čtvrtek 31. prosince 2015

Repelent z rozmarýnu

Schau Dir Angebote von ‪Repelling‬ auf eBay an. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.

Wir machen die Rückgabe einfach. Deutschlands größter Preisvergleich mit über 53. Jen co první jarní paprsky trochu zesílí a rtuť teploměru se začne stabilně držet nad nulovou hranicí, začneme se zase v přírodě setkávat s klíšťaty. Dostala se k nám rada od našeho skalního příznivce pana Mirka. Ten má odzkoušeno, že klíšťata nesnáší odvar z rozmarýnu.


V konvici svaříme litr vody. I podomácku vyrobený repelent bude efektivní a zabrání parazitům, aby vám kazili požitek z pobytu v přírodě. V dnešní době je sice mnohem pohodlnější si zajít do obchodu a koupit si některý z mnoha přípravků, sprejů, krémů či gelů, které tento dotěrný hmyz odpudí, ale ne všechny tyto prostředky jsou zdravotně nezávadné.

Olejový repelent z oregana, eukalyptu, silice z máty peprné, levandulové silice nebo citronely (citrónová tráva) Olivový nebo stačí i slunečnicový olej smíchejte s přírodní silicí z citronely (esenciální olejíček). Návod jsem opsala z veřejné nástěnky u nás ve sportovním centru v Boskovicích. Dnes zkouším poprvé, tak uvidíme. Svaříme litr vody, jak přejde varem.


Repelent proti klíšťatům z obchodu: ano nebo ne? Kupované repelenty jsou ve většině případů skutečně účinné, ale na druhou stranu jsou přímo nacpané chemií, která nemusí dělat dobře vaší kůži. Smíchejte základní olej, třeba slunečnicový z lékárny a kapek esenciálního oleje z citronely. Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung!


Sicher durch den Winter. Na výběr máte dvě varianty přírodního repelentu z rozmarýnu. Jeden recept je s alkoholem a druhý s octem.


Alkohol i ocet působí konzervačně a rozmarýnový repelent vám tak vydrží déle. Pak už jen smíchejte decilitr vody s decilitrem rostlinného oleje a přidejte asi patnáct kapek oleje z květů růží. Důkladně protřepejte a nalijte do rozprašovače. Aplikujte na všechny nezahalené části těla.


Pokud nemáte rozprašovač, noste s sebou růžový repelent v lahvičce a roztokem se potírejte.

Uchovávejte v chladničce. Z rozmarýnu si můžete připravit účinný repelent. Po vychladnutí přelijte do lahve a přidejte jednu malou lžičku vinného octa, promíchejte. Doporučujeme repelent skladovat v lednici.


Postup: Do lahve nebo rozstřikovače nalejte malé množství oleje, přidejte alespoň kapek oleje růžového a směs dolejte vodou. Když vše zchladne, sceďte a přidejte lžičku vinného octa. Vše dobře zavřete a uložte do ledničky. S tímto zázračným roztokem si potírejte kůži.


Hřebíček je koření, bez něhož se neobejdou domácí kompoty a marmelády a také skvěle doplní chuť celé řady sladkých pokrmů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky