úterý 14. ledna 2020

Topol černý

Světlomilná dřevina, nenáročná. Glosbe-Wörterbuch Tschechisch-Deutsch, Online-Wörterbuch, kostenlos. Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen. Botanická charakteristika: Strom opadavý, dvoudomý (tato varieta je pouze samčím klonem), až m vysoký.


Koruna štíhlá, sloupovitá.

Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů. Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality.


Projekt slouží alergikům i lékařům. Pkrev neředí, ale zahušťuje. Pro jistotu Vám u něj doporučujeme poloviční dávkování, než které je uvedeno na lahvičce.


Rod topol (Populus) patří do čeledi vrbovitých, v níž tvoří monofyletickou skupinu, která je sesterská k rodu Salix. Vzhledem k časté hybridizaci uznávaný počet druhů variuje mezi a 89.

Dělí se obvykle do šesti, v novějších pojetích do pěti sekcí. Přírodní bylinný extrakt z pupenů léčivé rostliny topolu černého. Najdou se však i stromy, které se pyšní stejnými léčivými schopnostmi.


Lidé pod tímto znamením jsou přímočaří, spjati s přírodou, rychle se učí a rychle chápou, jsou osamoceni a mají umělecký talent. V rámci ankety Strom roku jsou udílena i speciální ocenění Strom hrdina. Obecně topol černý podporuje správnou funkci krevních destiček a zlepšuje jejich funkci, pomáhá čistit lymfatický systém i játra, ale zahušťuje krev (proto pozor na krevní obraz, lidé co používají léky na ředění krve), zlepšuje akné, pomáhá při bolesti za hepatitidě, kvasinkách, mononukleóze, mykóze a plísních. Výtažky z mladých pupenů i kůra topolu účinně tiší revmatické bolesti kloubů, pomáhají při horečce a doporučují se pacientům, kteří prodělali.


Zlepšuje svalové spasmy a kožní atrofie. Močopudné účinky topolu a podpora vylučování kyseliny močové z těla se využívají při léčbě zánětu močových cest. Topol a jeho léčivé účinky. Pokud má štěstí, může se dožít. Dříve se připravovaly z topolových pupenů různé masti s analgetickými a hojivými.


Chcete-li se o bylince či pupenu dozvědět více, poslouží vám jako zdroj informací herbář, kde se dozvíte vše o působení na lidský organismus. Je to mohutný strom, může být až m vysoký. Srovnejte ceny produktů internetových obchodů.


Nově přehlednější a rychlejší.

Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů. Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení. Velmi rozšířen je také topol šedý , kříženec topolu Bílého a topolu Osiky. Na našem území se můžeme setkat se původními druhy rodu Populus: topol černý , topol bílý, topol osika a topol šedý. Pěstují a vysazují se také různé odrůdy, kultivary a nepůvodní taxony (např. topol kanadský, topol Simonův, topol balzámový).


Pomáhá při těchto potížích a nemocech: Revmatismus, Kyselina močová - dna, Borelióza, Křeče, Prostata. Bílá místa biodiverzity. Pomozte zaplnit bílá místa biodiverzity v ČR! Contextual translation of topol černý from Czech into Spanish. Topol kteréhokoliv druhu (černý, balsamový, vlašský, kanadský) si v půdě příliš nevybírá, musíme mu však zajistit dostatek vlhkosti.


Je třeba dobře zvážit, jaké mu vybrat místo, protože své kořeny rozkládá velmi daleko, tvoří hojně odnoží a svojí korunou značně stíní. Na některá místa se proto vůbec nehodí, například na okraje polí. Topoľ čierny — Topol černý.


Jedna odroda má štíhlu, valcovito ihlancovitú korunu (topoľ vlašský, P. pyramidalis Rozie r). Topol černý je světlomilná, rychle rostoucí dřevina, vyžaduje velké množství vláhy v půdě. Velice dobře snáší záplavy.


Dřevo se dříve používalo na palivo, později pak našlo uplatnění v řezbářství a stolařství. V současné době je dřevo využíváno k výrobě dýh, překližek či dřevotřískových desek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky