pátek 21. února 2020

Zazimování jezírka

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Jak tedy postupovat při zazimování zahradního jezírka? V zimě, při mrazu, se vytvoří na hladině ledová krusta, která se sílícím mrazem zesiluje i svou tloušťku. Díky tomu nemůže docházet ke styku vody se vzduchem , protože ledová poklička je pefektně těsná a styku vody a vzduch zabrání.


Wintering fish pond - zazimování zahradního jezírka. Zazimování jezírka - čerpadla.

Zpravidla by měla být čerpadla a jiná mrazucitlivá technika odstavena, demontována a uskladněna při začínajících mrazech (vypustit vodu ze všech vývodů, přívodů). Těsnění tak zůstanou vlhká a případné zbytky nečistot nemohou zatvrdnout. Příchodem zimy a prvních mrazů je čas na přípravu zahradního jezírka na zimní spánek.


Před zazimováním je nezbytné odstranit z vody zbytky řas a rostlin, listí a vše, co by se mohlo na dně jezírka rozkládat a ohrozit tak zdraví ryb. Pro optimální přezimování jezírka je nevyhnutné zabezpečit nezamrzající otvor na hladine jezírka pro výměnu plynů. Co tedy zahradní jezírko před zimou potřebuje?


Vzhledem k tomu, že nejvíce jezírko znečistí podzimní spad listí, provádíme zimní údržbu (zazimování jezírka) až poté co zůstanou okolní stromy bez listí. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Jestliže je filtr umístěn nad úrovní hladiny jezírka, před prvními mrazy filtrační systém vypneme, vypustíme z celého systému vodu tak, aby v něm nemohla zamrznout a poškodit jej.

Odpojíme čerpadlo a UV lampu a uklidíme je do míst, kde nemrzne. Využijeme proto posledních. Zimní údržba okrasného jezírka. Před příchodem mrazů vyjmeme filtrační zařízení a zkontrolujeme, jestli nepotřebuje vyměnit nebo vyčistit filtr.


Blížící se podzim nám prozrazují kratší dny, chladná rána v mlhách a oparu, listoví stromů vystupující z barevné monotónnosti do koloritu žluté, fialové, červené. Voda v našem jezírku se pomalu ochlazuje a celý biotop se přizpůsobuje teplotě vody. V tomto období nastává čas připravit jezírko na nejchladnější část v roce. Chemické přípravky pro zazimování zahradního jezírka jsou dosti důležité především v období po zimě, kdy lze vhodně upravit zdraví jezírka pro nově začínající sezónu.


V zimním období, když je vaše zahradní jezírko, okrasný rybníček či biotop pokryt vrstvou ledu, je vhodné provést odstranění odumřelých nadzemních částí rostlin. Jak zazimovat zahradní jezírko? S příchodem zimy nesmíte zapomenout na zazimování jezírka a technologie.


Pokud v něm chováte ryby nebo pěstujete rostlinky. Pokud máme jezírko “ostříhané” a zbavené nečistot doporučuji “nasadit” bio bakterie, které nám dále pomohou z dočišťováním jezírka. Do nejhlubšího místa v jezírku umístěte například Pure Pond Bomb. K zazimování budeme potřebovat síťku nebo jezírkový vysavač, pro odstranění detritu, listí a kalu ze dna jezírka.


K úplnému dočištění nám pomůže ATTACK POND. Pokud je voda zakalená, tak pro jeho odstranění použijte BRILLIANT POND. Blíží se zima a první přízemní mrazíky již uhodily.


Jak na správné zazimování rybiček v jezírku?

Zima se neúprosně blíží a už teď na začátku. Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Zima již pomalu klepe na dveře, a proto je zapotřebí zahradní jezírko řádně vyčistit a zazimovat. Opomenout samozřejmě nesmíme rostliny a živočichy, pro které je zahradní jezírko domovem. Učiňte tak ještě předtím, než venkovní teploty spadnou pod °C.


Růžičková Pavla Zahradní jezírko s rybami se už brzy začne ukládat k zimnímu spánku. Veškeré nečistoty ze dna jezírka vysajeme vysavačem. Je nejvyšší čas připravit jezírko na zimní spánek.


Základy běžné údržby jezírka. Při zazimování jezírka vždy záleží na tom, zda vlastníte jezírko betonové nebo foliové. Nejčastější chyby v péči o jezírko.


Optimální pH v zahradím jezírku. Lekníny a choulostivé vodní rostliny přemístíme do nejhlubšího místa nádrže, abychom tak co nejvíc omezili jejich promrznutí. Bio jezírka Slovo BIO je zaklínadlo současné doby.


Zprvu se začalo používat jako přirozená odezva na moderní přetechnizovanou dobu, na strojovou, unifikovanou zemědělskou produkci potravin, ve které účel světil prostředky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky