středa 22. května 2019

Jak na mravence ve skleníku

Pokud totiž mravence ve skleníku nebo na zahradě necháte, můžou vám totálně zdevastovat úrodu. Tito tvorové totiž rádi chrání další škůdce včetně mšic, které jsou postrachem nejednoho zahrádkáře. Co udělat, aby se mravenci na zahradě a ve skleníku už dál neobjevovali? Je třeba docílit toho, že se začnou skleníku a zahradě vyhýbat sami. Mravence musíte vypudit.


Na podzim se setkáte s faraony, červenými mravenci, kteří netouží po ničem jiném, než se ve vašem příbytku ohřát.

Jaro je zase ideální dobou pro malé černé mravence , shlukující se pod fasádou, podél oken nebo u dveří. Zrovna jsem se v pondělí o tomto bavila s jednou paní a ta mi řekla,že jí se podařilo vyhubit mravence ve skleníku lógrem z černého kafe. Venku už to prý nefungovalo,ale ve skleníku na 1. Pokud máte mravence na zahrádce nebo ve skleníku : Pokud si jen tak lezou a nepěstují mšice, tak v tom nevidím problém.


Můžete být spíše šťastní, že je tam máte, protože mravenci jsou druhými největšími přemisťovateli zeminy (hned po dešťovkách) u nás. Pokud vám roznášejí mšice na rostliny, je to problém. Na mraveniště ve skleníku je dobrá vřelá voda.


Pokud ale budete mravence hubit ve skleníku nebo v záhonech zeleniny, určitě sáhněte po přípravku který je vyroben z přírodních látek.

Nebudete si přece do záhonů zeleniny sypat jedy, které nakonec v zelenině sami sníte. Potřebuji poradit jak se mám zbavit mravenců ve skleníku. Za odvověď děkuji Pepik.


Ahoj, holky už jsem naštvaná, mám na zahrádce mravence , ve skleníku mi ožrali skoro všechny sazeničky, na zahrádce mám okousaný ředkvičky a malej je má. Vím že je do jara ještě dost času, ale chci se zeptat jestli někdo nemá radu jak zamezit škodám které páchají mravenci ve skleníku. Ale nejúčinnějším lidovým prostředkem pro mravence ve skleníku je česnek, který se doporučuje rozdrtit a na den trval na vodě. Taková tinktura je nezbytná k vodě místům hromadného shromažďování mravenců, odkud budou utíkat nejrůznějšími způsoby a brzy se neodvážili vrátit. Jakmile ve skleníku či v záhonech potkáme mravence , měli bychom hned zahájit obranu.


Nejlépe přípravky na bázi kuchyňských surovin , které nám zahradu nezanesou žádnými insekticidy. Procházeli jste se okolo vašich stromů a všimli js. Na zahradě do mravenišť používáme přírodní insekticid ve formě prášku.


Plošně jej nasypeme na postižená místa do trávníku, podél obrubníků, na skalky, stezky, podél skleníků apod. Kde je to možné, nasypeme přímo do mraveniště. Koupil jsem tři návnadové dózy na mravence velikosti prťavé paštiky.


Sloupl se polep nahoře, na cestičky jim nasypal drcené sušené extra pálivé papriky a druhej den už na králíčata nelezli a do týdne bylo po brablencích. Trápí vás množství mravenců na zahradě ? Mám v zhrade a ve skleníku mravence.

Je nějaký spolehlivý postup, jak vše zachránit a ty miniaturní devianty zlikvidovat? Sadba paprik je krásná, ale pohled na sající mšice je žalostný. Taková práce s tím byla od výsevu a musím rostliny udržet ve skleníku do poloviny května.


Ven půjdou až po zmrzlých. To umístěte na místo, kde se mravenci hojně vyskytují. Tím lze zajistit částečnou likvidaci jejich kolonie (mravenci si jídlo nosí do svého sídla, kde jej konzumují). Jak se zbavit mravenců na zahradě.


Právě na zahradě dokážou mravenci napáchat největší škody. Najít je můžete ve skleníku , na stromě, na ovocných. Loni jsme přišli na to, že prostě na ně zabírá nejúčiněji prášek na vosy a sršně.


Na záhonu papriky většinou uvazovat nemusíme (nicméně jako prevenci proti zlomení větrem raději také vyvazuju), ale ve skleníku rostou papriky dost bujně a neudrží se proto samy vzpřímeně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky