čtvrtek 30. ledna 2020

Ostropestřec semena koupit

V dřívějších dobách se k léčení neduhů používal ostropestřec mariánský ve formě listů a kořene, dnes jsou hlavní využitelnou částí semena , která se zpracovávají do čajů, olejů, kapslí, tinktur, tablet nebo směsí bylin. V případě alergií (zejména na ořechy, semena a pod.) se o užívání poraďte se svým lékařem. Rostlina bývá často používána jako solitéra nebo živý plot.


Rozkousaná semena a další části rostlin jsou známé svým blahodárným účinkem na regeneraci jater. Na ty je při pěstování dlouhá čekací lhůta, protože i po samotné sklizni se ještě dlouho čeká při sušení.

Příkladem budiž ostropestřec mariánský, ceněný zejména pro svá jedlá a léčivá semena. Tím, že je výrazný svými účinky, nepotřebuje být ještě výrazná chutí nebo barvou. Je prokázáno, že tahle jednoletka obsahuje řadu účinných látek, které chrání jaterní buňky. Surovina pro bylinný čaj.


Semeno ostropestřce mariánského podporuje vylučování a tvorbu žluče. Ostropestřec - bylinka, která chrání naše tělo před stárnutím. Protože máme kyselou půdu a tato rostlina vyžaduje půdu vápnitou, obešel jsem dům a posbíral zbytky malty z nahazování vnějších omítek.

Ty jsem smíchal se zdejší zeminou. Je to především díky jejím blahodárným účinkům na játra. V semenu jsou tři procenta rozpustného silymarinu, jež je nejdůležitějším hepatoprotektorem a také léčivou látkou.


Dvouletá bylina, vypučí na jaře trsem bodlinatých listů s výraznými bílými žilkami. Houba reishi přispívá k přirozené obranyschopnosti organizmu a k. Mám s tímto prodejcem dlouhodobě pozitivní zkušenosti a také podle mého vlastního testování nabízí ostropestřec mariánský v nejlepším poměru kvality a ceny. Lodyha přímá, žebernatá, v horní polovině větvená. Lodyžní listy střídavé, dolní přisedlé, horní poloobjímavé, všechny podél žilek bíle skvrnité. Dobře rozkousaná zralá semena- nažky, eventuálně jiné části rostlin zlepšují regeneraci jater.


Semena dodáváme celá pro zachování maxima účinných látek a delší udržení čerstvosti. Před použitím doporučujeme vyrobit si ostropestřec drcený , ze kterého si pak připravíte chutný, 1 přírodní čaj. Macerace, ostropestřec mariánský tlučená semena : v hmoždíři roztlučeme ostropestřecová semínka (jednu lžičku) a zalijeme vlažnou vodou, necháme louhovat min, macerát pijeme v hodin, 3-x týdně. Jak připravit odvar z ostropestř. Ani při dlouhodobém užívání ostropestřce nedochází k vedlejším účinků.


Jedná se totiž o stoprocentně přírodní produkt. Skvěle podporuje trávení a regeneraci jaterních buněk.

Právě jeho semena jsou totiž význačným zdrojem látky silymarin, která je nejdůležitějším a nejúčinnějším rostlinným lékem jaterních problémů. Množí se semeny, která se vysévají přímo na venkovní stanoviště koncem dubna nebo začátkem května. Klíčí asi po dnech, tuto dobu lze však zkrátit zhruba na polovinu, pokud se semena před vysetím namočí v teplé vodě. Jejich sběr však není jednoduchý, protože rostlinu chrání ostré ostny. Je ne nepodobná našemu bodláku a můžete ji znát i pod méně častým názvem „Kristova koruna“ či „mariánský bodlák“.


Dorůstá výšky i dvou metrů a má fialové květy. Listy a hlavně olejnatá semena tohoto bodláku jsou drogou, která se využívá zejména k přírodní léčbě jaterních onemocnění. Stojí za zmínku, že většina lidí na ostropestřec dobře reaguje, nevyvolává téměř žádné vedlejší účinky.


Později je ostropestřec mariánský uváděn pod názvem „Silybum“ ve všech významných herbářích jako rostlina, jejíž plody ( semena ) podporují léčbu nemocí jater a sleziny. Zatímco účinek mnoha léčivých rostlin může být nahrazen podáním byliny jiné, ostropestřec mariánský nemá ve schopnosti stimulovat regeneraci jater konkurenci. Důležité látky jsou obsaženy v pledech (semena), které musí být roztlučeny.


Rozdrcená odtučněná semena se používají jako potravní doplněk pro stabilizaci buněčné membrány (ochrana jaterní buňky), obnovu jaterních buněk a. Nabízíme osivo v programu HOBBY a PROFI, široká síť prodejen.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky