pondělí 1. června 2020

Zážitkové saunování

Do saun přivádí nové návštěvníky, které chtějí tradiční saunování. Zážitkové saunování , saunové ceremoniály a rituály jsou trendem v saunování. Jestliže saunování nešidíte, je pobyt v sauně sám o sobě rituálem, během kterého si člověk odpočine. Od té doby začali provozovatelé větších saun zavádět tyto ceremoniály.


Podle Hofrichtera poskytuje program v Česku zhruba míst. Jde hlavně o velká centra, která mají sauny s větším prostorem pro tento druh představení.

Co vlastně zážitkové, nevšední saunování je, co nabízí? Tak samozřejmě jsou to již zmíněné saunové ceremoniály. Ty probíhají tak, že v určitý, předem avizovaný čas přichází saunér do prostoru prohřívárny, prostor vyvětrá otevřenými dveřmi, dveře zavře a začíná ceremoniál.


Co je zážitkové saunování ? Tak, saunování jako takové asi každý zná. Ne každému se líbí nebo je jeho koníčkem, ale ti, kteří do sauny chodí pravidelně nebo jim nevadí a jsou ochotni v ní trávit nějaký čas, by mohli být tímto typem saunování nadšeni. Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.


Samozřejmě se nemůžeme srovnávat se saunovou kolébkou Finskem, nebo se saunovou velmocí Německem.

Jasným trendem v saunování je již několik let zážitkové saunován í, během kterého saunér vstupuje do sauny, vytváří speciální atmosféru, používá aromaterapii, polévá kameny, vytváří ručníkem intenzívní nárazy tepla, stará se o to, aby si saunování klienti v sauně užili. SaunaFest na cestách přiváží zážitkové saunování a saunové ceremoniály do řady saun, saunových světů a wellness hotelů. V zážitkovém saunování se jedná především o saunové ceremoniály. Ty k nám přicházejí z Německa a Rakouska, ale kořeny mají ve Finsku nebo Rusku.


Saunový mág Pave Hofrichter organizuj. I u nás přibývá saun, kde se návštěvníci setkají s nabídkou pravidelných saunových ceremoniálů. Užijte si saunování pod hvězdami, na čerstvém vzduchu, ve finském stylu. Připravili jsme pro vás příjemné a přátelské prostředí, použili přírodní materiály.


Máme pro vás sauny provoněné 1 éterickými oleji. This video is unavailable. Seznamuje s účinky jednotlivých ingrediencí v podobě peelingů či esencí, i s nezbytnou hygienou saunování. Několik let se snažím zavádět zážitkové saunování do dalšch lokací po celé ČR.


Chodíte rádi do sauny a chcete si ze saunování odnést nevšední zážitek? Pak vyzkoušejte zážitkové saunování , které je aktuálním trendem v saunách. O to raději pro vás připravuji akci SaunaFest, abych svou radost mohl s vámi sdílet.


Pavel Hofrichter saunový mág Věřím, že se vám již třetí ročník našeho festivalu saunování bude líbit a že všichni společně prožijeme krásné tři dny plné soutěžního vzrušení a nevšedních zážitků. Základem každého zážitkového saunování je polévání kamenů vodou s vonnými esencemi a víření horkého vzduchu nad kamny pomocí ručníků nebo vlajky do prostor ohřívárny. LEDOVAČ – ZÁŽITKOVÉ SPRCHY.

Po saunování by mělo dojít k ochlazení organismu. V ledovači, který nabízí ledovou drť ochladíte zátylek a také celé. Můžete jít ale ještě o krok dál – trendem posledních měsíců je takzvané zážitkové saunování. Tedy propojení horka v sauně s vůněmi, hrou světel, metličkováním, přírodním peelingem, saunovými rytuály a dalšími velmi příjemnými aktivitami. K saunování se dostala díky přátelům a ve volném čase se mu intenzivně věnuje.


Navštívila několik saunových soutěží včetně Mistrovství světa v Rakousku, SaunaFestu nebo Sauna Herbal Cupu. Na přípravě posledních dvou se také podílí coby členka přípravného týmu. Pokud si někdo chce užívat wellness, spa nebo příjemnou relaxaci, staví domácí wellness a nebo provozuje wellness centrum či saunový svět, vyráží každý rok do pražských Letňan, kde se koná specializovaný veletrh právě pro oblast wellness a SPA. Konzultuji dramaturgii saun, zavádím zážitkové saunování , podílím se na nových projektech wellness a saunových center, založil jsem Českou asociaci saunérů a jsem členem mezinárodní poroty pro mistrovství světa AUFGUSS WM.


Než tento trend přinesl do Čech, studoval zážitkové saunování a saunové rituály dlouhodobě v zahraničí. Existuje jich celá řada – klasické, zážitkové , divadelní. Tyto zážitkové balíčky v Aquapalace v Praze Čestlicích nabízí téměř neomezené možnosti.


Je možné si vychutnat kurz freedivingu čili potápění na nádech až do metrů , variantu potápění s přístrojem , anebo variantu plnou netradičního saunování a saunových rituálů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky