pondělí 28. prosince 2015

Kustovnice čínská užívání

Pokud se rozhodnete začít užívat Goji Berry, musíte mít jasno v dávkování. Vyhovuje jí teplejší, slunná poloha a lehčí písčitojílovitá půda. Kustovnice čínská (Lyceum chinensis) je opadavá, zcela mrazuvzdorná keřovitá trvalka.


Dorůstá výšky až metru, její větve se rozklánějí do šířky. Příznivě harmonizuje činnost jater a ledvin, a s tím je spojeno mnoho blahodárných účinků.

Goji kustovnice čínská je ovoce, které dokáže, podobně jako i jiné plody, při pravidelném užívání podpořit vaše zdraví a dokonce i léčit. Kustovnice patří ovšem mezi superpotraviny díky svému výjimečnému obsahu výživných a léčivých látek. Na dvě polévkové lžíce plodů připadá 1kJ a vysoký podíl vlákniny. Její bobule obsahují šestkrát víc aminokyselin než včelí pyl, včetně těch osmi nejdůležitějších pro náš organismus. Mají také více betakarotenu než mrkev a pětsetkrát více vitamínu C než pomeranče.


Zpracovávány jsou bobule, kořeny a kůra. Ty jsou často kombinovány s jinými rostlinami do méně, či více složitých bylinných směsí.

Goji pochází z Himalájí, kde se užívá jako omlazující ovoce. Může dorůst až do výšky dvou a půl metru. Barevný prvek zahradě dodávají její fialové kvítky, kustovnice čínská kvete po celé léto do podzimu. Odborníci nedoporučují jíst větší množství kustovnice před spaním, mohou nastat problémy s nespavostí. Budete-li dodržovat stanovenou denní dávku, nebudete mít žádné problémy.


Blahodárné účinky kustovnice čínské můžete pozorovat již po několika týdnech užívání. Dávkování kustovnice čínské je potřeba přizpůsobit problémům, jaké vás trápí. Goji je plodem dvou blízce příbuzných rostlin kustovnice čínské a kustovnice cizí. Denní dávka se může pohybovat kolem množství bobulí, v případě.


Plody obou mají stejnou červenou barvu i potencionální účinky. Plody kustovnice jsou sladké, můžeme je jíst jak samostatně, tak přidávat do pokrmů (ovesné a rýžové kaše, saláty, koláče). Také je z nich výborný čaj. O kustovnici čínské se říká, že je nejhodnotnějším doplňkem stravy. Je označovaná za úžasný všelék, který by neměl chybět v našem jídelníčku.


Jak pěstovat kustovnici.

Jedná se o velice zdravé ovoce, které lidskému organismu prospívá v řadě ohledů. Její užívání je vhodné na podrážděné oči a posílení zraku. Při užívání bobulí denně nemá goja vedlejší účinky. Goji jsou šušené ovoci, stejně jako třeba rozinky.


Je třeba ale… Použití goji. U nás se často goji říká i goja, semínka goji, goja berry, nebo goja kustovnice čínská , k. Máte-li pocit, že něco podobného vám roste v živém plotě, nemusíte. Výhodou při pěstování je oboupohlavnost rostlin,. Snad už každý slyšel tohle slovní spojení, nebo také GOJI , kustovnice čínská ,. Rostliny vysazujeme na vzdálenost asi m nejlépe na jaře.


Po vysazení zkrátíme výhonek asi na. K prvním pozitivním účinkům patří snížení kyselosti organismu a pročištění krve. Je na čase se podrobně seznámit s tímto přírodním zázrakem. Představíme vám také několik jednoduchých receptů, aby se pro vás konzumace goji stala pravidelnou součástí vašeho jídelníčku. Podporuje celkový imunitní systém, mozkovou činnost a zlepšují paměť, působí úlevně při bolestech hlavy, pomáhá snižovat krevní tlak a podporuje krvetvorbu.


Užívání Kustovnice Doporučená denní dávka je – 15g, tuto porci můžete konzumovat několika způsoby. Z kustovnice lze připravit výborný čaj, můžete ji přidat do jogurt, salátů, smoothie, omáček či polévek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky