úterý 21. listopadu 2017

Rozchodnik

Ak chceme olemovať okolie chodníkov, máme obvykle na výber množstvo zaujímavých rastlín. Tie však odkvitnutú a ich krása pominie. Rozchodnik (Sedum L.) – rodzaj roślin należący do rodziny gruboszowatych.


Według różnych ujęć taksonomicznych należy do niego od ok. Světle růžové až bílé, relativně nenápadné květy se objevují od srpna do září. Sedum ist eine Pflanzengattung aus der Familie der Dickblattgewächse (Crassulaceae).

Mit etwa 4Arten ist sie die umfangreichste Gattung dieser Familie. Rozchodník vydrží tam, kde jiné, i odolné sklaničky uhynou. Svými květy lákají včely, často můžete spatřit, že jsou jimi zcela obalené.


Květy jsou žluté, bílé, oranžové, růžové či červené v mnoha odstínech. Z uwagi na swoje walory i właściwości jest często wybierana na skalniak. Sprawdź, co warto wiedzieć o uprawie. Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen.


Jsou vhodné na skalky, lemy záhonů. Do rodu rozchodníkov patrí veľa rôznych druhov, ktoré sa zaraďujú medzi trvalky.

Nájdete medzi nimi väčšie aj menšie rastliny, s viac či menej. Rod Sedum neboli rozchodník je úžasně různorodý, obsahuje více jak 4druhů a další stovky odrůd. Mezi rozchodníky nalezneme druhy s. Das kostenlose Online-Wörterbuch Polnisch-Englisch von PONS liefert Ihnen eine Vielzahl an Übersetzungen vom Polnische ins Englische und umgekehrt.


Mnozí hledají rostliny, které vyžadují tak nízkou údržbu, že se dají čas od času zanedbávat. Proto se rozchodník pro ně může stát ideální rostlinou. Naše domácí druhy rostou na skalách a na slunných stráních, původem jsou z Evropy, Asie, Ameriky. Patří do čeledi Crassulaceae – Tlusticovité.


Das Gewöhnliche Katzenpfötchen (Antennaria dioica), auch Gewöhnlich-Katzenpfötchen oder Zweihäusiges Katzenpfötchen genannt, ist eine Pflanzenart innerhalb der. Nach Ropohl umfasst Technik (1) die Menge der nutzenorientierten, künstlichen, gegenständlichen Gebilde (Artefakte), (2) die Menge menschlicher. Rostlina patřící do čeledi Crassulaceae – tlusticovité.


Domovem této sukulentní trvalky jsou vyšší skalnaté svahy Afganistánu a Pákistánu. Její tučné, sivě zelené listy nám připomínaly nově. Atraktivní skalnička se zeleno bronzovými listy a bílými květy s růžovým nádechem.


Veď predsa o tom život je. Permanentné nadobúdanie nových poznatkov, informácií a skúšanie všetkého čo je nové. Stejně jako jiné druhy rozchodníků totiž dokáže ve svých dužnatých.


Sukulentní rostliny doma, na balkoně a ve skalce.

Mrazuvzdorný sukulent můžete vysadit do skalky, na balkon nebo do nádoby na terase. Teplomilné sukulenty zase. Rozchodniki są w większości niskimy bylinami kobiercowymi, choć niektóre mogą osiągać. Jest to bardzo wytrzymała bylina, która w uprawie nie sprawia najmniejszych problemów. Nenáročný na pěstování, m razuvzdorný.


Na přímém slunci je nižší, v polostínu vytváří vyšší výhony. Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů.


Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky