pondělí 16. března 2020

Chia semínka dávkování

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Semínka chia jsou úžasným zdrojem mnoha živin, využitelného vápníku, vlákniny či Omega-mastných kyselin. Můžeme je přidat do omáček, salátů, pudinku, ovocného smoothie, vaječné omelety, polévek, koktejlů, jogurtů, do vloček s mlékem, ovesný kaší, lze je pomlít a využívat jako zahušťovadlo či spotřebovat přímo a zapít vodou. Chia semínka by se měly v našem jídelníčku vyskytovat každý den.


Pro obecnou podporu zdraví, výživy a energie bývá doporučováno – gramů (polévkové lžíce) chia semínek denně.

Při zakoupení je nutné přečíst si doporučení výrobce, protože denní dávka chia semínek by neměla přesáhnout polévkové lžíce. Při počátečních dávkách je nutná dostatečná hydratace. Zázrak jménem chia : dodržujte dávkování Jedněmi z nejpopulárnějších jsou dnes chia semínka neboli semínka z rostliny s názvem šalvěj hispánská. Jednoletá rostlina z čeledi hluchavkovitých pochází z oblastí Střední Ameriky a dnes je pěstována pro jedlá semínka , která vynikají skutečně mimořádným obsahem mnoha zdraví prospěšných či potřebných látek.


CHIA semínka, čia semena, chia seeds Novinka Kniha Zázračné chia semínko Chia -šalvěj španělská ( salvia hispanica ), rostla dříve jako jednoletá planá bylina, jejíž výška je asi metr a na konci každého stonku má fialové nebo bílé květy. Jedná se o drobná semínka šalvěje hispánské (salvia hispanica). Alles rund um Abnehmen, Fitness, Gesundheit und intelligente Ernährung bei nu3!


Doporučená denní dávka chia semínek je dle nařízení EU gramů (asi polévkové lžíce).

Chia jsou malá semínka a skutečně toho dokážou moc. Když se namočí, zvětší svůj objem až desetinásobně, takže vytvoří jakousi hutnou hmotu. A ta má pozitivní efekt při trávení. Navíc obsahují spoustu živin a látek, které jsou zdraví přínosné.


V dobách Aztéků patřila chia semínka k jedné ze čtyř hlavních potravin. Chia se konzumovala mletá na mouku, lisovaná na olej, ale i samotná jako příměs do různých pokrmů. Chia semena se svými vynikajícími nutričními hodnotami byla nezbytným zdrojem živin pro válečníky a způsobem, jak udržet skvělou fyzickou kondici při dlouhých náročných výpravách.


Mohou se konzumovat v celku i mletá. Mají významný vliv na úspěšnost hubnutí. Mají totiž mnoho bílkovin a vlákniny, k tomu dokáží snižovat chuť na sladké. Nejrůznější semínka jsou dnes velmi populární a dají se určitě doporučit jako vítaný doplněk jídelníčku, nebo dokonce jako náhrada určitých potravin. Ale je třeba vědět, v jakém množství si můžeme konkrétní semínka dopřát a kdy,“ říká nutriční terapeutka poradny Incare Medicon Jana Šulcová.


Nelze tedy jednoznačně říci, kolik je optimální dávkování pro dospělého člověka. DÁVKOVÁNÍ CHIA SEMÍNEK: Doporučená chia semínka denní dávka je cca gramů, což je přibližně polévkové lžíce. Už jedna lžíce tělu dodá vše potřebné. Produkte für deine Diät! Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat!


Od této doby bylo možné přidávat mletých chia semínek do pekařských výrobků.

Jsou doporučeným doplňkem výživy v těhotenství, jelikož obsahují zdravé tuky pro vývoj plodu. Například chia semínka mohou ovlivňovat krevní tlak, proto si při jejich konzumaci hlídejte, aby vám tlak nespadl příliš. Pokud tedy něco z toho konzumujete pravidelně, měli byste poté upravit dávkování léků.


Což ale rozhodně nikdy nedělejte. Do svého jídelníčku je mohou zařadit lidé citliví na lepek , protože jsou přirozeně bezlepková. Přínosem jsou rovněž pro diabetiky , kteří potřebují zamezit výkyvům hladiny cukru v krvi. Ovšem, jak to bývá u téměř všech sebevíce skvělých potravin, i příjem chia si musíme hlídat. Zároveň bylo řečeno, že není vhodné chia semínka míchat s mléčnými produkty, neboť se údajně účinek chia sníží a,že je to špatná kombinace.


Dávkování je podle internetových zdrojů dost nejednotné. Vůbec tomu nerozumím, ale čím dál víc vidím takových receptů, kde je chia s tvarohem, mlékem, jogurtem atd. Bio Premium- und Rohkostqualität.


Liefert Energie und stärkt das Immunsystem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky