úterý 11. února 2020

Vločkovač do bazénu

Sicher durch den Winter. Preventivní dávkování malého množství vločkovače zamezuje vzniku zakalení vody, čímž předejdete nutnosti šokových dávek bazénové chemie. Pro průzračnou vodu použijte vločkovač do bazénu.


Naváže do shluku drobné nečistoty, které těžko zachytí filtrace. Tyto nečistoty lze odstranit.

Ty tak utvoří větší částečky, které už je filtrace schopna zachytit. Při předávkování je paradoxně nutné bazén úmyslně zašpinit. Prostředek na sebe naváže nečistoty a odplaví se. Ty dokážou nečistoty a zákal vysrážet (vyvločkovat), a vytvoří z nich větší shluky, které jsou pak snadněji zachyceny filtrací nebo klesnou na dno, kde je lze vysát při běžné údržbě bazénu. Použitím přípravku VLOČKOVAČ TEKUTÝ se tyto jemné částice převedou do formy, kterou lze odstranit filtrací na pískových, případně i kartušových filtrech.


Před přidáním přípravku do bazénu je nutné nejprve upravit pH vody na hodnotu 5-přípravkem pH MINUS nebo pH PLUS podle návodů uvedených na obalech těchto přípravků. Když nechcete mít vodu v bazénu pouze dokonale čistou, ale toužíte ji mít i na první pohled křišťálově jiskřivou, tak neváhejte a používejte vločkovač. Kalná a mléčná voda v bazénu - vločkovač většinou nestačí.

Chceme-li se zbavit kalné a mléčné vody v bazénu , musíme znát příčinu. Stačí nalít vločkovač do bazénu a začnou se dít divy. Jakmile se přípravek v celém objemu nádrže rozptýlí, začne jednotlivé drobné částečky shlukovat do větších celků. A to je už jen malý krůček od dokonalé čistoty vody. Když se vzniklý vločkovací mrak usadí u dna, můžete jej pohodlně odsát s pomocí bazénového vysavače anebo počkat, až jej postupně nasaje bazénová filtrace.


Flock block - gélová tableta Flokulant ( vločkovač ) - rozpustný gél určený na odstránenie drobných nečistôt a kalov, použitie s pieskovou filtráciou. Ten se nekontrolovaně šíří do prostoru nádrže, poněvadž se jednotlivé mikročástečky vzájemně odpuzují a tudíž neshlukují. Jsou tak drobounké, že je nezachytí bazénová filtrace, nerozbijí je ani chemické prostředky a tím pádem můžete mít sebekvalitnější očistné systémy a budete nuceni se koupat v mléčně zakalené kapalině. Drobné nečistoty, které se do bazénu dostávají z okolního prostředí a případný zákal, často nejsou pohlceny ani tím nejlepším filtračním systémem. Tekutý přípravek odstraňující drobné nečistoty a zákal z bazénové vody.


Slouží k vysrážení (vyvločkování) drobných nečistot. Pomocí bazénové chemie můžete udržet vodu v bazénu kvalitní a nezávadnou po celou koupací sezónu. Filtrace vody má hlavní cíl odstranění mechanických nečistot, nestačí tedy již na různé řasy a mikroorganismy, které je již potřeba odstraňovat pomocí bazénové chemie. Rozčlenili jsme bazénovou chemii do kategorií, abyste si přehledně mohli vybrat jaký. Projasňuje vodu v bazénu.


Filtrace musí být zaplá aby byla voda v pohybu a měla by běžet alespoň minut. Ideální pro bazény s chlorovou dezinfekcí a pro slanou vodu.

Vodu poté ponechte v klidu, ideálně přes noc. Usazeniny můžete odstranit bazénovým vysavačem, nebo je odchytí filtrace. Pokud budete likvidovat řasy v bazénu pomocí algicidu, pak vločkovač dávkujte jako poslední přípravek.


Po aplikaci vločkovače do bazénu je vhodné vypnout filtraci a ponechat vodu v klidovém stavu. Po usazení nečistoty z bazénu povlávejte vysavačem. Doporučujeme preventivní dávkování vločkovače do bazénu. Menší průběžné dávky zajistí trvale průzračnou vodu bez zakalení.


Vločkovač vysráží nečistoty na dno bazénu. Jejich seskupením se vytváří vločky, které se pak jednoduše zachytí ve filtraci nebo klesnou na dno bazénu. Před aplikací prostředku do bazénu je potřeba nejprve upravit pH vody na hodnotu - přípravkem pH mínus nebo pH plus. Nečistoty po použití přípravku utvoří shluky, které se poté snadno zachytí ve filtraci, případně klesnou na dno a mohou se odsát.


Vhodné pro všechny typy bazénů. Nic jiného do bazénu nedáváme a voda je křišťálová. Ta aquamar trio co pises, je asi to, co ja mam v te startovaci sade. Takze tahle jedna tableta by se teoreticky mohla postarat o vse.


Chlorové tablety do bazénu jsou základními tabletami pro údržbu bazénové vody chlorem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky