středa 12. února 2020

Avokádo vitamíny

Die Avocado und Ihre Vitamine auf einen Blick. Nützliche Informationen zu den Avocados aus unserer Lebensmittel Serie. Es gibt viele Gründe Avocados zu essen. Erfahrt hier die wichtigsten Gründe, warum es sich lohnt häufiger zur Avocadofrucht zu greifen. Für Ihr körperliches und geistiges Wohlbefinden stellt das Cholecalciferol einen wichtigen Faktor dar.


Einfach ungesättigte Fettsäuren, wie in Avocado enthalten, sind absolut Notwendig für unseren Körper und können sogar beim Abnehmen helfen. Avocados sind eine Frucht und kein Gemüse, auch wenn ihr Geschmack das vermuten ließe. Und für eine Frucht haben Avocados noch dazu einen ziemlich hohen Fettgehalt.


Man nennt sie auch Butterbirne, weil ihr Fettgehalt für eine Frucht so hoch ist. Kromě toho je mimořádně bohaté na vitamin B který je důležitý pro správnou funkci neuronů. Proto avokádo přináší úlevu lidem trpícím nervozitou, podrážděností nebo depresí. Od hruškovitého tvaru môže mať až tvar gule a čo sa týka farby, môže byť zelené až čierne. Najznámejšie avokádo je Hass avokádo, ktoré v obchodoch dostať ako mäkké čierne plody balené po dva kusy.


Avokádo je plodom stromu Persea americana a môže mať rôzny tvar i farbu. Stačí – voda, olej, avokádo, popřípadě sůl, přidáme koření dle vlastní fantazie. Tradiční recept je mexické guacamole. Avokádo rozpolíme, odkôstkujeme, olúpeme a naprieč pokrájame na tenké rezy, šampiňóny na jemné plátky, vajcia a syr na malé plátky.


Urobíme octový dressing, avokádo, šampiňóny a vajcia doň krátko ponoríme a ihneď servírujeme v miske s ostatnými prísadami. In der Power-Frucht stecken zahlreiche Nährstoffe und vieles mehr. Deswegen darf sie in keinem Salat fehlen! Preto sa odporúča jeho konzumácia aj pri problémoch s krvným obehom. Avokádo obsahujte tiež vitamíny E, C, B či draslík a zároveň málo sodíka.


Preto sa jeho konzumácia odporúča tiež v tehotestve a puberte, kedy sú nároky na príjem železa vyššie. Obwohl meist von der Avocadofrucht die Rede ist, handelt es sich eigentlich um Beeren, die am Avocadobaum – einem Lorbeergewächs – hängen. Opravdu dejte přednost kvalitě, protože avokádo vás skvěle zasytí, dodá spoustu energie a tělo doplníte o potřebné minerály a vitamíny.


Podělte se v komentářích o své zkušenosti s avokádem a nebo ostatní ispirujte vaším receptem. Sie wachsen an bis zu Meter hohen Bäumen. Um die kleinen, gelbgrünen Blüten zu bestäuben.


V tomto ovoci najdeme řadu pro naše tělo prospěšných látek, jako jsou například vitaminy K, E a A. Právě ty pomáhají absorbovat. Nezralé avokádo je hořké, zajímavostí je, že avokádo začíná zrát, až když se utrhne ze stromu. Zralé avokádo poznáme tak, že je při stisknutí prstem mírně měkké, ale ne kašovité. Avokádový olej navíc pomáhá proti únavě a celkově nám zlepšuje imunitu.


Je také skvělou prevencí před kardiovaskulárními nemocemi. Diesem Lebensmittel sind keine Allergene und Zusatzstoffe zugeordnet. Wir können jedoch keine Gewähr auf die Vollständigkeit der Daten übernehmen!


Význam pre zdravie Vďaka vysokej koncentrácii špeciálneho druhu sacharidu (manoheptulózy), pomáha avokádo (pri pravidelnej konzumácii) znižovať v krvi obsah cukru, zabezpečujúc zároveň potrebnú výživu nervových a mozgových buniek, ktoré vyžadujú prívod energie z glukózy. Avokádo má mastnú, krémovú a jemnú štruktúru preto, že disponuje veľkorysým obsahom mononenasýtených tukov. Európske smernice odporúčajú, že v našom jedle by nemalo byť viac ako až percent tuku z celkového energetického príjmu s tým, že z nasýtených tukov by nemalo pochádzať viac ako celkovej energie. Mono- a polynenasýtené tuky by mali tvoriť zhruba až percent kalórií.


Eine noch reichere Quelle an Ölsäure, Vitamin E und Phytosterole ist das leckere Avocado Öl, es ist und außerdem, wie auch Kokosnussöl, sehr Hitzestabil. I když obsahuje tuky, tak si z nich nemusíte nic dělat, jedná se o zdravé tuky. Das Superfood ist auch vielseitig einsetzbar. Dennoch passieren beim Essen viele Fehler.


The avocado is a rather unique fruit. While most fruit consists primarily of carbohydrate, avocado is high in healthy fats. Numerous studies show that it has powerful health benefits. Dôvodom je, že avokádo obsahuje veľmi veľa nenasýtených mastných kyselín.


Jedná sa síce o „dobré“ tuky, ktoré pomôžu pri srdcových ochoreniach a spaľovaní. Avokádo nechajte doma dozrieť pri bežnej kuchynskej teplote. Niekedy stačí deň, niekedy treba aj tri či štyri.


Keď je mäkké asi ako zrelý citrusový plo rozkrojte ho po dĺžke, ale opatrne, vnútri má kôstku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky