pátek 18. prosince 2015

Zahrady ve svahu inspirace

Fotografie zahrad u rodinných domů plné inspirace pro vaše bydlení. Okrasné zahrady , užitkové zahrady nebo kombinace obojího. Správně pojatá zahrada ve svahu může dokonale doplnit dům i zbytek zahrady. Zahradu můžete rozdělit do teras (obtížnější varianta) nebo nebo prvky umístit do svahu přímo.


Z kamenů můžete vytvořit suchou zídku a do mezer zasadit rostliny.

Další nápady na řešení ve fotogalerii. Kameny se skládají na sebe ve stejném principu, který se používá při stavbě zdi z cihel. Jednou z nejlepších dřevin, které lze do svahu umístit je zimostráz (Buxus sempervirens). Je možné jej tvarovat pomocí řezu a navíc snáší stín i sucho a pod ním mohou růst i trvalky.


Pro výsadbu růží je vhodný svah, který je dobře osluněný. Vyžadují pouze minimální péči: čas od času prosvětlení k podpoření růstu a zmlazení dřeva. Zahrady ležících ve svahu mají výhody i nevýhody.


Svah nabízí mnohem rozmanitější uspořádání a zajímavější vzhled.

Zahrada ve svahu je velice vhodná pro umisťování vodních ploch s potůčky a vodopády. Aby byla vaše zahradní vodní díla co nejlépe umístěna a vhodně doplňovala zbytek zahrady, poraďte se e zahradním architektem ještě před jejich založením. Náš zkušený zahradní architekt vám vytvoří návrh a pokud s ním budete spokojeni, můžeme ihned začít zakládat váš zahradní potůček. Ve svahu můžete také vytvořit potůček s jezírkem, který lze doplnit vodními květinami. Prohlédněte si následující galerii a nechte se inspirovat těmito úžasnými nápady!


Každá věc má své výhody i nevýhody, a jinak tomu není ani u zahrad ležících ve svahu. Rozmanitější uspořádání a zajímavější vzhled patří mezi nesporné výhody takového pozemku ( zahrady ). Na druhé straně je jeho úprava dosti velkou nevýhodou, neboť je to značně problematická a drahá záležitost. Jako scenérie tekoucí řeky působí skladba kamenů a jemného štěrku ve svahu před okny jídelny. Cesty na zahradě ve svahu se vždy liší od těch na rovině, jelikož jsou užší. Pokud by byly neodborně nebo nedbale vytvořeny, může se v průběhu jejich používání stát, že ujedou dolů.


Jestliže to dovolí sklon svahu a velikost pozemku, mohou být náhradou za schody cesty, které povedou klikatě. Inspirace pro ty, kteří si musí poradit s nerovným pozemkem. Souhlasím Tato webová stránka používá cookies.


Okrasná zahrada ve svahu inspirace fotogalerie. Pokud nemáte dokonale rovnou zahradu, nezoufejte, zahrada ve svahu.

Pokud máte zahradu ve svahu, máte trochu smůlu a hodně štěstí. Její vybudování je však pracné. Je mnoho možností, jak upravit zahradu, ale místo ve svahu má svá specifika, kterými se od obyčejné zahrady umístěné na rovině liší. Zvlněná zahrada je zajímavá, lze na ní pracovat s členitým horizontem.


S dodržením určitých pravidel dosáhnete zajímavých rozměrů, jež rovině chybí. Nebojte se do úprav svahů pustit s odborníkem. Sice to bude dražší, ale výsledek stojí za to. Složitější úprava se vám rozhodně vrátí v designu lahodícím oku.


Naše řešená zahrada má svažitý terén, který jí přidává na zajímavosti. Majitelé domu potřebují jednoduché řešení, které nebude příliš nákladné. Když si spáry ve dlažbě osadíme mateřídouškou, budou nám po chůzi naboso vonět nohy.


Mateřídouška může nahradit i celé plochy trávníku v místech, která jsou méně zatěžovaná. Záhradu na svahu tak môžete rozdeliť na niekoľko rozličných terás (líšiace sa veľkosťou aj tvarom), ktorými prechádza sústava schodov. Navyše, ak zvolíte správnu výsadbu rastlín, môžu v záhrade vzniknúť zaujímavé zákutia.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky