úterý 25. června 2019

Hydroizolace terasy

Důvodem tomu ale není jen stráří budov, ale často nevhodně zvolená řešení. Vždyť dnes není vyjímka rekonstruovat balkón nebo terasu 5-let starou. Vy jste si ale otevřeli náš článek, takže víte, kolik problémů dokáže špatná hydroizolace napáchat. Proto vám dnes poradíme, na co si dát pozor a co. Pružná hydroizolace a lepidlo na balkony a terasy je vodotěsné lepidlo.


Těsnící a vyrovnávací bitumenový tmel s vlákny je stěrkovací a lepící hmota. Vodotěsná flexibilní cementová stěrka je hydroizolační malta na pevné konstrukce. Provádíme opravy hydroizolace teras - izolace terasy proti vodě a vlhkosti.


Pokládka dlažby od profesionálů. Je polyuretanová, pružná hydroizolace a lepidlo pro dlažby balkonů a teras. Nanáší se ve krocích, první vrstva vytvoří hydroizolační membránu, druhá vrstva je lepidlem pro dlažbu. Lze přímo nanášet na všechny druhy dlažeb, beton a kvalitní cementové potěry.


Izolace Protan pro balkony a terasy je vhodná všude tam, kde je očekávána vysoká míra provozu a zatížení, nebo kde je nutné použít jiný materiál než PVC. Dá se bez problémů aplikovat na veškeré pevné povrchy - betonové dlaždice, dřevěné rošty a jiné. Terasy a balkóny tvoří u budov nejen architektonický prvek, ale provozním využitím prostoru plochých střech u budov rozšiřují možnosti, jak trávit čas ve svém obydlí. Terasy a balkóny patří do skupiny provozních plochých střech a patří mezi ně skladby s dlažbou, dřevěnými rošty, s kačírkem či zelené střechy.


Aby od terasy nenavlhla fasáda, doporučujeme použít samolepicí izolační bandáž, jako je Mapeband SA. Pracuje se s ní snadněji, než byste čekali. Nalepíte ji jako náplast, můžete vystřihovat menší kusy a tvarovat ji tak, jak potřebujete. Protiradonové a protitlakové hydroizolace (Sikaplan tunel), vícevrstvá folie z měkčeného PVC se svrchní žlutou reflexní barvou pro základové betonové desky a pro spodní stavby. Realizaci jezírek a nádrží.


Bazény, jezírka, studny a různé jímky lze potáhnout PVC folií vnitřní části plochy i včetně veškerých detailů. Zelené střechy a terasy : V místech, kde vznikaji novostavby, je možné obnovit ztracené části přírody pomocí zelených střech. Ty výrazně zvýšují hodnotu novostavby a poskytují řadu přínosů pro životní prostředí, jako jsou: stabilizace teploty, produkce kyslíku, regulace vlhkosti, regulace prašnosti. Oprava terasy vyžadovala z naší strany provedení řady nápravných kroků. Izolace terasy krok za krokem V první fázi bylo nutné vybourat dlažbu a podkladní beton, abychom se dostali až k původní vrstvě hydroizolace.


Balkon či terasa je prostor, který zpravidla slouží k odpočinku, proto je na tato místa kladen nejen důraz na zajištění vodotěsnosti konstrukce, ale i taktéž na estetické vlastnosti. Na našem trhu je nepřeberné množství hydroizolačních fólií od domácích či zahraničních výrobců. Naše firma s některými výrobci úzce spolupracuje již dlouhá léta.


Jedná se především o firmy Bauder (SRN), Protan (Norsko), Fatra (CZ). Hydroizolace - ploché střechy - terasy. Stavba roku Plzeňského kraje už po jedenácté Již 11. Postup hydroizolace balkonů a teras lze shrnout do několika bodů, a to včetně následného lepení dlažby.


V první fázi je důležité řádně si připravit podkla na němž budete hydroizolaci dělat. Původní záměr a předpoklad byl výměna dlažby současně s vyspravením podkladního betonu a obnovou hydroizolační stěrky pod dlažbou. Fólie jsou určeny pro pochozí vodorovné plochy.


Tekutá dlažba je dostupná v barvách šedá, písková, bordó a černá. Tekutou dlažbu lze upravit barevně i dodatečně Tekutou gumou TG5- na vyschnutou tekutou dlažbu se aplikuje. Od letní bouře po sněhovou kalamitu, terasa je celoročně vystavená vrtkavým vlivům počasí. Bez hydroizolace si voda. Při montáži na hydroizolaci není možné kotvit hranoly do podkladu.


Aby se zabránílo pohybu podkladních. Dále jsou to hydroizolace vodních staveb, tedy zahradních jezírek, bazénů a nádrží (požární, kalové apod.). Plánujete stavbu terasy nebo pergoly, zahradního altánu nebo domku na nářadí? Nezapomínejte na hydroizolaci. Zejména u teras, které jsou součástí domu, je hydroizolace nesmírně důležitá.


Jednoduše řečeno izolace proti vodě je vždy na očích a proto musí být provedena odborně s důrazem na estetiku zejména při řešení svarů a přizpůsobení složitějším tvarům a záhybům. Po vybourání betonu se ukázalo, že původní hydroizolace z asfaltových pásů byla provedena na nerovný povrch. Na mnoha místech nebyla nikdy svařena v přesazích. Povrch původní hydroizolace bylo potřeba řádně vyčistit a vysušit.


Bylo třeba řádně vyrovnat povrch přířezy nového asfaltového pásu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky