čtvrtek 26. července 2018

Stavíme zahradní domek

Svépomocnou prací ušetřil z rodinného rozpočtu hodně peněz. Jde to však i jinak a levněji. Pokud se tedy rozhodneme pro koupi domku, který si pak budeme montovat sami, domek nám domů přiveze spediční firma, nebo, pokud je menší, si ho můžeme přivést i sami třeba na přívěsu za autem.


Jednotlivé díly domku se většinou vyskládané vejdou na jednu normovanou paletu s přesahy danými délkou největších dílů. Každý stavebník přemýšlí, čím svoji stavbu vizuálně ozvláštnit či odlišit od ostatních. Obkladový kámen je jedna z cest.

Buď to je to pevný betonový zákla nebo na konstrukci z trámů. Lepší je v tomto ohledu beton, protože domeček je na betonovém základě pevnější a stabilnější. Zahradní domek se může postavit na dva povrchy. Změříme si, jak bude veliký a jaký bude mít tvar a podle těchto rozměrů postavíme již zmiňované základy. Podle způsobu využití budete schopni lépe určit, jak veliký zahradní domek budete pořizovat.


Základy dřevěného domku Pokud chcete postavit kvalitní domek , musíte začít už od základů. Můžete ho využít i jako garáž pro motorku, sekačku, jízní kolo. Povrchovou úprava na zahradní domek je nutné opakovat.


Růže jsou nádherné květiny a celkem běžně jsou součástí většiny zahrad.

Ale víte, že si sami můžete jednoduchým způsobem růže namnožit? Zdravím všechny a prosím o pomoc. Rádi bychom malému postavili na zahradě malý dřevěný domek na hraní a uskladnění venkovních hraček. K jejich montáži stačí běžná manuální zručnost. Pokud se rozhodnete zahradní domek postavit vlastními silami, ušetříte peníze, práci přitom zvládnete během víkendu a ještě se budete moci pochlubit vlastní šikovností.


Stavíme zahradní domek pomocí OSB desek Způsobů, kterými si můžete na zahradě vystavit menší domek, existuje mnoho. Pokud však hledáte způsob, který je rychlý a hravě jej zvládne každý domácí kutil, pak pro vás bude správnou volbou stavba zahradního domku pomocí moderních osb desek. Ideálním podkladem není ani ornice s vysokým podílem organických látek. Může se stát místem her a dobrodružství pro vaše děti, originální noclehárnou pro letní hosty, ale i útočištěm, kde se dobře čte a spí. Pokud je vaše zahrada primárně místem odpočinku, zkuste se nechat inspirovat jednoduchým zahradním domkem.


Vkusným a stavbně nenáročným řešením je klasický dřevěný nářaďový domek nebo zděný zahradní domek. Zastavěná plocha m2. Domek je v základu bez podlahy, kterou lze přiobjednat. Postavíte si svůj vlastní zahradní domek. Je to fajn řešení, když potřebujete uložit své zahradní nářadí.


Garáž není nafukovací a na půdu se ukládat zahradní nářadí jednoduše nehodí. Pokud jste se tedy rozhodli postavit si vlastní zahradní domek, dejte pozor na tyto nejčastější chyby. Vnitřní rozměry domku jsou 526×5cm.

Postavit zahradní domek z montovaných dílů byste měli ve dvou lidech zvládnout za jeden den, samozřejmě záleží na velikosti domku. Kamenné domy mají okouzlující, až magickou krásu. Postavte si do své zahrady miniaturní domeček pro zahradní vílu.


Co budete potřebovat: Lepidlo plastovou. Domek jsme takto uzavřeli a hned druhý den začalo sněžit. Naštěstí jsme mohli uvnitř pokračovat dál.


Zateplovali jsme vatou, přes ní jsme zase dali OSB desky a nakonec se udělala podlaha. Teď už tam máme kuchyň i postel. Tento zahradní domek má rozměry metry na výšku, metry na šířku a štít je do výšky 30m.


Stěny, včetně stropu, jsou tepelně odizolované 10cm polystyrenem , který chrání především v letních měsících před nahrátím interiéru dřevěné chatky. Jak postavit zahradní domek ? Víme, kde koupíte hotové chatky. Koupíte, postavíte, používáte.


Na výběr více než 2různých staveb: dřevěné, plechové i srubového typu. V nabídce i speciální domky na nářadí a dětské zahradní domky pro děti. Dětský dřevěný zahradní domek NIKO 4m x 4m.


Dřevník s prostorem na popelnici nebo nářadí, 16mm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky