úterý 20. prosince 2016

Máta peprná prodej

Máta patří mezi nejpoužívanější rostliny a ve velkém množství se pěstuje téměř na celém světě. Máta se pěstuje v mírných klimatických pásmech celého světa jako koření a léčivá bylina. Daří se jí v teplých a slunných polohách, v lehčích, humózních a nevápnitých půdách s dostatkem vláhy. Máta Peprná-Prodej sazenic: Máta -Oblíbená, nenáročná trvalka 50cm vysoká, která se rychle rozrustá.


Rostlinám se daří na slunném stanovišti.

Velmi rychle se rozrůstá. Sbírají se listy před kvetením a mladá nať. Používá se také na přípravu alkoholického nápoje Mojito.


Máta peprná je léčivá rostlina, která dorůstá do výšky až cm. Mátový čaj má protizánětlivé a uklidňující účinky. Užívá při poruchách trávícího traktu (nadýmání, křeče, koliky), povzbuzuje chuť k jídlu, ovlivňuje tvorbu. Popis a způsob pěstování máty.


Zejména doplňky z peprmintového oleje mohou pomoci se zažívacími obtížemi, jako je například syndrom dráždivého tračníku, nafouklé břicho a plynatost.

Centrum bylin nabízí velký výběr léčivých bylinek z celého světa - bylinné čaje, bylinné kapky, bylinné kapsle, rostlinné oleje, přírodní kosmetiku. Listy vejčitě kopinaté ostře pilovité. Květenství jsou v koncových válcovitých klasech. Mátu pěstujeme v lehčích humózních půdách s dostatkem vláhy v teplejších a chráněných polohách.


Nenáročná často zplaňující. Nejznámějším druhem je máta peprná. Pěstuje se o celém světě jako koření i léčivka, známá byla již ve starém Egyptě.


Její lodyha je pokryta roztroušenými chlupy, hlavně na svých čtyřech hranách. Okraje listů jsou ostře pilovité. Barvu mají na líci tmavězelenou, na rubu světlejší, někdy jsou na rubu i načervenalé.


Vonné oleje) Hodnocení produktu:. Máta v něm obsažená má ale i léčivé účinky 4. Máta působí příznivě na nervovou soustavu, neboť její silice potlačují citlivost nervových zakončení. Máta značně povzbuzuje a posiluje organismus. Zvyšuje tělesnou kondici, spolu se saturejkou údajně pomáhá i při frigiditě a impotenci.


Máta je vytrvalá medonosná rostlina.

Pro její mentolovou vůni se používá při přípravě koktejlů a aromatických čajů. Můžeme ji také využít pří koupelích a inh. Samotná máta peprná má mnoho kultivarů, například máta peprná pomerančová, citronová, grepová, mandarinková, bergamotová, čokoládová či švýcarská.


Mezi další vlastnosti máty peprmintové patří schopnost podporovat přirozenou obranyschopnost , má vliv na imunitní zdraví. MÁTA PEPRNÁ NAŤ - 200g Menthae pip. K léčení se používala už ve starém Egyptě. Arabové jí zase nosili u sebe pro odhánění hmyzu a darovaná snítka máty byla v dávných kulturách symbolem lásky a přátelství.


Má čtyřhrannou nafialovělou lodyhu se zašpičatělými svěže zelenými lístky, rozrůstá se oddenkovitě, kvete fialovými úbory. Patří do salátů, k pečenému jehněti, k bramborám, hrášku. V kuchyni mátu dělíme zhruba na dvě skupiny, a to na mátu klasnatou a na mátu peprnou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky