úterý 22. prosince 2015

Dracena žloutnutí listů

Několikrát se mi toto, s mými dracenami, stalo. Nikdy jsem nepřišla na to, proč. Tam, jak se to dělí, uříznout. V příloze posílám foto a prosím vás o případnou radu, jestli je možná nějaká pomoc např.


Obrázek : Žloutnutí listů u ibišku a draceny.

Popis obrázku: Žloutnutí listů u ibišku a draceny. Zalévám dracenu jednou týdně, občas ji rosím a nyní v zimním období výrazně žloutonou a opadávají listy. Listy mají omezenou životnost pouze na roky, a poté odumírají. Deformace a žloutnutí listů hrušní způsobuje mšice svízelová.


Listy mohou být také drážděny slinami larev bejlomorky hrušňové, na okraji jsou pak ztluštělé a křehké, podélně se od okrajů ke středu těsně svinují. Ta dracena to nedělal vůbec a najednou vyžraný vypálený žlutý flek. PET flašky a ona se vám tak jakoby zkroutí.

Co znamená žloutnutí listů u oleandru Příčinou žloutnutí listů oleandrů. Chlorózu – žloutnutí listů (hlavně z jara). Pokud je oleandr napaden. Varování Nezapomínejte z draceny obírat staré spodní listy, které přirozeně žloutnou a sesychají.


Sicher durch den Winter. Bild: Žloutnutí listů u ibišku a draceny. Bildbeschreibung: Žloutnutí listů u ibišku a draceny. Podobné žloutnutí listů způsobí přílišná zálivka – rostlina nemůže přijímat. Ficus), dracena (Draceana), monstera (Monstera deliciosa),.


Díky šlechtění existují desítky nízkých i vysokých kultivarů s různě barevnými a zdobenými listy. Pro štíhlé i zakrslé dracény se najde místo v. Vyžaduje ale polostín, přímé sluneční záření nemá ráda. Ve skutečnosti pochází z čeledi agáve a do našich bytů dorazila z Afriky. Množit můžete také s pomocí mateřské rostliny, musíte však uříznout vrcholek rostliny a ten dáte do sklenice s vodou dřevěným uhlí.


Mám doma Dracenu Marginatu asi roky, před půl rokem asi mi začali hnědnout konce listů , myslela jsem že třeba kytku moc zalévám, protože někdy stála ve.

Bakteriální hniloba ovlivňuje listy, ale přispívá k šíření nemoci vysoké vlhkosti a častého zalévání. Je třeba vědět, jak zachránit dracaena, pokud listy zbarvují na žluté a suché kvůli nemocem. Za prvé, pro prevenci, přidejte hnojivo fosfor a draslík. Dracaena je náchylná k nemocem a škůdcům.


Silný podhodnocení a nadhodnocení teploty vyvolává žloutnutí listů a smrti v květu. Nedostatek dusíku v kombinaci s poruchou zavlažování a přesušené vzduchu v místnosti je nejčastější příčinou žloutnutí listů a pádu na rostlinu. Je možné použít jako prevenci přípravek Previcur Opadávání listů Opadávání.


Jakmile začne ibišek žloutnout, je. Dobře snáší suchý i vlhký vzduch. Když jste začal topit, tak by bylo dobré zvýšit i zálivku. Vhodné je i občasné pohnojení tekutým hnojivem na palmy. Nedostatek světla, vláhy a výživy může také způsobit žloutnoutí listů.


Dracena by měla mít stále vlkhkou zeminu. Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas. Zavařování kysaného zelí.


Zamiokulkas - žloutnutí listů. Infectoscab bez receptu. Rakytník naložený v medu. Keř mahonie O nás Konta.


Dracény vytvářejí dřevitý kmínek tak, že odumírají listy ze spodní části.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky