středa 23. prosince 2015

Odrůdy rajčat do skleníku

Odrůda ‘Karla’ má středně velké a krásně vybarvené plody, jimiž ozdobí vaši terasu. Chuťově je výborná a díky vysokému obsahu barviva vhodná na šťávy. Do skleníku bych každopádně dal rajčata tyčková a vylamování bych se nebál.


Od Startu jsem upustil - rychle měkne. Odrůdy vhodné pro solení by měly mítSchopnost přirozené fermentace, to znamená, že je docela sladké, mají silné kůže a střední velikosti.

Místo ve skleníku je omezené. Volte proto především odrůdy , které jsou výnosné a hlavně pravidelně plodí. V žádném případě odrůdy které v pohodě zrají venku, ve Vašem případě asi všechny, problém by při horším počasí mohlo mít to San Marzano. To ale jen v případě že bych měl skleník (foliák) čistě pro rajčata.


Pokud bych měl volit mezi další zeleninou (papriky, okurky, melouny apod.), tak bude rajče až za nimi. Jedná se o hybrid LSL (long-shelf-life), vzrůstného typu. Tato odrůda je vhodná pro teplé i studené rychlení ve sklenících i foliových krytech.


V teplejších oblastech je možné.

Jednalo se o tyto odrůdy : Tigerella, Skvrnitý říman, Golden currant, KBX IKellog breakfast, divoké červené, divoké z Hané a divoké žluté pidi z Francie. Tyčková rajčata jsem zaštipoval a terminál jsem odstranil po dosažení výšky 8m. To bylo u většiny kusů v druhé polovině srpna. Pro skleníky a foliovníky se víc hodí rajčata tyčková, která poženou do výšky – víc a lépe se využije chráněného prostoru, a zahradník bude mít také pohodlnější práci ve stísněnějším prostoru. Rajčata tyčková využijí chráněný prostor skleníku nebo foliovníku do výšky a zaberou menší plochu.


Při pěstování ve skleníku či fóliovníku mají rajčata, okurky a papriky rozdílné nároky. Rajčata vyžadují průvan a nižší teploty, paprika a okurky zase vlhké teplo. Jestli chcete pěstovat tyto plodiny společně, vysaďte rajčata do průvanu blíž ke vchodu, papriky nebo okurky doprostřed.


Pokud jste již postaven skleník a vyhledat rajčat odrůdy, které jsou zaručeny, aby se na vašich webových stránkách, pak je odpověď v tomto článku. Odrůda Budenovka Odkazuje se na středně časné odrůdy Vzhledem k tomu, že dozrává 1až 1dnů po klíčení. U keříčkových rajčat postranní výhony neodstraňujeme.


Můžeme však zaštípnutím podpořit rozvětvení. Návod pro výběr odrůdy záleží na způsobu pěstování. Nižší keříčková a zakrslá rajčata se uplatní na záhoně či v nádobách. Před umístěním semenáčků rajčat na stálé místo ve skleníku by měl být vytvrzen, zvyklý na slunce.


Pokud transplantujete nepřipravené rostliny do země, začnou bolet, hoří na slunci a možná dokonce umřou.

Nejlepší determinantní odrůdy rajčat pro skleníky na Sibiři Bourgeois. Pro pěstování rajčat je vhodná nízká teplota a slabší zálivka. Pro rostliny v květináčích stačí teplota do 15°C.


Rostliny velmi brzy otužujeme - větráme a nebo je přes den umístíme ven. Do fóliovníku vysazujeme v dubnu, do volné půdy pak v květnu po zmrzlých. Bio rajče tyčkové FSerrat - prodej bio semen rajčat BIO rajče Ftyčkové Serrat je velmi raná odrůda rajčat s plody velkými plody s lahodnou chutí. Plody váží až 6gramů.


Jedá se o rezitenstné odrůdu, vhodnou ven i do skleníků. OSVĚDČENÉ ODRŮDY – START F TIPO FNEBO TORNÁDO F1. V posledních letech jdou ale do popředí rajčata „ovocná“, drobnoplodá, která jsou zajímavá nejen vybarvením, ale i chutí a svými názvy i tvarem a vybarvením kopírují ovoce, ke kterému jsou přirovnávána.


Jsou určena především pro děti. Nadpřirozené odrůdy zahrnují: Silueta F- již 50. Výsledná sklizeň odrůdy zahrnuje navrácení nákladů investovaných do jejího pěstování a příjmu dodatečných příjmů.


Imunita vůči mnoha rakovinovým infekcím. Pokud je odrůda genem rezistence k nemoci, infekce se nevyskytuje v důsledku infekce. Všechny odrůdy rajčat jsou rozděleny do dvou skupin - determinant a indeterminant. První - to je podměrečná rajčata - vůdci v zahradním pozemku. Ve skleníku se ale stačí prohřát vzduch i půda i podzimním sluníčkem, takže sklizeň si prodloužíte až do poloviny října.


Pěstují se tyčkové nebo keříčkové odrůdy rajčat , na nichž rostou plody červené, žluté, oranžové, růžové i bílé. Kromě toho, že jsou velmi zdravá, mají také svou specifickou chuť. Rajčata mají vysoké nároky na kvalitu půdy ve skleníku. K základním požadavkům patří důkladné, pokud možno vyrovnané zásobení. Mám vypozorované, že keříčkové odrůdy rajčat pěstované bez opory přímo na zemi, podléhají plísni bramborové dříve než tyčkové odrůdy.


Pěstování pozdních odrůd venku pod širým nebem je dle mých zkušeností problematické.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky