úterý 21. ledna 2020

Slazení stévií

Slazení stévie je z mnoha ohledů výhodnější než slazení cukrem, protože je téměř nekalorické, vhodné pro diabetiky i nepřispívá k tvorbě zubního kazu. Způsobů, jak sladit stévií, je hned několik. Jsou „zdravé alternativy cukru skutečně zdravé? Prodej výrobků slazených stévií.


Otázkou ale je, zdali již nebyly aktualizované studie ovlivněny vědomím, že se stévií lze dělat „dobrý byznys“.

Tak či tak se řada výzkumníků nadále domnívá, že je třeba účinky stévie na lidský organismus ještě dále věrohodně zkoumat. Sladit prostřednictvím stévie lze různými způsoby. Vše se odvíjí od toho, v jakém stavu stévii máte. Klasiku představuje koncentrát, volit lze ale i tabletky.


Výborné jsou i čerstvé lístky této bylinky, kterou si lze vypěstovat i na zahradě. Jinak je možné vybírat i spousty výrobků s obsahem stévie. Nejjednodušší je slazení horkých nápojů stévií - pět čerstvých nebo sušených lístků spolehlivě osladí větší hrnek čaje.


Stačí je do vroucí vody přihodit a nechat pár minut vyluhovat, použít je lze i opakovaně (podobně jako třeba lístky zeleného čaje).

Podrcené listy uvolňují sladkost intenzivněji. Um ihn zu geniessen, braucht es aufwendige Verfahren. Stevia ist ein natürlicher Zuckerersatz. Tady je patent CocaColy, který ukazuje jak ve krocích stevii zpravovává. Výsledný extrakt je tzv.


REB-A), nebo taky rebiana. Ten se přidává do erythritolu , celulózního prášku, maltodextrinu , dextrózy (Glukoza) a ochutí se přírodním aromatem. První testy ukázaly, že při slazení stévií měli účastníci celkově nižší kalorický příjem než při slazení cukrem, říká Vlastimil Dohnal.


Energetická hodnota stévie je nulová, což přináší výhodu zejména oproti přírodním sladidlům na bázi sacharidů (fruktóza, glukóza a glukózo-fruktózový sirup), které přinášejí značný energetický příjem. Cukrovka byla léčena v Jižní Americe stévií již stovky let a také v Japonsku, kde je ve značné míře používaná již od 70. Hledat podobné články jako Stévie, slazení bez kalorií.


Nebo hledejte podobné podle části názvu stévie, slazení bez kalorií. Další recepty na Stévie, slazení bez kalorií. Rozsáhlá diskuzní fóra pro rodiče.


Těhotenství, poro miminka a batolata. Diskuze podle narození i regionu.

Ahoj, nepěstujete náhodou někdo doma stévii? Uvítala bych jakékoli informace o slazení - někde jsem četla, že se nesladí živými listy, ale usušenými. Zcela nový způsob slazení, světová novinka vyvinutá českým výrobcem. Má lahodnou chuť cukru, nemá žádnou jinou chuťovou stopu, ale současně udržuje normální hladinu krevního cukru!


Zlaté Slazení je vyváženou kombinací ovocného cukru a sladidel z rostliny Stevie sladké. Vznikl tak nový revoluční způsob slazení. Při slazení potravin rozhodně vynechejte umělá sladidla, dejte přednost přírodním možnostem, jak ovlivnit chuť jídla.


Pokud máte obecně ve stravě dost cukrů, můžete jich značnou část odbourat třeba tím, že budete pít jen neslazené vody , při vaření a pečení omezíte množství cukru nebo si dopřejete hotové zakoupené sladkosti jen opravdu výjimečně. Stévií můžeme sladit nejen čaj, kávu a další nápoje, ale můžeme ji použít i při vaření a pečení sladkých jídel. Stévie cukerná je ideálním řešením pro diabetiky a pro všechny, kdo bojují s nadbytečnými kilogramy nebo jen chtějí sladit nekalorickým sladidlem. Stevii používají místní obyvatelé již několik století. Je zde vysoce ceněna nejen pro léčivé účinky, ale zejména kvůli své výrazně sladké chuti.


Indiánský kmen Guarán z Paraquaye používal sušené lístky stévie ke slazení čaje maté nebo ke slazení tereré a potravin a označovali ji kaá-heé. Bylinu povaří s čajem nebo zamýšleným nápojem, případně ji předem svaří s vodou, čímž získají sladkou tekutinu, kterou lze využít ke slazení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky