pondělí 3. února 2020

Druhy včel

Druhy a poddruhy V systematizaci druhů rodu včela dochází stále k novým objevům. Následující tabulka je určená k rychlé orientaci především v platném českém názvosloví (např.: včela indická je často užívaný, ale nesprávný, český název pro druh včela východní (poddruh) indická ( Apis cerana indica ). U včel je tento způsob neovlivnitelný. K hodnocení matek a trubců pak slouží výkon jejich dělničního potomstva, jelikož rodiče výkonově hodnotit nelze. S chovem včel souvisí i teoretické znalosti.


Třeba o tom, jak dlouho včely žijí. Tedy v tom ideálním případě, pokud je nepostihne mor včelího plodu nebo jiné nemoci. Druhy samotářek Fotogalerii profesionálních fotografií včelek samotářek pana Stanislava Krejčíka si můžete prohlédnout ZDE Další fotky samotářek.


Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Jako jediná z celého včelstva má vyvinuté pohlavní orgány. Svět tvarů, barev a vůní, orientační schopnost včel a velká část jejich komunikace se točí okolo vztahu ke kvetoucím rostlinám. Obranný pud včel je jednou ze základních podmínek přežití.


Včely musejí uhlídat shromážděné zásoby a samotnou existenci včelstva. Včely tančící na vodorovné či svislé ploše plástu musejí vidět slunce. Nejjednodušší způsob života. Druhy včel a jak dlouho vlastně žijí – Mor včelího.


Jedná se o druh vázaný svým rozšířením na tropy a subtropy jižní a jihovýchodní Asie. V Indii je producentem většiny dostupného medu. Dál je to nedostatek potravy (květů), nedostatek vhodných úkrytů a míst k hnízdění. Nedostatek biokoridorů – kvůli infrastruktuře se k sobě ani nedostanou a nemohou se rozmnožit. Zahradní hnízdiště - Hotel pro hmyzí pomocníky Kromě medonosných včel , kterých v zahradách ubývá, žije u nás několik druhů samotářských včel.


Mezi ostatními druhy včel je nejvíce hospodářsky využívána. Včela patří do kmene členovců (Arthropoda). Její tělo se skládá ze tří hlavních částí – hlavy, hrudi a zadečku. Dieser Text entspricht den Vorgaben der ärztlichen Fachliteratur, medizinischen Leitlinien sowie aktuellen Studien und wurde von Medizinern geprüft. V tomto případě jsou správné obě podoby, avšak je nutné respektovat jejich význam.


Visel Sloveso visel (v infinitivu viset) vyjadřuje primárně nějaké. Jaké plemeno včel chováme v České Republice? Ne vždy ale včely bydlely v úlech. Vztaženo na jejich celkovou biomasu, představují eusociálně žijící druhy více než polovinu veškerého hmyzu. Původním domovem včel jsou dutiny stromů, i. Plemeno včel kraňka - carnica V našem kraji byla v minulosti rozšířená středoevropská tmavá včela.


Většina samotářských včel má jen jednu generaci do roka. Rozeznáváme dvě velké podskupiny včel samotářek, a to včely nohosběrné (Podilegae) a včely břichosběrné (Gastrilegae). Druhy první skupiny mají ústrojí pro sběr pylu umístěné na nohou, zatímco včely druhé skupiny přenášejí pyl na spodní straně zadečku. Takové druhy samotářských včel, které sbírají pyl pouze z určitých druhů rostlin, jsou odborně nazývané oligolektické. Na obrázku je pískorypka časná Když se podaří vyfotografovat pískorypku časnou krátce poté, co opustila svojí rodnou komůrku, tak je docela hezky barevná.


K potravě pak nakladou vajíčko či vajíčka a chodbičku uzavřou některé druhy vos třeba jílem nebo například včely čalounice kouskem listu. Med nesmí ve sklenici „šplouchat“, být řídký jako voda. Musí se při pohybu sklenice „převalovat“ a pokud jej budeme lít, tak musí dělat tzv.


Při přelévání většího množství medu tak je slyšet zvuk – med zpívá-, což je způsobeno jeho správnou hustotou a tvořením se „uzlíků“. Demonstrační úl - používá se pro ukázky práce včel. Plásty jsou uspořádány mezi skleněné stěny úlu tak, aby všechny byly vidět z obou stran.


Matka tak nemá možnost schovat se do meziplástové uličky a je snadno pozorovatelná přes sklo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky