úterý 31. července 2018

Růže mnohokvětá

Oranžovými tóny kvetoucí, mnohokvětá , záhonová růže. Vif Eclat Ⓡ Jasné roztržení, Svět. Zdravá mnohokvětá růže s bohatým kvetením, vynikající i jako půdopokryvná růže nebo do nádob. Obrázek je vytištěný na kvalitním papíru vysoké gramáže. Staromodně působící mnohokvětá růže.


Vysazujeme na vzdálenost cm. Rosa MK je růže mnohokvětá , která se vyznačuje bohatým a opakovaným kvetením. Díky plným květům a perfektní odolnosti, byla zařazena mezi skupinu Pohádkové růže.


Růže (Rosa) je rod keřovitých rostlin z čeledi růžovitých, podčeledi Rosoideae, s více než 1druhy, které se v přírodě vyskytují na severní. Jedinečná odolná růže s výraznými sytě červenými květy s příjemnou vůní. Pochází z Japonska, do Evropy byla dovezena r. Porcelánově růžová floribunda upoutá nejen krásou, ale především omamnou vůní. Její vůně prvního dojmu je zdůrazněna ostrým tónem po šampaňském a čerstvého vzduchu po horkém letním deští, která je prosáklá intezivní vůní citronové verbeny.


Mnohokvětá růže CONSTANZE MOZART. Při plně otevřeném květu převažuje parfém připomínající zralé mirabelky, sladké švestky a měkký buket meruněk. Stříbrná medaile na mezinárodní soutěži. Polyantky jsou růže nižšího vzrůstu,které bohatě opakovaně až nepřetržitě kvetoucí, k širokému využití na záhonech, nenáročné a odolné vůči nízkým teplotám. Víte, že trvá dva roky, než se z plané podnože stane ušlechtilá růže ? Několik obrázků vám napoví, co je třeba provést.


K nám se tato růže dostala na přelomu 19. Je ozdobná i množstvím šípků, které se používají do suchých vazeb. Tato mnohokvětá keřová růže se pyšní trefným pojmenováním Schöne vom See – Kráska od jezera. Nese středně velké, poloplné až plné květy a čerstvě otevřený květ je pastva pro oči.


Růže mnohokvětá se často vysazuje hlavně ve veřejné zeleni. Garden of Roses Autor: Archiv ireceptar. Velmi kompaktně rostoucí (výška cm) keřík s jemnou vůní krémově růžových květů má všechna myslitelná vyznamenání. V kategorii růže mnohokvětá jsme našli rostlin, které naleznete v českých zahradnictvích.


Růže Kordes v různých odrůdách se vyznačují dobrou odolností proti mrazu a vysokou odolností vůči chorobám. Preferují slunečné stanoviště. Pokud jste již na budoucím místě výsadby pěstovali v minulosti jiné růže, doporučujeme vyměnit zeminu a nahradit ji speciálním substrátem pro terasové a zahradní růže. Listy jsou 3-4jařmé, lístky.


Růže Hugova - keř dorůstající 3-4m. Jejich specialitou jsou silně vonící ušlechtilé velkokvěté růže vhodné k. Jedná se o nenáročné a přesto dech beroucí nízký keř, hustě obsypaný květy v několika vlnách od konce. Korunu růže na zimu pokrýváme materiálem chránícím před mrazy a vlhkostí – nejlépe zvenčí tuhým, který lze sepnout do kruhu a vevnitř vypnit suchou slámou, pilinami, listím nebo agrovlákninou. V době kvetení průběžně odstraňujeme odvetlé květy a květenství. V letním období rostlina potřebuje zalévat – nejlépe ráno nebo večer.


Vyhýbáme se namočení listů a květů. Kvete stabilně a bohatě až do konce září. Liánovité větve obalené krásnými bílými květy dominují tomuto původnímu divokému růžovému keři. Jeho šípky jsou malé, velké zhruba jako hrášek.


Sazenice navrhujeme často zavlažovat. Bohatě kvete celé léto, remontuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky