ponořený do vařící vody a pak sterilovaný v nálevu z cukru, vody a soli. Pro mnohé může být pozitivní i to, že zelený hrášek nadýmá méně než sušený hrách, obsahuje totiž méně oligosacharidů, které tyto trávicí potíže způsobují.


Zvažte, jak získat zelený hrášek na zimu v luscích. Hrášek po česku dusíme asi minut. Lusky by měly být čerstvě vybral i dost mladá, světle zelené barvy, bez poškození, plísním a černými skvrnami.


Nedávno se na trhu objevil zmrazený hrách, který není tak tvrdý jako sušené a není tak měkký jako konzervy, kromě toho zachovává víc vitamínů. Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky