pátek 13. března 2015

Řez tůjí

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Pokud byste tůje nechali třeba rok bez zastřižení, následující řez by musel být hluboký (do staršího dřeva). Tujové ploty patří mezi nejčastěji vysazované živé ploty, mezi jehličnatými ploty jsou naprosto v převaze. Dřív, než k řezu přistoupíte, snažte se porostu věnovat zvýšenou péči – pravidelně hnojit a zavlažovat.


Zdá se, že je nikdy moc nestříhali. Spousta majitelů živých plotů z tůjí si ale neuvědomuje, že takový živý plot se musí pravidelně stříhat, a že pokud jej ponecháme svému osudu , brzy vyroste do značné výšky i šířky. Vhodný je řez nejméně 1x ročně. Marvella: Dobrý den, souhlasím s Wochozskim, že je lepší zasadit thuje nové. Thuja - řez starých tůjí 10.


Než se dívat na ošklivé stromky a čekat, tak je lepší se radovat z. Kalendář pro vinaře - únor. Mnoho dalších obrázků znázorňujících řez vinné révy je zde: řez vinné révy obrázky. Asi před pěti lety jsem se chtěla zbavit plotu z thůjí.


Je dosti důležité, zda je „vnitřní“, nebo „vnější“. Ve specifických případech lze provést řez na koncový květní pupen, což má vliv na další růst. První tvarovací řez v sezoně by měl být v době, kdy nové mladé přírůstky začnou nepatrně dřevnatět. Když je řez proveden v době kdy mladé výhony již nepřirůstají a začnou vyzrávat, tvar plotu zůstane dlouho pěkný a pravidelný. Při velmi silném zásahu je třeba načasovat řez na období konce léta.


Radikální řez sice túje přežije, ale nebude vypadat hezky. Tím omezíte ronění pryskyřice na minimum. Abyste měli bohatou sklizeň sladkých a velkých plodů, je nejvhodnější zakládat vinice nejvýše do 3metrů nadmořské výšky. Ve vyšších polohách je pak potřeba rostliny chránit, nebo je sázet u zdí, osvědčily se také nejrůznější pergoly. ZS Odborné informace, Český zahrádkářský svaz,.


Naše diskusní fórum jsme přestěhovali na nový web Izahradkar. První a druhý rok po zakořenění nové sazenice se stříhají pouze špičky. Od třetího roku se již provádí střih z boku a seshora.


Doba výsadby je od března do listopadu. Zastřihávají se jak vrcholky rostlin, tak boky z pohledových stran. Pokud je nutné řezat častěji, řežeme také po ukončení jarního růstu v druhé polovině května. Po jarním sestřihu bývají přírůstky silnější. Pro dosažení perfektního vzhledu, zejména u figur z drobnolistých dřevin, je někdy nutno podle potřeby přidat ještě třetí řez (střih) i mimo uvedená období.


Zadání potřebujeme zkrátit ks tůjí ve vlastní zahradě v českých budějovicích. Thuje nesnáší hluboký řez do starého dřeva a vyholují větve. Pokud nemáte thuje v přísném, pravidelném tvaru, a chcete jen upravit řezem rostlinu, nejlepší je řez jednou ročně koncem června, možný je i druhý řez v srpnu. Po vertikálním řezu na obou stranách živého plotu provedeme řez horizontální.


Při provádění horizontálního řezu držte nůžky tak, aby řezací nože svíraly úhel ° až ° k horní rovině živého plotu. V případě čerstvého zasazení je nutné túji, jako každý čerstvě. Březen není jediný měsíc, kdy je možné provádět kácení a řez stromů. Stříhání a řez Stříhání není nutné, v dobré půdě se ibišek sám větví do pěkného,.


Uz nikdy vice, nikdy jsem nemela na zadne leky takovou. Všeobecně můžeme řez ovocných stromů provádět na podzim po opadu listí, během zimy (pokud teploty neklesají pod -°C) nebo až počátkem jara před rašením. Všechny peckoviny, zvláště třešně a meruňky, jsou na zimní řez citlivé, a proto je řežeme raději během srpna až začátkem září.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky