středa 29. listopadu 2017

Sezamová semínka

Kde se ale tato vlastně berou? Pocházejí z lusků rostliny seznam. V řadě nových potravin, které se objevují na našem trhu – tedy spíše jsou nyní objevovány, protože tu byly odjakživa, patří i drobná sezamová semínka. Semínka obsahují vysoký obsah vlákniny a zdravých tuků a jsou vhodné i do redukčních diet.


Bohužel sezam ještě nenašel v našich kuchyních takové místo a zastoupení, jaké by si díky svým léčebným účinkům zasloužil. Z minerálů je nejvíce zastoupený.

V tomto maličkém, dvoumilimetrovém semínku, se ukrývá velká léčivá síla. Obsahují velké množství vápníku, hořčíku, fosforu. Navíc jsou v sezamu všechny prvky.


Při hubnutí můžete sezamová semínka klidně. Jsou výtečná do zeleninových a okurkových salátů, dresinků a omelet. Setkat se s nimi můžete i na houskách hamburgerů.


Skládají se také z minerálů jako je fosfor, draslík, hořčík, vápník, železo a vitamínů B B Ba karotenů. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.

Ne nadarmo jsou velmi oblíbené sezamovo-medové lahůdky. Dají použít i ke zvýraznění chuti salátů, můžete je použít k výrobě sladkých RAW krekrů a placek, nebo si z nich můžete vyrobit lahodné a zdravé sezamové mléko. Dýňová semínka upravená na sladko patří mezi neobvyklé, ale velmi originální recepty, kterými můžete návštěvu příjemně překvapit. V míse smíchejte tři lžíce krupicového cukru, čtvrt lžičky soli, mletého kmínu , skořice, sušeného zázvoru ak tomu špetku chilli. Ve fytoterapii se používají sezamová semínka díky vysokému obsahu karotenu, hořčíku, vápníku a zinku jako účinný lék při chorobách očí, sliznic, kůže, nehtů a vlasů.


Jsou prospěšná k prevenci i léčbě neuróz, depresí a při kardiovaskulárních nemocech. Pomoci vám může i sezamový olej, který je jedním z mála zdravých olejů. Domácí Soba nudle, kuřecí stehenní maso, zelené fazolky, kukuřice, sójové výhonky, sezamová semínka , jarní cibulka.


Určitě i vy jste se již setkali s malými krémovými semínky na pečivu či jiných pokrmech. Detailní popis produktu. Během pražení je míchejte vařečkou a hlídejte okamžik, kdy začnou hnědnout, praskat a vonět. V takové chvíli jsou hotové.


Opražte také sůl, což je docela důležité. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a. Sezam loupaný, balení 2gramů. Semínka se často v různé podobě přidávají do müsli, salátů, jogurtů, pečiva apod.


Nesmíme však zapomínat semínka dobře rozkousat, aby naše tělo mohlo zužitkovat všechny potřebné látky.

Semínka jsou vhodná nejen pro vegany a vegetariány, ale např. Chia semínka jsou vhodná také pro diabetiky. Jak mi však tyto malé “tečky” mohou být nápomocné?


Tyto malé drahokamy jsou absolutně nabité živinami! Loupaná sezamová semínka můžeme jen tak mlsat na chuť a pro naše zdraví, nebo je použít jako ingredienci při pečení, nebo ve studené kuchyni. Tyto semínka pochází z rostliny sezam indický a domovinou jsou jim tropické oblasti. Ovšem v současnosti se již pěstuje po celém světě.


Recepty se sezamovými semínky, které jsou kvalitním zdrojem vápníku. Dále obsahuje vitaminy z řady B, vit E, důležité minerály draslík, hořčík zinek. Bílkoviny, které jsou obsaženy v sezamovém semínku jsou považovány za velmi kvalitní. Jsou to rozdrcená sezamová semínka smíchaná se solí.


Výsledná směs má příjemnou oříškovou chuť a snadno s její pomocí dochutíte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky