pondělí 22. června 2020

Koupací jezírko velikost

Při nové stavbě koupacího jezírka je nejlépe použít EPDM kaučukovou fólii položenou na betonovou konstrukci. Koupací jezírka se od okrasného a Koi jezírka liší formou výstavby, kdy je rozděleno na hlubší koupací nebo plavební část a zbývající, dekorativní část, kterou tvoří mělčiny osázené vodními rostlinami a doplněné kameny. Toto uspořádání není dogma a dá se přizpůsobit individuálním požadavkům na konkrétní koupací jezírka.


Umístění jezírka ideální je, umístit jezírko v blízkosti domu, terasy či pergoly nejlepší je, pokud je jezírko v polostínu a slunce na jezírko přímo svítí max. Koupací jezírko - koupat se můžete v každém jezírku, pokud tedy máte čerpadlo umístěné mimo vodu.

Funkce jezírka – jezírko můžete vybudovat pouze jako okrasný prvek zahrady ve formě tzv. Nutno podotknout, že do koupacích přírodních jezírek nepatří žádné chemické přípravky, které se aplikují do bazénů ani hnojiva pro rostliny. Chcete přírodní koupací jezírko bez jakékoliv chemie?


Nebo malé okrasné jezírko , které Vám na zahradě vytvoří tiché romantické zákoutí ideální pro klidný odpočinek? Volbou jezírka na chov ryb získáte velmi příjemnou akustickou i vizuální kulisu plnou života a uklidňující vodní hladiny. Velikost regenerační části je závislá jak na objemu vody v jezírku, tak na intenzitě jeho využívání, na množství a druhové skladbě „čisticích. Nevím, jakých rozměrů je vodní plocha, jestli je to maličké jezírko nebo spíš jezero, ale, jak jsem psala, pokud je postaveno kvalitně a neohrožuje Váš pozemek, je to, jako byste mu chtěli kecat do toho, jestli u plotu bude mít trávník, levanduli nebo petržel.


Kolik stojí koupací jezírko a na čem jeho cena závisí?

Jistě, kromě zdravého a přirozeného koupání, chceme vytvořit nepřehlédnutelný prvek zahrady, který bude jejím klenotem a ozdobou. Zatímco běžné zahradní jezírko využíváme především z té estetické stránky, koupací jezírko už musí splňovat funkční nároky. A základním funkčním nárokem každého koupacího jezírka je hlavní koupací část a její velikost.


Pokud plánujete, že se v jezírku pouze smočíte, může být relativně malá a celkové rozměry takového jezírka se pak příliš. Autor: Archiv ireceptar. Koupací část tvoří polovinu, nebo o trochu větší část plochy a objemu jezírka.


Při jezírku, které bude modelováno v zemi a bude mít kolmé stěny v koupací části, doporučujeme nejmenší možnou velikost 50m2. Pokud takový prostor na pozemku nemáme, je možné koupací jezírko , jeho koupací část, vyzdít z betonových tvarovek. Vzniknou tak rovné stěny, které nám zvětší koupací prostor.


Tato varianta je nákladnější, ale postačí nám prostor. Nejčastějšími a nejspolehlivějšími zdroji vody pro koupací jezírko jsou studna a vodovodní řád. Méně vhodnými zdroji jsou svody ze střech a povrchové vodoteče, po jejich úpravě lze i tyto zdroje využít.


Při projektování koupacího jezírka je vždy nutné mít rozbor napájecí vody. Základním principem koupacích jezírek a přírodních bazénů ale je, že jsou stavěná se samočistící schopností. Naše dlouholetá odborná praxe vám zaručí, že vašemu jezírku doporučíme opravdu to nejvhodnější řešení s ohledem na velikost , účel ( koupací jezírko , okrasné jezírko ), zarybnění či osázení vodními rostlinami.


Navíc Vám koupací jezírko nabízí všestrannější využití: koupání, relaxování, krásný doplněk Vaší zahrady. Občas už je možno v našich zahradách koupací jezírko najít, ale stále je to dosud pro někoho novinka.

Nepřetržitě u nás bývá zvykem, že zahradní jezírko je okrasná vodní plocha a na koupání máme bazén. Jezírko na koupání je vodní prvek. První rok je takzvané samočisticí koupací jezírko nádherné, druhý horší a třetí by jste jej nejraději zasypali. Jakmile jim umožníte, aby měly dostatek potravy a stálý přísun kyslíku, bude jezírko čisté. Zbavíte se komárů, které vychytají jejich přirození nepřátelé z koupacího jezírka.


Koupací jezírka se čistí pouze kořenovou čističkou rostlin, což znamená, že není za potřebí instalovat složitý systém filtračních zařízení, které nejsou levnou záležitostí, zvlášť pokud jde o bazén s větším objemem, a za druhé jezírko funguje bez chemie, použití chloru by vodním rostlinám velmi ublížilo. Asi jediné v čem je rozdíl je velikost. Okrasná jezírka bývají zpravidla menší a koupací větší.


V současné době se můžeme setkat s obchodními názvy: biobazén, ekobazén, koupací biotop, koupací jezírko , přírodní bazén. Všechna tato jezírka slouží ke koupání, ve většině případů využívají filtračních systémů používaných u okrasných a. Díky tomu ušetříte čas i peníze a jezírko může být konečně čisté dle vašich představ. Ani dobře navržený systém vašeho koupacího jezírka ovšem nezaručí jeho bezplatný provoz. Dokončili jsme další koupací kamenné jezírko v obci Drmoul u Mariánských Lázní. Fotografie zatím ze stavby.


Co se týče technických informací. Základ tvoří přírodní systém, využívající vhodně vybrané rostliny k čištění bez pomoci přípravků dezinfekčních a chemických. Ať už zahradní jezírko plastové nebo velké koupací.


Našli jsme pro vás sedmdesát těch nejhezčích. Toto jsou názvy pro bazén, který nepotřebuje chemii, není modrý, čistí se jednou za pět let a celoročně u něho můžete relaxovat. Funguje na principu přírodního čištění vodními rostlinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky