pondělí 2. března 2015

Druhy tují

Rýchlo rastúca tuja so žiarivo žltými výhonmi, vhodná na pestovanie vo forme výrazného živého plotu. Půdovní druhy se rozmnožují semeny, kultivary se rozmnožují řízky, některé hůře zakořeňující se roubují. Autor: iStock Existují druhy thújí, které nemusíte stříhat Vžijte se do těch nešťastníků dřív, než bude pozdě – představte si, jak na zahradě o velikosti většího květináče civí do zdi, která sice není z cihel, ale tvoří ji túje jednotvárné jako beton. Túje vás určitě překvapí nejen svou rozmanitostí tvarů či barev, ale i vzrůstu. Túje můžete využít jako solitéry nebo do skupinových výsadeb.


Dorastá do veľkej výšky a nie je potrebné ju zastrihávať.

Thuja plicata atrovirens je žlto zelená tuja, ktoré ma riedkejšie konáriky. Thuja occidentalis danice je veľmi pekný vždy zelený krík, ktorý rastie do tvare pologule a hodí sa na pestovanie aj do skalky. Kultivarů jsou dnes již stovky. Některé rozlišíte na první pohle jiné až oko znalce. Druhy filodendronů U nás se nejvíce pěstují popínavé liánovité druhy ,. Druhy dyni Dyne muzeme rozdelit do dvou skupin, a to na jedle druhy a okrasne druhy.


Rôzne druhy vysokých a trpasličích ihličnanov a tují za výhodné ceny. Rastliny zasielame od 7.

Stříhání tůjí se provádí zejména ze dvou důvodů. V nových zástavbách řadových domků jsou často k vidění parcely obehnané. Druhy tují : Tuja Smaragd (Thuja occidentalis Smaragd).


Tuje obľubujú ľahkú až stredne ľahkú pôdu a dobre znáša vápnik (Ca) v pôde. Nevadím im slnko, znášajú polotieň aj tieň. Ak si želáte živý plot vysoký metre, potom vysaďte tuje Smaragdy na bežný meter. V prípade nižších živých plotov môžete vysadiť kusy na meter, pri plotoch.


Tento zerav je neopadavý až m vysoký strom nebo keř. No ja mám s tují živé ploty už 10rokov,ale máme ich zasadené 60cm od seba,čo znamená že každá sa rozrastá do strany 30cm. Nabízíme nejoblíbenější druhy , tvary a výšky rostlin na živý plot či zahradu, jako jsou převážně thuje Smarag Brabant. Niektoré druhy ihličnanov, napríklad jedle, neznesú znečistený mestský vzduch. Naopak, iným, napríklad borievkam, cypruštekom či tujam, zasa neprekáža.


Dbajme aj na ich nároky na svetlo. Ak máme záhradu v tieni, nekupujme svetlomilné druhy. Vo všeobecnosti ihličnany reagujú na nevhodné podmienky oveľa citlivejšie ako listnaté dreviny.


Ak chceme záhradu obohatiť o nové druhy ihličnanov, najlepšia ponuka je v záhradníctvach každoročne na jar, v marci a apríli. Tuje v cenovo výhodných baleniach!

Ponúkame krásne balené aj kopané Tuje Smaragd. Vzápětí už vedeni potřebou oddělit se od okolí sázíte jednu túji za druhou a ani netušíte, jak vás to jednou zamrzí. Výsadba tují – ako, kde a kedy.


Po výbere správneho druhu vás čaká samotná výsadba živého plota. V rámci tohto kroku je potrebné zvoliť vhodné umiestnenie, aby sa vášmu živému plotu darilo a mohol spĺňať požadovaný praktický a estetický účel. Jsme rodinná firma, působící v pěstování a prodeji tújí (thují) na živý plot více jak let.


Specializujeme se na základní odrůdu Thuja. Druhy tújí Tújí je mnoho druhů, ale to ví dneska málokdo. Než se rozhodnete si nějaký druh túje pořídit, zjistěte si o něm minimálně, do jaké výšky roste.


Fotografie tújí Zde můžete vidět, jak vypadají různé druhy tújí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky