pondělí 2. března 2015

Sazenice malin

Prodej sazenic maliníku. Maliníky nabízíme velkoplodé a remontatní odrůdy. Sazenice zasíláme v termínu vhodném pro výsadbu (podle počasí obvykle v průběhu března). Lahodné ovoce na váš stůl rovnou ze zahrady!


Při dodržení návodu na pěstování garantujeme první sklizeň u stáleplodících odrůd již tento rok - návod na pěstování obdržíte zároveň s dodávkou sazenic.

Tento keřík má původ v Japonsku. Naše sazenice jsou zasazeny ve 2l kontejnerech vhodné k celoroční výsadbě i během léta, plodit budou již vtomto roce. Prostokořenné sazenice je nejvhodnější kupovat a vysazovat na podzim. Konkrétně u malin a dalších bobulovin začíná vhodný čas pro tento druh výsadby v polovině října. Popis: Sazenice červených malin.


Pouze osobní odběr ve Zdicich. Vždy záleží na tom, o jakou odrůdu se jedná. Prořezávejte všechny mrtvé výhonky a větvičky, které brání novému růstu.

Zároveň tvarujte malinovník, ať vám nepřeroste přes hlavu. Kč sazenice malin -mix -červené,žluté á 25Kč sazenice měsíčních lesních jahůdek - stačí pár rostlinek. Kultivary malin mají schopnost vytvářet různý počet odnoží. Na jednoletých výhonech jsou nejcennější pupeny nacházející se ve střední části, z nichž vyrůstá nejplodnější boční obrost. Na zastíněných částech výhonu se obyčejně obrost netvoří a pokud se vytvoří, je neplodný.


Až vám sazenice malin přiveze třeba kurýr, zasaďte je na slunečné místo a každé dva měsíce v průběhu vegetace je nezapomeňte přihnojit. Po sklizni odplozelé větve uřízněte hned u země. Využívaním těchto webových stránek s jejich používáním souhlasíte. Sklizeň malin začíná koncem června a trvá – týdny.


Pokud sazenice nejsou zakrácené ze zahradnictví, ale máme je například od sousedů, zakrátíme je na cca – cm. Náš sortiment se zaměřuje převážně na trvalky ze zahrádek našich babiček. Zastoupeny jsou ale i jednoleté či dvouleté, samy se vysemeňující byliny. Pěstování malin není složité ani nikterak těžké, ovšem neuškodí připomenout si pár základních pravidel. V každém případě pro maliny vybíráme.


Výhodou upevnění na drátěnce je snadné ošetřování i sklizeň a zabránění vylomení křehkých květných výhonků. Ostružiníky pěstujeme v široce vějířovitém tvaru.

Sázíte-li na podzim, dejte sazenice do půdy o něco hlouběji. Zejména maliníky Primocane jsou pro svoji. Vypěstované ovoce dodáváme do všech řetězců v ČR nebo v přímém prodeji u nás na farmě v Břežanech II. Dočetl jsem se, že pro maliník je dobrá propustná půda, která ale dobře zadrží vláhu, kterou maliníky vyžadují.


Sazenice malin nebudu kupovat, ale dostanu odrýpnutý kus od kamaráda. Jak mám tedy půdu pro maliny připravit? Jejich pěstování není nijak náročné. Voňavé a sladké maliny však kromě jemné chuti obsahují širokou řadu látek s příznivými účinky na naše zdraví.


Za suchého podzimu nezapomeneme sazenice zalévat. Vhodnější je však jarní výsadba, neboť odrůdy jsou poměrně citlivé na zimní poškození mrazem. Doporučená vzdálenost rostlin od sebe je vzhledem k jejich bujnější růst až 5cm.


Jednotlivé rostliny můžeme sázet i samostatně, například k plotu, v rohu zahrady a podobně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky