čtvrtek 19. března 2020

Lipový med účinky

Kaufe All Lipodex im Preisvergleich bei idealo. Sicher durch den Winter. Ta může být lehce nahořklá, a dokonce v něm můžete pocítit i lehký náznak mentolové chuti. Jeho chuť je plnější než u jarních medů.


Přejít na Léčivé účinky lipového medu - Léčivé účinky medu jsou známé už dlouhé stovky let. Lipový med patrí medzi celkovo najlepšie medy.

Na nachlazení, chřipku, kašel, zánět mandlí je. Květy lípy obsahují flavonoidy působící jako antioxidanty, éterické oleje a slizové složky zklidňují a snižují zánět. Podobne ako agátový, kryštalizuje pomaly a neskôr.


I když je lipový čaj dost sladký, někteří lidé mají potřebu si ho ještě více dosladit. Místo cukru je ale lepší použít lipový med vyrobený z nektaru lipových květů. Dalším využitím lipového květu v kuchyni je vyrobit z něj sirup.


Kvety lipy sú príťažlivé aj pre včely a ich lipový med , ktorý produkujú je veľmi chutný a zároveň aj zdravý. Lipa vo forme Lipa sa najčastejšie využíva vo forme čaju, ale zohnať si viete aj lipový med.

Med má mnoho zaujímavých prívlastkov a pomenovaní, ako tekuté zlato, elixír života alebo hojivý zázrak. Táto sladká, chutná ale i lepkavá hmota bola. Léčba lipovým květem Léčivý nálev z lipového květu vyvolává pocení a snižuje horečku, rozpouští hleny, má protizánětlivé a uklidňující účinky. Využíval se na mnohé neduhy v nejrůznějších formách. Je veľmi dobrý na dezinfekciu a pôsobí ukľudňujúco na nervovú sústavu.


Celkovo lipový čaj pôsobí upokojujúco, upravuje nepravidelný srdcový tep (upokojuje srdce) a pomáha s trávením. Nie je med , ako med – 2. V predošlom článku ste sa mohli dozvedieť základné fakty o mede, v ktorom boli spomenuté jeho najčastejšie druhy. Zázračný lipový sirup Dokonca účinky lipového kvetu odporúčajú aj pri chorobách žlčníka a tráviaceho traktu. Priaznivo účinkuje aj pri zápaloch obličiek, močového mechúra, riedi krv, čo má blahodárny dopad na kardiovaskulárne ochorenia.


Obsahuje množstvo enzýmov. Z ľudového liečiteľstva nám sú práve pri lipovom mede známe jeho protizápalové účinky. Tento med obsahuje antioxidanty, vitamíny (A, B, C), sacharidy, minerálne látky a svojimi účinnými látkami dokáže naštartovať trávenie, imunitný systém, stolicu, odvodnenie a krásnu pokožku a kvalitu vlasov. Agátový med má silnú nasávaciu schopnosť vlhkosti z okolia, preto tento med by nemal ostávať neuzavretý pre jeho hustotu a trvanlivosť. Agátový med ako kvet agátu, obsahuje flavonoidy, esenciálny olej , ktorý obsahuje okrem iného linalool.


Nektarový lipový med je jedním z našich nejkvalitnějších medů. Bývá zlatožlutý, čirý, má typickou lipovou vůni a chuť.

Po zkrystalizování má typickou škrablavou konzistenci. Lípa je známá pro své uklidňující vlastnosti a schopnost snížit mentální stres a úzkost. Pokud trpíte změnami nálad či nevysvětlitelným chronickým stresem , šálek lipového čaje může být velmi dobrým doplňkem vašeho pitného režimu. Mezi jeho nejznámější a také nejčastěji využívané účinky patří schopnost vyvolat či zesílit pocení, ale to není všechno. Má i odhleňující účinky , proto přidávám lipový květ do čajových směsí na průdušky a proti kašli.


Zředuje krev, tím preventivně působí i proti zánětu žil, angině pectoris a infarktu myokardu a mrtvici. Je vhodný aj na detoxikáciu organizmu. Okrem nápoja sú dobré aj listy lipy, ktoré sa prikladajú v prípade popálenín a odrenín na postihnuté miesto. Oprávnene: má blahodarné účinky a jeho chuť je skutočne výborná.


Lenže v obchodoch mnohokrát narazíte na falošný med , ktorý je síce cenovo výhodný, no obsahuje aj farbivá či esencie, takže vášmu zdraviu určite nepomôžu. Má antibakteriálne účinky , lieči rany, predchádza ich hnisaniu, rany sa rýchlejšie hoja, pomáha pri zápalových ochoreniach horných dýchacích ciest. Med lieči vredové ochorenia, odstraňuje kamene, pehy, škvrny a prináša úľavu pri bolestiach kĺbov.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky