pondělí 10. února 2020

Domácí jezírko

Obchod s bazény, zastřešení bazénů, zahradní jezírka, čerpadla, filtry, závlahy, stínící sítě. Jak se staví jezírko Veronika Bartošová. Koupací jezírko s kořenovou čističkou - Duration: 11:42.


Stačí se jen rozhodnout, zda chcete raději v jezírku chovat ryby nebo vytvořit prostor. Jezírko přinese do vaší zahrady klid a nové vjemy. Poradíme vám, jak na to. Jenom takové koupací jezírko nám bude dělat radost a těšit nás při koupání, ale i při relaxaci a pozorování života v jezírku, nebo vlnící se vodní hladiny. Snad nejdůležitější, při stavbě jezírka, je správný tvar, poměr a hloubka jednotlivých zón jezírka , stejně jako volba vhodné jezírkové fólie a její perfektní položení a slepení.


Péče o jezírko je náročná pouze na začátku sezony (odzimování) a na jejím konci (zazimování). V průběhu sezony o dobře vybudované jezírko s odpovídající filtrací prakticky nemusíte pečovat, filtrační bakterie a filtr udělá práci za vás. Většina surovin je regionálních, od místích farmářů, řezníků, zemědělců a také přímo z „darů lesa“.


Gastronomii věnujeme maximální péči, sledujeme trendy, stále se učíme, vzděláváme a hlavně, vaříme. Protože to nás baví, gastronomií žijeme. Udělal jsem si jezírko cca 8ma jsem před jeho dokončením.


Teď řeším (mimo jiné) filtraci. Při stavbě jsem počítal s tím, že koupím. Na jezírko by mělo svítit max. Jestli si nejste jistí, jak se pohybuje přes den stín po zahradě, vyznačte si nejdřív přibližný tvar budoucího rybníčku pískem.


Jak bude slunce během dne putovat po obloze, můžete se přesvědčit, zda je vybrané místo vhodné. Pokud počítáte s tím, že v jezírku budou ryby a rostlinky přezimovat, měla by hloubka jezírka být větší než cm. Procital jsem par prispevku a tak jsem si nakresil, jak bych to asi chtel udelat. Celkovy objem filtrace by mel byt cca 250l.


Na konec planuju dat 55W UV lampu. I tato varianta se nabízí. Je určena všem, kteří na svém pozemku rybník ani potok nemají. Dodržte při jeho výstavbě pár zása hlavně aby se jezírko dobře čistilo a kachny k vodě měly lehký přístup. Pak už popusťte uzdu vaší fantazie a výstavba může začít.


Velikost vodní plochy by měla korespondovat s proporcemi zahrady. Ovšem čím větší plocha a hloubka, tím lépe se v jezírku udržuje biologická rovnováha. Místo původně plánovaného venkovního bazénu s ohřívanou vodou a atrakcemi za dvacet miliónů vzniklo za stejné peníze jen fóliové jezírko.


Víte jak se dobře postarat o vaše jezírko ? Základ jezírka je u dna jezírka! Potřebujete přidávat bakterie do vašeho jezírka? KOUPACÍ JEZÍRKA - móda, č. Hluboké jezírko se tolik nepřehřívá. Pokud máte děti, je velmi vhodné vytvořit tzv.


Regenerační část koupacího jezírka. Nemusíte být vůbec zkušení v tomto ohledu ani extrémně šikovní kutilové a můžete si dopřát někde v zákoutí vaší zahrádky malé okrasné jezírko. Fontány a vodopády v okrasném jezírku. Jednou z možností, jak můžete své okrasné jezírko … ještě více zkrášlit a udělat ho tak ještě.


Jejich zahradní jezírko je dva roky staré, v nejhlubším místě má hloubku kolem metru, objem nádrže je m3. Majitelé používají filtraci značky Heissner , s UV. Případné dotazy mile rád zodpovím. Domácí vodárny splňují veškeré požadavky na zásobování domácností pitnou, případně užitkovou vodou.


Tyto domácí vodárny s integrovaným předfiltrem a zpětnou klapkou jsou vhodné pro rodinné domy i chalupy. Kompaktní řešení umožňuje snadnou a rychlou instalaci. Uvedené informace se vztahují k vybrané prodejně v okamžiku zobrazení příp. Nepřebíráme žádnou záruku v případě změn.


Přitom jezírko naplníme z jedné třetiny vodou. Znovu zkontrolujeme vodorovnost usazení nádrže a začneme s podsypáváním mezery kolem nádrže pískem. Ke stavbě domácí udírny lze použít tvarově domeček s plechovou vnitřní udicí komorou, obezděnou cihlami, což dá udírně dostatečnou tepelnou setrvačnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky