pondělí 27. května 2019

Jahody oskořínek

Nové je i parkoviště, které se nachází za novou jahodárnou. Oskořínek Otvírací doba v sezóně od 8. Nymburka Otvírací doba: PO - NE 8. Podívejte se, jaké akce dělají lidé spravující a zveřejňující obsah. Otevřeno denně od - hodin. Lubomír Šantrůček z Vysočiny varuje před stánkaři, kteří prodávají podél silnic.


I zemědělci v Královéhradeckém kraji zavedli kvůli klimatické změně nové technologie. V Turnově údajně zrají lepší plody, protože tam pěstitelé nepoužívají tolik chemie. Je možné si tak koupit jahody za dobré ceny.


Samosběr jahod pořádá jahodárna. A protože nás nebaví kupovat předražené jahody „bůhvíodkud“ v supermarketech, připravili jsme pro vás přehled míst, na kterých si můžete nasbírat čerstvé, voňavé a především české jahody sami. Většina samosběrů začne až v polovině června. Přesné datumy najdete níže v tabulkách.


Jahody silně poškodily mrazy, takže jich letos mají málo. Sledujte informace na stránkách Jahody Piletice. Příští samosběr bude v sobotu 15. V závislosti na počasí a množství jahod se může stát, že některé dny sbírat nebudeme, upozorňuje společnost Jahody Piletice.


Vaše zpráva byla úspěšně odeslána. Nyní je redigována našimi operátorkami, po schválení (nejpozději následující pracovní den) bude odeslána příjemci. Díky posledním slunným dnům jahody dozrávají, jahody z Holešova jsou k dostání v jahodových stáncích ve Zlíně, Holešově, Martinicích, Otrokovicích, Vizovicích, Slušovicích, Fryštáku, Kroměříži a Bystřici pod Hostýnem. Jahody Olomouc Skrbeň První sklizeň již proběhla, naplno se má rozjet kolem 4. Meziřady jsou podložené slamou jako koberec. Jahody jsou čisté a určené k jakémukoli domácímu zpracování.


Jahody Stratov Pole je u silnice z Lysé nad Labem do Stratova. Zahradnictví Horní Cetno – Ing. Po zaplacení si můžete své jahody odnést.


Na vyžádání vám samozřejmě vystavíme pokladní doklad. Jen pro úplnost připomínáme, že na poli je kvůli slámové podestýlce zakázáno kouření a že z hygienických důvodů nesmějí do porostu psi. Nacházíte se v módu Bez grafiky, takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2.


Jsme zhruba v polovině samosběrů a jahody budou dozrávat ještě příštích dní. Vzhledem k vysokým teplotám, především v noci, jsme se dostali do období, kdy je možné nasbírat největší možné množství v krátkém čase. Neváhejte a nakupte si jahody , dokud je čas. Na některých místech už zahájili prodej, jinde to plánují v nejbližších dnech.


Kam můžete na jahody vyrazit ve vašem kraji a kde už mají informace o tom, kdy prodej začne? Prodej zahradních jaho sazenic jahodníku, brambor a jiné zeleniny. Připravili jsme pro vás přehled samosběren jahod ve středu Čech.


Vezměte celou rodinu a přineste si domů kila. Ve Středočeském kraji je ale jahodáren daleko více. Na Vysočině se můžete na samosběr vydat do Havlíčkova Brodu. Jahody Šantrůček plánují zahájit sezonu koncem tohoto týdne.


Cena za jeden kilogram ještě není jasná. Prodej jahod i samosběr by měl odstartovat mezi 1. U čerpačky ve Starém Kolíně. Stratov – Pole najdete u silnice z Lysé nad Labem do Stratova.


Označení (jednací číslo):. Taky z tohoto důvodu už nejezdíme na samosběr, aby po mě někdo řval, že musím sbírat všechno, i napůl zelené jahody , tak to nemusím. Trhat můžete do vlastních nádob nebo lze zakoupit kelímky na kg, košíky na kg, bedýnky na kg.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky