úterý 18. června 2019

Hubení mravenců v domě

Zjistí-li, že je za oknem teplo a dokonalý bufet, je to jen otázka času, kdy se objeví v hojném počtu. Babské rady, jak na mravence. Na okně pěstujte mátu, eukalyptus, bazalku či levanduli.


Pod oknem zasaďte cibuli, česnek nebo řebříček. Nebude se jim chtít putovat přes voňavé záhony.

Proti mravencům v domě se osvědčila například skořice nebo zubní pasta. Mravenci v domě jsou nevítanými hosty. Jeden mravenec by nám čas od času ani tak nevadil, jako dlouhá cestička čítající stovky mravenců.


V místě kde se hromadí nastražte osolený celer posypaný skořicí. S mravenci se do pár dní odstěhují. Sůl totiž ze zeleniny vytáhne celerovou vodu, která je samotná aromatická a skořice k tomu dodá větší sílu.


Chutná jim, a tak je velice rychle zahubí.

A velmi účinné jsou takzvané biolitové pastičky, které vypadají jako malý domeček. Do nich mravenci sami zalezou a otráví se. Mají tu výhodu, že by neměly ohrozit domácí zvířata. Výskyt mravenců uvnitř vašeho domu či bytu může být jen sezónní nebo celoroční problém.


Mohou stavět hnízda v blízkém okolí vašeho domova či. V reportáží také vysvětlíme a ukážeme způsob života mravenců. V lidských obydlích zakládají mravenci hnízda především ve škvírách nebo za obložením stěn. Při stavbě hnízda mravenci často poddolují cesty a terasy, kameny a dlaždice se uvolňují nebo poklesnou. Kolonie mravenců faraónů sídlí v hnízdech, pečlivě skrytých nejen v nábytku, ale také v konstrukci bytových jader, mravenci v paneláku, proto často představují velký problém.


Skrýt se mohou ale i třeba pod květináči. Pokud jste zvolili v boji s mravenci je který dělnice, které shánějí potravu,donesou do mraveniště, nakrmí ostatní a oni zemřou, můžete být úspěšní. Ovšem pouze v případě, že jed nebude účinkovat hned. Pokud ano a mravenci začnou hynout, ostatní přestanou od dělnic přijímat potravu. Nejoblíbenějším pomocníkem v boji proti mravencům ovšem dodnes zůstává klasický prášek na hubení mravenců.


Obsahuje účinnou látku, která mravence neuvěřitelně přitahuje – a to tak, že ji sami donesou do vlastního hnízda. Celá kolonie včetně královny tak uhyne.

Druh, který nám vadí ve vytápěných objektech, je mravenec faraon – Monomorium pharaonis L. Je teplomilný a těžko se ho zbavujeme, kontaminuje potraviny a živí se krví, klidně i lidskou. Vyzkoušet na ně můžete nejen různé chemické nástrahy, přípravky, ale také přírodní lapače. Na mravence faraony bude nutná odborná pomoc. Pokud si ale nevíte s mravenci rady, bojíte se jedovatých prostředků v bytě s dětmi či domácími mazlíčky, nebo prostě nemáte s hubením úspěch a mravenci se k vám stále vracejí, můžete o desinsekci ( hubení ) mravenců požádat některou firmu, která se odborným hubením hmyzu zabývá.


Smrtelné je prý pro ně droždí posypané cukrem. Vypozorujte, kudy se k vám dostávají, a díry zamažte silikonem, acetonovým lepidlem či zubní pastou. Savem pravidelně vytírejte všechny podlahy. Zvláště v teplém počasí nám do našich bytů občas přijde či přiletí nezvaný návštěvník v. Mezi jinými deratizacemi a dezinsekcemi jsme koncem března provedli také hubení mravenců v bytě ve městě Praha. Stejně tak nabízíme dezinsekce mravenců v celém Středočeském kraji.


Likvidace mravenců byla provedena prostřednictvím gelového atraktantu (Imidacioprid). Naštěstí existují i levné a čistě přírodní věci, které vám pomohou navždy se mravenců v domě zbavit. Hubení mravenců musí proběhnout plošně, nejlépe v celém domě. Potřebujete se zbavit mravenců na zahradě či v domácnosti?


Metod je spousta, vždy je potřeba volit způsob hubení mravenců podle okolností i podle druhu. Podívejte se na rady a zkušenosti ostatních, kteří pečují o své zdraví. Jak na mravence v domě ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky