pondělí 22. června 2020

Pěstování melounů ve skleníku

Navíc zadržuje vláhu a nedovolí růst plevelů. Pokud nemáme zahrádku ve vinařské oblasti Česka, jednoznačně použijeme k pěstování melounů pařeniště, nebo ještě lépe skleník. Pěstování melounů a melounů ve. V Česku se pěstování melounů daří.


Mělo by se vzít v úvahu skutečnost, že ve vakcinaci se rozpouští středoasijské a jižní odrůdy, což zvýší odolnost rostlin proti změnám teploty v nevyhřívaných sklenících. Ve skleníku pěstujeme odrůdy zeleniny, které byly pro podmínky v něm (teplo, světlo, vlhkost vzduchu) speciálně vyšlechtěny. Zvláště vhodné jsou biologické a mechanické způsoby ochrany, které nezanechávají škodlivé zbytky (rezidua) chemických přípravků ve výpěstcích.


Venkovní pěstování si můžeme dovolit jen v nejteplejších oblastech země. Ve středních a vyšších polohách vypěstujeme melouny pouze ve skleníku. Pokud však máme melouny ve skleníku či fóliovníku, musíme květy opylit sami. Pomocí štětečku přeneseme pyl z tyčinek na bliznu.


Vhodnější je podzemní, zvláště při pěstování melounů ve skleníku či fóliovníku, kde povrchová závlaha způsobuje větší výskyt a rozšiřování chorob. Melouny jsou náročné na vodu. Stále více moderní se poslední dobou stává závlaha kapková, která šetří vodu a přivádí ji přímo k rostlině. Zajímavostí je, že na rozdíl od cukrových melounů (Cucumis melo), vodní melouny nereagují na přebytek vody snížením množství sušiny v plodech.


Pozemek by měl být na slunném místě, nejlépe orientovaný na jih. Při pěstování melounů můžeme použít černou netkanou textilii, která kumuluje teplo. Půda by měla být bohatá na živiny, základem je kompost nebo uzrálý hnůj. Určitě můžete, ale musíte v létě, v době kvetení melounů, zajistit přístup opylovačům, tedy nechat otevřené dveře nebo větrání.


Bez opylení by plody meloun nenasadil. Když používáte správné zemědělské techniky, cílem je sklízet chutné a užitečné ovoce doma. Ve skleníku a transplantované vyrostl dostRostliny se stal silný, jejich uvedení do jamek rozmístěných čtyřicet pět centimetrů od sebe navzájem. Rostliny jsou zasazeny přímo na hroudu země, v žádném případě ho pohřben, a pak dobře zalévány s teplou vodou a nalijte na stranách suché vozovce.


Prvních pět až sedm dní po výsadbě rostliny nejsou napojena, se neuvolní a ne brambora, ale jen vysílal skleník. Pokud uvažujete o pořízení skleníku , měli byste vědět, že pro skleník platí některá pravidla pěstování trošku jinak. Způsob pěstování skleníků je docela populárnímezi letními obyvateli. Jako pravidlo, podle filmu se snaží získat bohatou úrodu rajčat a okurek, zřídka.


My si raději ukážeme, jak si meloun můžete vypěstovat doma na zahradě. U melounů pěstovaných na venkovním prostranství se o opylování postarají včely a jiný hmyz. Plody se začnou tvořit a dozrávat na konci léta. O opylení melounů pěstovaných venku se postarají včely.


Dužnina obou typů melounů má odlišnou vůni, chuť, ale i strukturu. Pro úspěšné pěstování je důležitá hlavně vyšší a stabilní teplota. Jestliže nemáte na zahradě chráněný slunný koutek, pěstujte melouny raději ve skleníku.


Kromě tepla vyžaduje pravidelnou zálivku a půdu bohatou na živiny. Rostliny melounů také okopávejte, nenechávejte je zarůstat plevelem, který by vysával živiny z půdy. V době dozrávání již plodiny melounu nezalévejte.


Možné je také jejich pěstování ve studených pařeništích nebo ve skleníku. Vhodnou ochranou před nízkými teplotami může být fóliový tunel, poklop a je možné použít i netkanou textilii. Pěstujte rostliny ve skleníku až na střechu a odstraňte všechny boční výhony do výšky cm.


Nechte maximálně pět plodů na každé rostlině, abyste dosáhli dobrého růstu. Péče Když se první plody melounu stanou viditelnými a rostou, umístěte je na dřevěné desky nebo slámu, aby jejich ležící povrch netlel. Vzhledem k tomu, že melouny jsou vysloveně teplomilné rostliny, jejich pěstování ve volné půdě se daří jen v teplejší. Ve skleníku má ideální teplotní i vlhkostní podmínky, hrozny dříve dozrávají a jsou chráněny před hmyzem a ptáky. Réva také působí jako přirozené „stínění“ skleníku, proto se pod ní bude dobře dařit třeba rajčatům.


Pro pěstování ve skleníku je možné koupit i speciálně vyšlechtěné odrůdy „skleníkové“ révy. Nároky na půdu má podobné jako skleníková okurka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky