pátek 4. května 2018

Kdy kvete levandule

Levandule in Brünn reservieren. Schnell und sicher online buchen. Jetzt buchen mit Booking. Viele Unterkünfte – tolle Preise! Ihre Buchung direkt bestätigt!

Einfach, schnell und sicher buchen! Buchen Sie Ihr Wunschhotel schnell und einfach mit der HDE Preisgarantie. Tip: levandulový čaj na uklidnění Bude-li vaše pěstování levandule úspěšné, pak si jistě oblíbíte vzpomínaný čaj, který vás zklidní a zharmonizuje vaši mysl třeba po náročném dni nebo vysilujícím výkonu. Chcete mít levanduli krásně rozkvetlou každý rok? Podívejte se na krátké a názorné video v detailu jak stříhat levanduli.


Pokud se ptáte kdy levandule kvete , máme odpověď. Zajimalo by mne, v kterem obdobi nejvice kvete a voni levandule v Provence.

Dekuji za odpovedi, kdo vite. Na polích můžeme odlišit mladé výsadby s ještě malými keříky od starších, na kterých kvetoucí rostliny vykouzlí dokonalý zápoj. Rostlina kvete obvykle v. Kdy a jak stříhat levanduli Pravidelně stříhané rostliny budou husté, bohatě větvené a bez holých částí. A čím hustší vaše levandule bude, tím bohatěji také pokvete. Lze ji sklízet, sušit a dále zpracovávat.


Semena levandule vyséváme na jaře, ideálně v únoru a březnu, do misky nebo truhlíku. Vzrostlé sazenice levandule přesazujeme po otužení na otevřený záhon. Pěstujeme při teplotě okolo °C.


Dorůstá výšky většinou až cm. Můžeme ji najít například v Řecku, Dalmácii, Španělsku či ve Francii. Použití levandule v kuchyni.


Je možné vyrobit si k pečení i. Květ obsahuje silice, terpeny a třísloviny. Město dosáhlo největšího rozmachu ve středověku, kdy bylo krátce sídlem papežů.

Z památek můžete navštívit poněkud strohý gotický Papežský palác a především Avignonský most ze 12. Kvete asi až druhým rokem. Ale v zahradnictví prodávají trsy,ketré letos pokvetou u nás je prodávají kolem 28korun jeden.


Zalévat ji prakticky nemusíte, protože vydrží i velká sucha a horka. Vyžaduje i nenáročnou půdu a množit se dá na několik způsobů. Stačí trocha péče a budete mít každý rok tolik květů, že čmeláci budou odlétat úplně opilí levandulovým nektarem. Taková bílá levandule dozajista ozvláštní Vaši zahradu.


Nur für unsere Geschäftskunden. Nezapomeňte, že levandule kvete zhruba od poloviny června do poloviny července. Poté nastává období sklizně, kdy ostříhaná levandule putuje přímo do parních destilérek, kde se zní získává tolik ceněná levandulová esence. Kdysi místní drobní pěstitelé destilovali přímo na polích.


Malý destilační přístroj přivázali na hřbet osla a proces destilace probíhal. Na Instagramu jsem slíbila, že si uděláme levandulovou neděli, tak tady je. A protože měsíc červenec je doba, kdy levandule kvete, je období její sklizeně, tak je ten nejlepší čas tuhle nádherně vonící léčivku pro sebe plně využít a zavčas zpracovat.


Z dospělé rostliny ostříháme na jaře nebo v létě řízky. Stříháme v místě, kde je rostlina ještě ohebná, ale přitom již natolik dřevnatá, že by se při přehnutí zlomila. Substrát udržujeme mírně vlhký.


Jednoduše ho poznáte podle toho, že z hlavního stonku rostou ještě dvě postranní větvičky. Po odkvětu je vždy ostříhám a opět si ji nevšímám. Tato levandule dlouho kvete , má krásně modré květy a listy podobné kapradí.


Vzhledem k tomu, že péče o řízky vyžaduje zvýšenou péči (řízky by neměly přeschnout), volíme termín odběru řízků nejen s ohledem na aktuální vývoj počasí, ale také s přihlédnutím k vlastním časovým možnostem. Na zimu je třeba uklízet, není mrazuvzdorná. Při stříhání levandulí vznikají nejčastěji dva typy chyb, a to nedostatečnost řezu, kdy je řez veden zbytečně šetřivě a nebo naopak- příliš hluboký řez, po kterém již levandule neobrazí nebo obrazí novými výhony jen částečně a trvá delší čas než se z takového zásahu vzpamatují.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky