pátek 17. března 2017

Obnova trávníku

AROS-osiva vám přináší instruktážní video o tom jak dokonale zregenerovat a obnovit trávník na jaře. Tyto tipy a rady jsou určeny především pro majitele zahr. Rekonstrukce trávníku je zásah, který je nezbytné udělat tehdy, když je trávník v celé ploše tak poškozený vnějšími vlivy, že se nevyplatí jej obnovovat po částech.


Představení a postup vertikutace trávníků a jeho obnovy. V trávníku se objevují mezery a holá místa vzniklá jako důsledek vyzimování vlivem houbových chorob. Holá místa také vznikají jako důsledek mechanického poškození a nadměrné zátěže. Velké mezery v trávníku se objeví také po vertikutaci, kdy z trávníku odstraníme mech a stařinu. Obnova zanedbaného trávníku krok za krokem Rubrika: Péče o zahradu , Údržba trávníku Je jedno, zda jste se o trávník starali nejlépe, jak jste uměli, nebo něco zanedbali.


Připravujeme,Českázahrada. Prodáváme jen to, čemu rozumíme. Například dlouhodobé hnojivo FloraSelf je vhodné pro všechny druhy trávníků, kg množství vystačí asi na 3m pro dokonalou výživu nově zasetého trávníku je ale ideální Startovací hnojivo FloraSelf,“ popisuje David Benda z Hornbachu.


Pro přísev je rozumné se rozhodnout v případě, že je. Jsou na vašem trávníku nějaké lysiny? Tak to je poté na čase ho trochu oživit. Příčin může být celá řada – a my jsme pro vás zde sestavili několik. Jarní obnova trávníku může vypadat jako náročná činnost.


Je to ten neprodyšný krunýř, kvůli kterému n. Co dělat, pokud trávník přeroste. Asi nejčastějším problémem v péči o pravidelně udržovaný trávník je vynechání několika sečí. Větší hnědé plochy můžete vyrýt pomocí plochého rýče: prokypřete půdu a přesaďte na ně nějaké travní drny. Asi to nestojí za koupi travního koberce. Preto je potrebné pravidelne ho obnovovať.


Obnova trávnika Predovšetkým po zime býva trávnik plný dier a nerovnosti. Obnoviť sa dá aj úplne zanedbaný trávnik, ktorý sa po niekoľkých týždňoch. Při tisících osvědčených regeneracích trávníků systémem EUROGREEN po celé Evropě zůstává spodní stavba travnatého hřiště zachována. Tip: Správným okamžikem pro výsev trávníku jsou měsíce duben, květen a září. Podle počasí je nutné poté dostatečně zavlažovat.


Až začne plocha klíčit, nesmí být tráva nikdy vyschlá. První sekání byste měli provést v den bez deště. Ve vlhkém stavu nelze jemnou trávu sekat. Sečení trávy všech velikostí. Se sběrem, bez sběru i mulčováním.


Dosev, přísev a obnova trávníku Při jarní obhlídce trávníku zjišťujeme jeho stav a míru poškození po zimě. S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Ohraničení trávníku anebo záhonu má nejen estetickou, ale i praktickou funkci. Projekt výtvarné výzdoby v. Rekontrukce trávníku v Plzni a okolí. Pokud je Váš trávník značně prořídlí, objevují se v něm plevele a mech, je na čase přistoupit k obnově.


Při špatném floristickém složení trávníku , zejména vysokém podílu Poa annua (lipnice roční) a Poa trivialis (lipnice obecná) dochází k trhání. Pokud se na trávníku vyskytují po zimě nerovnosti, plochy zapískujte křemičitým pískem. Větší nerovnosti upravte pomocí směsi písku a trávníkového substrátu. Opravené místo pak dosejte trávníkovým osivem.


Potřebujeme k ní nářadí a stroje. S naším postupem trávník zbavíte mechu, nečistot i holých. Poškodené miesto vyhrabte až na pôdu. Trávnik pred opravou pokoste.


Povrch pôdy rozrušte, aby sa semienka lepšie zakorenili.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky