čtvrtek 12. března 2015

Druhy růží

Přehled podle typu růží Růže jsou velmi rozmanité nejen ve svých barvách, ale i ve velikosti květu, jeho tvaru, počtu květů v květenství. Když bychom se mnohých žen zeptali, jaké květiny mají nejraději, odpovědí by byly nejspíše růže. Ano, tyto romantické květy dokážou oslovit úplně.


U růží rozlišujeme nejen druhy a vyšlechtěné kultivary, ale i způsob jejich růstu. Vycházet proto budeme ze stanoviště, kam chceme růži vysadit.

Neškudlíme a zvolíme tu nejlepší, jakou si jen můžeme dovolit. Těch je opravdu extrémně velké množství. Snad žádná jiná květina nebyla v takovém centru pozornosti, jako právě růže. Budeme se tak zabývat pouze jejich základním rozdělením, abychom si v dalších dílech rozuměli.


Vynikající novinka ve skupině pnoucích růží. Upoutá pozornost množstvím svítivých oranžovo-růžových poloplných květů s výrazným žlutým středem. Růže se považuje za nejstarší kulturní rostlinu lidstva, zároveň s nejbohatší tradicí.


Její původ sahá až do pravěku flóry naší země.

Svědčí o tom četné archeologické vykopávky a historické záznamy. Druhy růží : záhonové růže, miniaturní růže, pnoucí růže, převislé růže na kmínku. Dnešní odrůdy a formy moderních růží vznikly systematickým křížením a mutacemi.


Sledujeme-li jejich vznik a prapůvo dostaneme velmi složitý a. Od růží je odvozen i název modlitby růžence (původně v němčině Rosenkranz, tj. věnec z růží). Druhy růží Růže můžeme rozdělit do čtyř základních skupin – pnoucí, staré tzv. Naše školka růží se nyní nachází na samém okraji chráněné krajinné oblasti Český ráj, mezi městy Mladá Boleslav a Jičín, a také na území unikátní barokní komponované krajiny a svazku obcí Mariánská zahrada. Mnohé druhy růží sahají k vrcholům starých kultur Řeků, Římanů a Číňanů - ti položily již před dávnými dobami základní kámen k mýtu růže jako královny květin a květin králů. Novinkou v nabídce krásných růží jsou unikátní dlouhé metrové růže.


Tento nejdelší typ dovážených růží je opravdu raritou a pokud je srovnáte s. Jedná se o původní druhy růží s prázdným květem. Pirimor je dost drahý a některé druhy mšic jsou proti němu už odolné. Jsou rozložitější a vyšší. Pilatka drobná způsobuje zas jinou neplechu: stáčí listy růží do trubiček, další pilatky zas listy ožírají nebo vykusují poupata. Sortiment růží v našem katalogu představuje průřez současným sortimentem s doplněním vybraných novinek.


Vybíráme pro Vás kvalitní rostlinný materiál od českých školkařů. Dodávka a kompletace rostlinného a pomocného materiálu nejen pro Vaši zahradu.

Botanické druhy růží jsou na péči náročné nejméně. Budou vám vděčné za odstranění odumřelých, poškozených nebo nemocných částí – více péče jim naopak může škodit. Miniaturní růže si naopak v hlubokých řezech libují. Každé jaro je zřežte na polovinu jejich velikosti. Aby ale růže v kombinaci s trvalkami prospívala, je důležitý pečlivý výběr rostlin a vzdálenost mezi nimi cm.


Rychle se šířící druhy mohou brzy začít růže utlačovat – a to většina z nich zvládá jen krátkodobě. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Jaké druhy růží jsou tedy u nás k dostání a jaký mají význam? ERVENÁ Červená nebo rudá růže je tou nejčastěji kupovanou a její význam je většině lidem znám.


Velmi často se sází jako soliterní rostliny v parcích. Proto se často nazývají parkové růže. Historické růže se ale hodí do každé zahrady: Potřebují pouze dost místa, aby se rozrostly do plné krásy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky