pondělí 24. června 2019

Rostliny do truhlíků

Hledíkovka: Ideální do samozavlažovacích truhlíků Hledíkovka bohatě kvete od května do srpna. Při výsadbě jí vyberte spíše polostín na chráněném místě před větrem, protože nesnáší průvan. Převislé tyrolské karafiáty můžeme zařadit k neobvyklým květinám, které je možné sázet také do truhlíků na balkón.


Převislým tyrolským karafiátům se věnuje při výběru květin pro osázení okenních truhlíků příliš málo pozornosti. Tyto rostliny můžeme velmi dobře používat dlouhou řadu let.

Jak pěstovat tyrolské karafiáty Karafiáty nemají rády stín. Trvalky do truhlíků, nádob. Ne každý je šťastlivcem, který vlastní nějaký ten metr půdy a může si tak dopřát potěšení vypěstovat si na zahradě vlastní květiny, či zeleninu.


Mnozí mají k dispozici pouze balkon, předokenní parapet, tedy místo, kam se obvykle umístí truhlíky s letničkami, klasikou těchto prostor. Prvním druhem je nestařec americký, pocházející z Peru. Vyskytuje se v padesáti druzích, bohatě kvete od června do září.


Nové květy neustále nahrazují ty staré, které se doporučuje pravidelné ostříhávat.

Stejně jako všechny rostliny milující slunce i nestařec potřebuje hodně vody a pravidelné přihnojování. Vážení zákazníci, nabízíme vám široký sortiment balkonových květin a letniček z vlastní produkce pro výsadbu do truhlíků , závěsných košů a na záhony. Veškeré rostliny jsou již vzrostlé v květináčích o průměru - cm. V takové velikosti už začínají ukazovat poupata nebo přímo nakvétat. Květiny si můžete vybírat přímo ve sklenících kde byly.


Rostliny vhodné do truhlíků. Pelargónie - lidově nazývané muškáty patří mezi nejvděčnější rostliny, které se používají na výsadbu do okenních a balkónových truhlíků. Některé z rostlin, které se v květinářství a hobbymarketech doporučují právě na ozdobu balkonů a oken v době podzimu i zimy. Jsou oblíbené pro svoji nenáročnost, jednoduchou péči a odolnost vůči škůdcům a chorobám.


Dlouhodobě dokáží přečkat nepříznivé podmínky, zejména nedostatek světla a vody. Mají krásné, bohaté a barevné květy. Na dno truhlíku je vhodné rozprostřít drenáž, nejlépe keramzit, který zajistí stabilitu nádoby.


Jako zeminu doporučujeme univerzální zahradnický substrát nebo specielní zeminu na bylinky. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Naším cílem je dodat do Vašich domovů krásné a kvalitní rostliny a ušetřit Vám čas strávený hledáním a zjišťováním informací na prodejně.

Vyberte si balkonové květiny, bylinky, růže, ovocné stromky a keře, vodní rostliny , skalničky, traviny, půdopokryvné rostliny nebo pokojové rostliny z té nejširší nabídky. Na nás se můžete spolehnout. Do jakéhokoli truhlíku doporučuji kombinovat rostliny převislé se vzpřímenými.


Barevnost můžete vybrat podle sebe, o počtu. Stejně jako každy rok , jsme letos pro vás připravili mémě obvyklé druhy balkónových rostlin , které se hodí k výsadbě do truhlíků a jiných nádob. Jaké rostliny si do podzimních truhlíků vysadit? Mají však tu výhodu, že i když zmrznou, zachovají si po dlouhou dobu svou původní krásu.


Druhou květinou vhodnou do truhlíků je určitě begonie. Můžete si kupit buď již vzrostlé rostliny , anebo vypěstovat begonie z cibulek. Begonie jsou velmi odolné, mají raději stín nebo polostín, zálivka nemusí být tak častá a hnojivo žádné, protože mají dostatek látek v cibulkách. Cibulky je potřeba po odkvetení umístit na suché a chladné místo před zimu. Nechcete příliš investovat do parkovacího místa na vaší zahradě, ale chcete mít zároveň pevnou půdu pod kolama?


Jednoduché, nízkonákladové, snadná. Zeminu do větších květináčů či truhlíků můžete dávat přímo do nádob. Nemusíte tak používat velké množství zeminy, květináč není tak těžký a dá se ním lépe manipulovat. Hezky osázený květinový truhlík přináší kousek přírody, oživení a krásy nejen majiteli, ale všem, kteří okolo domu procházejí.


Dobrý den, chci teď na jaro nasázet do truhlíků macešky nebo jiné kytičky a dát ven na okno, ale vůbec nevím jak na to, nikdy jsečm to nedělala.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky